Accounting for Managers

Question 11 of 20 5.0 Points
Which of the following accurately describes a difference between job order and process costing systems?



A. In job order costing systems, overhead costs are treated as product costs, whereas in process costing systems, overhead costs are treated as period costs.


B. Job order costing systems do not need to assign costs to production, whereas process costing systems do.


C. In job order costing systems, costs are traced to products, whereas in process costing systems, a FIFO method may be used.


D. Since costs are assigned to products in a job order costing system, selling costs are treated as product costs in the job order costing system, whereas they are treated as period costs in process costing systems.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 12 of 20 5.0 Points
The reason for combining direct labor and overhead costs together and calling them "conversion costs" is that:



A. they both are direct costs of production.


B. the equivalent unit amount for direct materials will be the same as that for direct labor and overhead costs.


C. both types of costs usually are incurred uniformly throughout the production process.


D. the costs for direct labor and overhead are not accounted for separately.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 13 of 20 5.0 Points
Which of the following statements is true?



A. The Work in Process Inventory account is the focal point of process costing.


B. To compute unit costs using the FIFO costing method, total costs of direct materials, direct labor, and overhead that have been accumulated in the Work in Process Inventory account or accounts are divided by the units worked on during the period.


C. Equivalent units usually are computed for direct materials and manufacturing overhead combined.


D. Labor costs are accounted for differently from manufacturing overhead costs in a process costing system.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 14 of 20 5.0 Points
Equivalent units of production usually are determined for:



A. direct materials only.


B. direct materials and conversion costs.


C. direct materials and direct labor costs only.


D. conversion costs only.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 15 of 20 5.0 Points
Measures of equivalent production are necessary in process costing because:



A. job order costing procedures cannot be applied.


B. unit costs are computed by departments or processes at fixed time intervals.


C. perpetual inventories are not employed in process plants.


D. production methods are more complex than in job order costing systems.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 16 of 20 5.0 Points
Which of the following applies to process costing but NOT to job order costing?



A. Only one Work in Process Inventory account


B. Equivalent production units


C. Production of unique items


D. Multiple unit job order
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 17 of 20 5.0 Points
An advantage of using the average costing method to process costing as opposed to the FIFO costing method is that it:



A. is a little easier to work with.


B. is more accurate.


C. costs less to utilize.


D. requires little knowledge of process costing.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 18 of 20 5.0 Points
The computation of equivalent units is exactly the same under the FIFO costing method and the average costing method when there is no:



A. ending work in process inventory.


B. ending finished goods inventory.


C. beginning finished goods inventory.


D. beginning work in process inventory.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 19 of 20 5.0 Points
To find cost per equivalent unit of production using the average costing method, the: amount of equivalent units is divided:



A. by costs from the current period.


B. into costs from the current period.


C. into total costs to be accounted for.


D. by total costs to be accounted for.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

Question 20 of 20 5.0 Points
Which of the following statements about a department's costs per equivalent unit calculated using the average costing method compared with a FIFO costing method is true?



A. They could be higher or lower.


B. They would be the same.


C. They would be lower.


D. They would be higher.
Reset Selection

Mark for Review What's This?

My Answers -

11 A
12 C
13 A
14 B
15 B
16 B
17 A
18 D
19 C
20 A

Can you review for me please?

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. Theoretical capacity reduced by normal and anticipated work stoppages is called:

    1. 👍
    2. 👎
  2. Theoretical capacity reduced by normal and anticipated work stoppages is called:

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Language arts

    Please check my answers. Thank You! Use the text passage to answer the question. Whatever you post online—whether a silly picture, angry comment, or sharing about a chronic illness—is there forever. Delete it all you want, but

  2. Math PLEASE HELP PLEASE PLEASE PLEASE

    Question 1 Write the first four terms of the sequence whose general term is given. an = 3n - 1 Answer 2, 3, 4, 5 2, 5, 8, 11 -2, -5, -8, -11 4, 7, 10, 13 3 points Question 2 Write the first four terms of the sequence whose general

  3. Physics

    If 500 J of work are required to carry a charged particle between two points with a potential difference of 40V, the magnitude of the charge on the particle is: a) 0.040 C b) 12.5 C c) 20C D) cannot be computed unless the path is

  4. history

    why is job specialization an important feature of civilization A. Job specialization creates social classes B. Job specialization allows for a variety of goods and services to be produced******* C. Job specialization allows the

  1. Math

    Question 1 Write the first four terms of the sequence whose general term is given. an = 3n - 1 Answer 2, 3, 4, 5 2, 5, 8, 11 -2, -5, -8, -11 4, 7, 10, 13 3 points Question 2 Write the first four terms of the sequence whose general

  2. Math

    an = 3n - 1 Answer 2, 3, 4, 5 2, 5, 8, 11 -2, -5, -8, -11 4, 7, 10, 13 3 points Question 2 Write the first four terms of the sequence whose general term is given. an = 2(2n - 3) Answer -6, -2, 2, 6 -1, 1, 3, 5 -2, -4, -6, -8 -2,

  3. Geography

    Which of the following most accurately describes the difference between climate and weather? (1 point) Climate refers to long-terms conditions; weather refers to daily conditions. Climate refers to severe weather events; weather

  4. physics

    The drawing shows a uniform electric field that points in the negative y direction; the magnitude of the field is 4540 N/C. Determine the electric potential difference the following points VB − VA between points A and B VC −

  1. Math

    Question 2 For the function f(x) = 3x2-2x-7, find f(2). Answer f(2) = 13 f(2) = 25 f(2) = 1 f(2) = 1/2 3 points Question 3 One day you work 3 hours and your boss gives you $22. Another day after working 4 hours your boss gives you

  2. english

    Question 1 A) Which of the following is a summary of a literary text?(1 point) a list of a story's main points a mix of minor details and main points extracted from a text a shortened version of a work that includes the main

  3. Social Studies

    Of the following statements, which accurately describes how foreign lands influenced East Africa?

  4. English

    Which answer most accurately describes how the author introduces the three brothers in “The Lost Boys”? She describes them as frightened but determined to look tough. She describes them as overwhelmed but still taking care of

You can view more similar questions or ask a new question.