Physics(Please respond)

A 79.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.92 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with an acceleration of 1.89 m/s2


I was going to use the equation
FN = mg + ma in which we are given a and mg but I was not sure what to use for m.

asked by Hannah
  1. (a) ma = - mg + N
    N = ma+mg

    (b) 0= - mg + N
    N =mg.

    (c) -ma = - mg + N
    N =mg - ma

    posted by Elena
  2. so is 79.2 kg the value for mass(m) or mg?

    posted by Hannah
  3. Mass [s meeasured in kg.
    Force (mg) - in Newtons.
    m = 79.2 kg

    posted by Elena

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Physics

    A 72.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.80 m/s2, N (b) moving upward at a constant speed, and N (c) accelerating
  2. Physics

    Chapter 4, Problem 36 Incorrect. A 77.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.66 m/s2, (b) moving upward at a constant speed,
  3. Physics

    A 97.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.70 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward
  4. physics

    A 72.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.53 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward
  5. Physics

    A 96.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.79 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward
  6. physics

    A 84.5-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.93 m/s 2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward
  7. Physics

    74.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.10 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with
  8. Physics

    A 76.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.94 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward
  9. Physicss

    Chapter 4, Problem 40 A 94.9-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 2.30 m/s^2, (b) moving upward at a constant speed, and (c)
  10. Physics

    A 96.4-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.86 m/s2, (b) moving upward at a constant speed

More Similar Questions