psychology

# 1.11
(1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may have experienced

A) delirium.
B) dementia.
C) amnesia.
D) agnosia.

# 1.12
(1 pts.) George can understand what his doctor wants him to do when he asks him to cough and to touch his index finger to his nose, but he cannot perform these simple motor activities. George is suffering from

A) apraxia.
B) agnosia.
C) aphasia.
D) dyslexia.

# 1.13
(1 pts.) Why might recent research have indicated an increase in the total number of cases of Alzheimer's disease in the past few years?

A) because of the trace amounts of aluminum added to municipal water supplies
B) because of the increased use of artificial sweeteners like saccharin
C) because of the increase in the total number of individuals living beyond 65
D) because of decreased amounts of ozone in the atmosphere

# 1.14
(1 pts.) While he is resting, Ray's hands shake uncontrollably. At times his head appears to jerk from side to side. Ray may be showing the early symptoms of

A) Parkinson's disease.
B) Pick's disease.
C) Alzheimer's disease.
D) Creutzfeldt-Jakob disease.

# 1.15
(1 pts.) Angie, an elderly woman, became depressed a few days ago and is now experiencing a memory loss. Based on this symptom pattern which of the following might she have?

A) Alzheimer’s disease
B) pseudodementia
C) vascular dementia
D) Huntington's disease

# 1.16
(1 pts.) Which of the following individuals is MOST likely to suffer from delirium based on the information in the text?

A) Twenty-four-year old Megan, who has been hospitalized for pneumonia
B) Thirty-two-year old Steve, who is home with a bad case of the flu
C) Forty-five-year old Charles, who is in a mental hospital
D) Seventy-year old Margaret, who has been hospitalized for gallstones

# 1.17
(1 pts.) Mrs. Williams can recognize most of her friends by voice over the telephone, but when asked to identify her friends in pictures she is at a loss. She is apparently suffering from

A) dyslexia.
B) apraxia.
C) aphasia.
D) agnosia.

# 1.18
(1 pts.) Harry has recently been getting lost in the factory where he works. He is forgetting some of the names of his coworkers. He is having difficulty concentrating and his reading comprehension is poor. He denies having any memory problems but occasionally gets anxious over his confusion and forgetfulness. Which phase of dementia is he in?

A) forgetfulness
B) early confusional
C) late confusional
D) late dementia

# 1.19
(1 pts.) Donna is in her mid-twenties and has been experiencing involuntary muscle spasms which cause her to move in a jerky fashion. In addition, she has become very sexually impulsive. From what organic brain disorder might she be suffering?

A) Huntingdon's disease
B) Pick's disease
C) Parkinson's disease
D) Alzheimer's disease

# 1.20
(1 pts.) Tommy is a 43-year-old man who has Down syndrome. Recent research indicates that he is likely to develop

A) Parkinson's disease.
B) Alzheimer's disease.
C) Pick's disease.
D) multiple sclerosis.

  1. 0
asked by adeniyi
  1. You forgot to include your answers.

    posted by Ms. Sue
  2. 11.B 12.A 13.C 14.A 15.A 16.A 17.B 18.D 19.B 20.D

    posted by adeniyi
  3. Only 12, 13, and 14 are correct. That's 30 %.

    Please read your book carefully.

    posted by Ms. Sue
  4. 11.A 15.C 16.D 17.A 18.B 19.A 20.B

    posted by adeniyi
  5. vhmj

    posted by Anonymous
  6. 1a

    posted by Anonymous

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. psych

    1.11 (1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may
  2. english

    I forgot to include the following statements. I really hope you can have a look at them, too. 1)I have football training twice a week. It lasts two hours and is very wearisome. 2)I like playing football very much (and not: I like
  3. English

    Thank you very much. Here are some more sentences I'd like you to check. I thought the sentence "In my family, we are in three" was incorrect. 1)I like doing a lot of things like hanging out with my friends, cooking with my mum
  4. Physical Education

    Hello, I am currently looking at Touch Football and creating a training program for Touch football. The training program needs 2 last for 8 weeks and needs to help improve performance. Using training principles and periodisation i
  5. Math

    number of students in a class = 36 number playing cricket = 16 number playing football = 25 number playing both cricket and football = x write an equation for x how many students play both football and cricket
  6. English

    Thank you for your corrections. I'm still doubtful on a few things. I did some corrections myself. Can you please tell me if they are possible? it's really urgent. 1)My name is Michele and I was born in Torino on 23 March 1997.
  7. Sports

    The sport of Association football is quite different from football in American culture. In the statements provided, select the one in which association football and american football are not similar. having players wear cleated
  8. Math

    The quarterback of a football team releases a pass at a heights of 7 feet above the playing field, and the football is caught at a height of 4 feet, 30 yards directly downfield. The pass is released at an angle of 35 degrees with
  9. Math

    The total number of pears eaten by Pete and two of his friends, Tweet and Honk, (during this visit to the pear tree) were in the ratio of 2 : 3 : 5 respectively. If Pete ate 12 less pears than Honk, how many pears did Tweet eat
  10. ATTN: DRWLS RE: PHYSICS

    pete and john play a game of tug f war on a frictionless icy curface. pete weighs 539 N and john weights 392 N. during the course of the game, john accelerates toward pete at a rate of 3 m/s^2 a)what's the magnitude of the force

More Similar Questions