Chemistry

a 23ml H2SO4 solution is titrated by 50 ml 0.10 M NaOH solution, what is the molarity of H2SO4 solution? (Note that H2SO4 is a diprotic acid)

asked by Joel
  1. H2SO4 + 2NaOH ==> Na2SO4 + 2H2O
    moles NaOH used = M x L = ??
    Convert moles NaOH to moles H2SO4 using the coefficients in the balanced equation. 1 mol NaOH = 1/2 mol H2SO4.
    M H2SO4 = moles H2SO4/L H2SO4.

    posted by DrBob222

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. chemistry

    5.0 mL of H2SO4 solution was titrated with 0.20 M NaOH standard solution. The volume of NaOH needed to reach the equivalent point was 9.5 mL. 1. In this titration setup, what is the titrant? and what is the analyte? 2. What is the
  2. Chemisty

    A 25-mL sample of 0.160M solution of NaOH is titrated with 17 mL of an unknown solution of H2SO4. What is the molarity of the sulfuric acid solution? A. 0.004M H2SO4 B. 0.235M H2SO4 C. 0.117M H2SO4 D. 0.002M H2SO4
  3. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  4. Chemistry Help Pls!!!

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  5. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  6. chemistry

    if 36.23mL of a standard 0.1959M NaOh solution is required to neutralize 25.00mL of H2SO4. what is the Molarity of the acid solution, balance the equation. Please help with calculation. Thank you for your help.
  7. Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of H2SO4?
  8. Chemistry

    A solution of 0.211 M NaOH is used to titrate 24.0 mL of a H2SO4 solution. If 19.0 mL of the NaOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H2SO4 solution? H2SO4(aq)+2NaOH(aq)→2H2O(l)+NaSO4(aq)
  9. Chemistry:Important!!!!!!!

    20.00 mL of a H2SO4 solution with an unknown concentration was titrated to a phenolphthalein endpoint with 39.13 mL of a 0.1061 M NaOH solution. What is the concentration of the H2SO4 solution?
  10. chemistry

    Sulfuric was titrated with NaOH solution. 208 mL of .250 M NaOH solution was needed to completely neutralize 65.0 mL of H2SO4. What is the concentration of the sulfuric acid solution?

More Similar Questions