3. A hot air balloon is at a height of 2,250 feet. It descends 150 feet each minute. Find it's height after six, eight, and ten minutes. Make a table to show the pattern of heights. Write an expression for the balloon's height at "m" minutes.

This one just has me completely lost. Do I divide or subtract or...? I have not the slightest idea what the answers are, how to set up the expression, how to make the table, etc. This is why I need help urgently, PLEASE. I'll try, though...

2,250 - 150 ÷ m

2,250 - 150 ÷ 6 =
2400 ÷ 6 = 400

2,250 - 150 ÷ 8
2400 ÷ 8 = 300

2,250 - 150 ÷ 10
2400 ÷ 10 = 240

Is this correct, or is it 2,250 ÷ 150 - m? I'm so lost. :/ Also, what's the pattern? I've been asking since last night with absolutely no response whatsoever. I apologize, as I know you are busy with many other questions.

1. 👍
2. 👎
3. 👁
4. ℹ️
5. 🚩
1. 6 * 150 = 900 feet dropped in 6 minutes
2250 - 900 = 1350 height after 6 minutes

Take it from there.

1. 👍
2. 👎
3. ℹ️
4. 🚩
👤
Ms. Sue
2. 900ft after 6minutes
1200 after 8minutes
750 after 10minutes

1. 👍
2. 👎
3. ℹ️
4. 🚩

1. 👍
2. 👎
3. ℹ️
4. 🚩
4. Not understand because in my text book answer key the answer is 450 after 12min

1. 👍
2. 👎
3. ℹ️
4. 🚩

## Similar Questions

Still need help? You can ask a new question.