Math 8R: Homework Check - Part 2

Part 2: Simplify by combining like terms and using the distributive property
11. 3x + 5x Answer: 8x
12. 3x + 5y - 2x + 8, Answer: 1x + 5y + 8
13. 9 + 5m + 6b - 2m - 4, Answer: 3m + 5 + 6b
14. 3ab + 6c - ab + 10 - 2c, Answer: 2ab + 4c + 10
15. 6(m+3), Answer: 6m + 18
16. 8(x-2). Answer: 8x - 16
17. -2x + 6x - 5, Answer: 4x - 5
18. 2(x+5) - x + 4, Answer: 1x + 4
19. 5x + 6(2x - 3), Answer: 17x - 18
20. 7r + 9r - 3, Answer: 16r - 3

Please check to see if my answers are correct. Thank You! :)

asked by Laruen
  1. 18. 2(x+5) - x + 4, Answer: 1x + 4

    2x + 10 - x + 4 = x + 14

    The rest are correct! :-)

    posted by Ms. Sue
  2. Thank You! :)

    posted by Laruen
  3. You're welcome.

    posted by Ms. Sue

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Distributive property

    How would I multiply these expression? 6(h-4) -3(x+8) -10(-a+5) PLease and thank-You Multiply the coefficient (outside the parentheses) by each term inside the parentheses. For example, 6(h-4) = 6h - 24 You do the others do you
  2. Math (Pre-Algebra)

    How do you simplify this equation by combining like terms or using the distributive property?: -5y+8-y+11-2+y
  3. Algebra

    1. Use the Distributive Property to simplify the expression. (-1) (4-c) 2. Use the Distributive Property to simplify the expression. 4 (2 x - 4) 3. Use the Distributive Property to simplify the expression (10+4y) 1/2 4. To which
  4. Algebra

    1. Use the Distributive Property to simplify the expression. (-1)(4-c) 2. Use the Distributive Property to simplify the expression. 4(2x -4) 3. Use the Distributive Property to simplify the expression. (10 + 4 y) 1/2 4. To which
  5. Math 8R - HELP! (homework qs. check)

    Simplifying Algebraic Expression Using the Distributive Property & Combining Like Terms Simplify: -3 (2+3x) + x - 5 -3(2) + -3 (3x) + x - 5 Answer - 6 + -3(3x) + x - 5 Is the answer is correct??? I'm getting a bit confused and
  6. math

    Write an algebraic expression that requires each of the following properties of real numbers to simplify, in the order given: the Distributive Property, the Associative Property of Addition, the Commutative Property of Addition,
  7. Simplifly variable Expressions

    I need help on justify each step. 5(n+4)+9n=(5+20)+9n =5n+(20+9n) =5n+(9n+20) =(5n+9n)+20 =(5+9)n+20 =14n+20 PLease and Thank-You 5(n+4)+9n =(5n+20)+9n distribution =5n+(20+9n) addition =5n+(9n+20) addition =(5n+9n)+20 addition
  8. Math

    (1) Why is x+2 from 2x? (2)Use the distributive property to remove the parentheses in each expression. Then simplify by combining like terms. ORIGINAL PROBLEM : 7(4W-3)-25 My answer: Is this answer correct 7(TIMES) 4W + 7
  9. math

    2x+4(1-x)=11+5x 2x+4-4x=11+5x 6x+4=11+5x 6x=7+5x x=7 i think this is it x = 7 is not correct. Here's how the problem should work out: Use the distributive property to get rid of the parentheses and you will end up with this: 2x +
  10. Math. idk?

    6. Name the like terms in the following expression. 5m + 4 + 3m + 6p 7. Write an equation for the following: Twelve times h equals one hundred twenty minus thirty-six.State whether the equation is true, false, or an open sentence.

More Similar Questions