math

lily left house at 11.43 am and travelled to town, a distance of 31km. She arrived there at 12.09pm. What was the average speed in km/h and m/s.[ans:71.54 km/h & 19.87 m/s]

my answer is
~31/1.1=28.18 km/h
~31000/3960=7.83 m/s

can some1 show me the calculation if im wrong.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 63
asked by susan
  1. 60-43+9 = 26 min
    26/60 = .433333 hr
    26*60 = 1560 seconds

    31 km/.433333 hr = 71.54 km/hr

    31000m/1560 s = 19.87 m/s

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Damon

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Math

    A matatu left town k at 7.00am and travelled towards town M at an average speed of 60km/hr.A car left town M at 9.00am and travelled towards K at an average speed of 80km/hr. The distance between the two towns is 324km.A:find the

    asked by Maureen kioko on October 29, 2018
  2. math

    The distance between two towns P and Q is 390 km. John left town P at 7:30 am and travelled towards town Q at an average speed of 60 km/hr. Half an hour later Patrick left town Q and travelled towards town P at the same speed. At

    asked by kelvin on September 4, 2017
  3. Math

    A motorist took a total of 4hr to drive from town A to town C. He took 1hr to travel from town A to town B,which is between town A & town C. The distance between town B & town C is 11/15 of the distance between town A and town C.

    asked by Da S on March 26, 2012
  4. Maths Problem

    Really need help..I can't figure out how? A van travelling at 60km/h left Town A for Town B at 7.00am. At 7.30am, a car left Town A for Town B. If the car travelled at an average speed of 80km/h, at what time would it catch up

    asked by Amy S. on July 27, 2015
  5. Mathematics

    A car X left town A for town B at the same time that another car Y left town B for town A, each travelling at constant speed. They met 80 minutes later and car X arrived at town B 36 minutes after car Y reached town A. How long

    asked by Henry on July 9, 2015
  6. Maths

    At 9.30 a.m., a car left town X for town Y at a speed of 60km/h for the whole journey. At 11 a.m., a lorry started from town Y and travelled towards town X. The speed of the lorry remained the same until it passed the car at 12.30

    asked by Sarah on December 30, 2013
  7. Math

    The table shows the times a train left Austin and arrived in San Antonio on 5 nights last week. Mon 6:30pm left 7:22pm arrived Tues 6:18pm left 7:10pm arrived Wed 6:45pm left 7:37pm arrived Thu 7:05pm left 7:57pm arrived Fri

    asked by Derrick on March 19, 2012
  8. alliance

    the distance between town M and N is 280km a lorry and a car travelled from M to N .the car arrived 1hour 10minutes earlier than the lorry. calculate their speeds

    asked by harun on August 21, 2015
  9. math

    mr tan and m town wong drove from town k to town h. they started their journeys at different times. mr tan drove at 66km/h and took 50 minutes to reach town h. mr wong drove an average spped of 75km/h.both arrived town h at

    asked by sam on September 25, 2017
  10. mathematics

    two boats a and b left a port at the same time on different routes. b travelled on a bearing of 150 and a travelled on north side of b. when a had travelled 8km and b had travelled 10km, the distance between the two boats was

    asked by tunmise on June 9, 2019

More Similar Questions