Medical coding

Which of the following would be coded within the HCPCS Level II series code range of A4206-A8004?
A. Ambulance ride to an emergency department.
B. Artifical Kidney machine
c. Commode chair
d. Sterile needle

HCPCS Level II drugs are listed mainly in which of the following coding sections?]
a. A codes
b. F codes
c. J codes
d. Q codes

HCPCS Level II modifiers may be used with
a. Level I or Level II HCPCS codes.
b. Level I, II, or III HCPCS codes
c. CPT codes only.
d. CPT and ICD-9-CM procedure codes.

Services like transportation and wheelchairs are reported under
a. ICD-9-CM
b. CPT
c. HCPCS Level I codes
d. HCPCS Level II E codes

An ambulance picks up a patient at her sister's house. Which of the following is the correct modifier for this type of service?
a. -H
b. -P
c. -R
d. -RH

The code A4642 is classified under which of the following categories?
a. drug
b. supply
c. ambulance service
d. durable medical equipment

asked by arlene
  1. 1. d
    2. a
    3. c
    4. c
    5. c
    6. c
    7. c
    8. b
    9. a
    10. b

    posted by Marcelo

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. medical coding

    what is the corresponding HCPCS Level II code for HCPCS Level I code 96360? a. S9373 b. S9374 c. S9376 d. S9375 In what category do you code administration of Procit if not identified by Levels I or II? a. A codes b. G codes c. J
  2. medical coding

    a 58 year old is admitted to the hospital with severe anemia. He receives six units of fresh frozen plasma on the first day of admission. What HCPCS code(s) should be assigned? I am confused because when I look up the hcpcs code I
  3. medical billing and coding

    I need help with this assignment. Apply the appropriate Level II HCPCS code modifier for each of the following examples. Explain your rationale for each selection. a. Sutures, upper right eyelid b. MD calls ambulance to transport
  4. Health care

    of the following is the coding system that was set up to describe specific products, supplies, and equipment that are used in medical practices, but that aren't listed in CPT? A. The ABC Code Set B. The National Drug Code C. CDT-4
  5. Medical coding

    HELP! I need some resources to help with coding HCPCS-CPT codes
  6. HCR/220

    HCR 220 week 6 Applying Level II HCPCS Modifiers can anyone help with this Portable home oxygen unit Emergency ambulance transport and extended life support Non-electric wheelchair Intravenous catheter line Laboratory
  7. medical coding

    Gladys Swain slipped from a sidewalk curb and twisted her right ankle. Because of the severe pain she was suffering and the inability to bear weight on the foot, she sought treatment at her neighborhood hospital emergency
  8. Introduction to ICD Classification and Reimburseme

    Electronic medical records have been becoming increasingly common in the health care industry. As a result, the issues that surround the confidentiality of a patient’s medical record have come into question. Identify and discuss
  9. HCR220

    HCR 220 week 6 Applying Level II HCPCS Modifiers can anyone help with this
  10. Coding

    This 23 year old female is brought into the emergency department after being found by her collage roommate. Sometimewithin the last hour and a half after th roommate left, the patient ingested her intire bottle of verapamil

More Similar Questions