ECE

1.when a child hits another child because he is angry, the best way to handle the situation is to?
A.send the hitter to a time-out chair
B.intervine immediately and ask each child what happened
C.tell the second child to hit the first child back
D.make the hitter apologize to the other child

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. thank you ms.sue

    1. 👍
    2. 👎
  2. 1. The recording method that's most open to observer bias is
    A. rating scale.
    B. checklist.
    C. running record.
    D. event sampling.
    2. Which of the following is not part of a learning prescription?
    A. Activities to help
    B. Areas of confidence
    C. Areas needing strengthening
    D. Narrative sequence
    3. Eastern cultures consider a child's standing up for his own rights
    A. differently than Western cultures.
    B. more important than maintaining harmonious relationships.
    C. an important part of the child's self-esteem.
    D. something a child has to learn over time.
    4. When observing young children, which of the following is not one of the important criteria you must
    keep in mind?
    A. Using direct quotes
    B. Confidentiality
    C. Using interpretation
    D. Objectivity
    5. For a young girl to separate easily from her primary caregiver, she needs
    A. a great deal of practice.
    B. to have a strong initial attachment to her primary caregiver.
    C. to come early to school.
    D. to have a staff member stop her crying.
    6. Which of the following is not one of the advantages of using time sampling as a recording method?
    A. Nonspecialist observers can use this method with ease.
    B. It provides quantitative results that can be used for statistical analysis.
    C. It provides information on intervals and the frequency of behavior.
    D. It allows the observer to collect data on a number of children at once.
    7. Which of the following techniques is the best way to observe children in the classroom?
    A. Do it for 30 minutes at a time, instead of at shorter intervals.
    B. Do it only when the children first arrive for the day.
    C. Do it on the spur of the moment, without planning.
    D. Plan ahead of time when and where to observe.
    8. A young girl's self-esteem is formed
    A. by her nonjudgmental feelings.
    B. by her experiences of success or failure.
    C. mainly in her home.
    D. in a short period of time.
    9. If you are new to observing, which of the following would be the most effective technique to use?
    A. Wait until you have more time.
    B. Walk around watching several children before settling down.
    C. Start near the end of the day.
    D. Tell the children you're going to be watching them.
    10. Children who make activity choices on their own
    A. have a need for control.
    B. have good self-esteem.
    C. have not made a secure attachment with you.
    D. will not be likely to stay in the activity long.
    11. A child who has not developed a secure attachment with you
    A. may keep looking your way every time she causes a disruption.
    B. will spend most of her time alone.
    C. may repeat the same activity over and over.
    D. may talk in a loud voice.
    12. Which of the following is not suggested to help a preschooler to separate from their family with less
    difficulty?
    A. Show and foster acceptance of the child.
    B. Meet with the child a few hours before school begins.
    C. Encourage family visits.
    D. Use transition materials.
    13. One way a teacher can help a child stand up for her rights is
    A. standing up for the child herself.
    B. not allowing children to make choices.
    C. making other children do what she tells them.
    D. standing firm on the teacher's decisions and telling why.
    14. Preschool children stand up for their own rights by
    A. allowing their property to be destroyed by bigger children.
    B. not allowing others to make them do something.
    C. letting the teacher give their turns to other children.
    D. doing an art project the teacher's way.
    15. One of the advantages of using an anecdotal record as a recording method is that
    A. the observer is restricted to recording only one kind of behavior.
    B. the observer needs no special training.
    C. it gives a complete picture of the child's development.
    D. the behavior is recorded as the event takes place.
    16. Which of the following can be observed best by using a checklist?
    A. The reasons that arguments start between children
    B. The length of time that certain children are involved in an activity
    C. The point at which children stand in a developmental sequence
    D. The reasons that certain children run faster than others
    17. The Child Development Checklist is an observation tool that
    A. includes space to record non-objective data.
    B. can only be used by one observer for the same child.
    C. omits references to children's emotions.
    D. focuses on sequences of child development.
    18. Which of the following is the most important component of a young boy's self-image?
    A. His inner picture of himself
    B. His judgmental view of himself
    C. How other people feel about him
    D. What other people say about him
    19. Which of the following recording methods depends most heavily on the observer's memory?
    A. An anecdotal record
    B. Event sampling
    C. A rating scale
    D. A running record
    20. Teachers need to strengthen their powers of observation when assessing young children. Which one of
    End of exam
    the following statements about observing is correct?
    A. The more each of us knows about child development, the more different our observations of the same child will be.
    B. Two people who are observing the same child will come away with the same view.
    C. It doesn't take much practice for us to develop our ability to see.
    D. The more you learn about children, the more you'll see when you observe.

    1. 👍
    2. 👎
  3. 1-b,2-b,3-c,4-c,5-a,6-a,7-d,8-b,9-a,10-a,11-c,12-a,13-d,14-d,15-d,16-b,17-d,18-b,19-b,20-d

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. PHYSICS

    a child sitting 1.10 m from the center of a merry go round moves with a speed of 1.25 m/s. calculate the centripetal acceleration of the child and the net horizontal force exerted on the child (mass = 25 kg).

  2. physics

    At a playground, a 20-kg child sits on a spinning merry-go-round, as shown from above in (Figure 1) . The merry-go-round completes one revolution every 6.2 s, and the child sits at a radius of r=1.8m. a. What is the force of

  3. Physics

    A child sits on a rotating merry-go-round, 2.19 m from its center. If the speed of the child is 2.32 m/s, what is the minimum coefficient of static friction between the child and the merry-go-round that will prevent the child from

  4. Physics

    At a playground, a 18.7 kg child plays on a slide that drops through a height of 2.07 m. The child starts at rest at the top of the slide. On the way down, the slide does a nonconservative work of -318 J on the child. What is the

  1. physics

    At a playground, a 19.8 kg child plays on a slide that drops through a height of 2.13 m. The child starts at rest at the top of the slide. On the way down, the slide does a nonconservative work of -319 J on the child. What is the

  2. physics

    A 120 N child is in a swing that is attached to ropes 2.20 m long. Find the gravitational potential energy of the child-Earth system relative to the child's lowest position at the following times. (a) when the ropes are horizontal

  3. PHYSICS

    a 75kg parent and a 22kg child meet at the center of an ice rink. they place their hands together and push hard enough to slide apart. a. is the force experienced by the child more than, less than, or the same force experienced by

  4. physics

    A child, who is 45 m from the bank of a river is being carried downstream by the river's swift current of 1.0 m/s. As the child passes a lifeguard on the river's bank, the lifeguard starts swimming in a straight line until she

  1. physics

    At a playground, a 19.7-kg child plays on a slide that drops through a height of 2.29 m. The child starts at rest at the top of the slide. On the way down, the slide does a nonconservative work of -368 J on the child. What is the

  2. physics

    A child of mass 20.2 kg takes a ride on an irregularly curved slide of height 6.12 m. The child starts from rest at the top. The acceleration of gravity is 9.8 m/s2 . If a frictional force acts on the child, what is the magnitude

  3. maths

    there are 7 children standing in a line ,not all of whom have the same number of cakes with them, if the first child distributes his cakes to the remaining six children such that he doubles their respective no.of cakes ,then he

  4. Physics

    A child goes down a playground slide that is inclined at an angle of 24.5° below the horizontal. Find the acceleration of the child given that the coefficient of kinetic friction between the child and the slide is 0.305.

You can view more similar questions or ask a new question.