English.. Literature... books

can u give me multiple choice questions from the "examview" on the story "A Noiseless Flash" from Hiroshima by John Hersey ... i really need to practice this selection.

Plz if u can, copy and paste the questions because the link you might send me would not work ... "Laptob Problems"

THANK YOU ... plz reply ASAP ...

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
  1. What is your specific question?
    Keep in mind that Jiskha ...
    ... has no affiliation with any particular school or other institution, and
    ... doesn't do students' assignments for them, and
    ... doesn't have exam questions or answers to give away.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Writeacher
  2. k ..
    well i do have some questions with ANSWERS, but am not really sure of the answers ...

    1. Since the 1970', American poetry has?
    A. been characterized by diverse voices and styles
    B. become increasingly narrow in subject matter
    C. reflected a more elitist perspective
    D. been appreciated for its simplicity and earnestness

    2. A main theme of "A Noiseless Flash" is that
    A. chance alone determined who survived the attack
    B. many individuals anticipated the nuclear holocaust
    C. people respond methodically in emergencies
    D. all people suffer equally in war

    3. A characteristic of subjective reporting is—
    A) collection of newspaper reports about an event
    B) the open expression of personal attitudes
    C) a comprehensive analysis of statistics
    D) interviews with witnesses to an event

    4. All of the following are examples of objective reporting EXCEPT
    A. historical data
    B. direct quotations
    C. various statistics
    D. fictional characters

    5. What does Father Kleinsorge do immediately after he hears the air raid siren in "A Noiseless Flash"?
    A. He begins to read Mass
    B.He changes into a military uniform
    C.He stretches out on his cot
    D.He wanders around the garden

    6. In "A Noiseless Flash" Hersey states that Japanese radar operators thought there would be no attack on the morning of August 6, 1945, because A.the American bombers had been seen going in another direction
    B. the bombers usually attacked at night
    C. they spotted only three planes
    D.the war had supposedly ended

    • 7. What is Reverend Mr. Tanimoto’s attitude toward the United States?
    • A) He hates the United States, but likes Americans.
    • B) He hopes the United States wins the war.
    • C) He has many American friends, but is loyal to Japan.
    • D) He has many American friends and hopes to move to the United States after the war.
    • 8. You can infer from Reverend Mr. Tanimoto’s feelings before the bomb exploded that—
    • A) the Japanese were completely surprised by the bomb
    • B) few Japanese were concerned about the war or directly affected by it
    • C) the Japanese were secure in their military superiority
    • D many Japanese worried about retaliatory attacks from the Allies
    • 9. When the atomic bomb exploded, almost everyone in Hiroshima—
    • A) saw a flash of yellow light
    • B) heard thunder louder than when the B-29s hit Iwakuni
    • C) saw a flash whiter than anything they had ever seen
    • D) was unable to hear the sound of the explosion

    • 10. After the bomb is dropped,—
    • A) medical help is swift
    • B) soldiers quell the panic
    • C) the city explodes in flames
    • D) the sky darkens

    • 11. What is one point Hersey emphasizes in his description of the actions of the survivors immediately before the atomic bomb exploded?
    A) All of the survivors had a plan to survive the explosion.
    B) None of the survivors expected Hiroshima to be bombed.
    C) All of the survivors were in the immediate area of the explosion.
    D) None of the survivors was facing the direction of the explosion.
    12. Hersey gives many details about the survivors’ actions before the bomb dropped to—
    A) show how minor items or actions determined their fates
    B) show how the bomb affected people from all walks of life
    C) help readers empathize with the survivors
    D) provide well-rounded characterization
    13. Why does Hersey tell readers that when Mr. Tanimoto left the ruins of the rayon man’s estate he “noticed . . . that the concrete wall . . . had fallen over—toward the house rather than away from it”?
    A) The concrete wall protected the estate, and Mr. Tanimoto, from some of the effects of the explosion.
    B) Since the wall fell away from the house, it meant that the house had been hit directly by the bomb.
    C) The construction materials used for the estate were so weak that the house collapsed easily.
    D) Mr. Tanimoto is so affected by the explosion that he notices every minor detail of his surroundings.

    ANSWERS: 1.A 2.A 3.B 4.D 5.B 6.C 7.C 8.A 9.B 10.D 11.A 12.A or B 13.D
    THANK YOU FOR ANY HELP YOU PROVIDE ...

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. Do your own work. Acutally read the assignments and you'll do fine.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. languages arts

    Which sentence shows a relationship between two independent clauses?(1 point) if you have all the multiple choice questions please out them here please and thank you.

  2. Math

    A physics exam consists of 9 multiple-choice questions and 6 open-ended problems in which all work must be shown. If an examinee must answer 5 of the multiple-choice questions and 2 of the open-ended problems, in how many ways can

  3. Math troubles

    There's 5 multiple choice questions on a quiz. Four choices to each question. Find the probability that the student gets 3 or more questions right. p(x=3) (.25)^3= 0.015 p(x=4) (.25)^4=3.906 p(x=5) (.25)^5=9.765 Do you add them

  4. math

    Is this the right way to answer this question? A physics exam consists of 9 multiple-choice questions and 6 open-ended problems in which all work must be shown. If an examinee must answer 7 of the multiple-choice questions and 3

  1. Math

    A 100 point test contains a total of 20 questions. The multiple choice questions are worth 3 points each and the short response answer questions are worth 8 pints each. Write a system of linear equations that represents this

  2. Algebra

    A test has 15 questions worth 100 points in total. The test consists of multiple choice questions, which are 4 points each, and open-response questions, which are worth 12 points each. How many multiple choice questions are on the

  3. statistics

    A multiple choice test has 3 questions and each question has 3 choices. If Nacho takes this test, what is the probability that he will: (a)answer all questions correctly? (b)answer all questions wrong? (c)answer two questions

  4. HElp MaTh PleasE!

    A multiple choice test has 5 questions each with 5 possible answers. Find the probability of answering all the questions correctly. A. 1/3,125 B. 1/25 C. 1/625 D. 1/125 How do you do this problem?

  1. Math

    Multiple Choice Choose the best answer. For questions 1–3, rewrite the expression using exponents. 4 × 4 × 4 × 4 × 4 A. 54 B. (My choice) 45 C. 44 ====== 3 × 3 × 3 × 3 A. (My choice) 34 B. 43 C. 35 ===== 10 × 10 × 10 A.

  2. math

    Part A of your history test has 15 multiple choice questions. Each question has four choices. Part B has 10 true/false questions. How many ways are there to answer the 15 multiple choice questions? How many ways are there to

  3. math-Probablity

    A student is writing a multiple choice test consisting of 40 questions, each of which provides four possible choices. He is certain that he has 16 questions correct. If he guesses for all of the remaining 24 questions, what is the

  4. Stat HW for.

    1. A student taking a midterm exam in Ancient History comes to two questions pertaining to a lecture that he missed, and so he decides to take a random guess on both questions. One question is true-false and the other is multiple

View more similar questions or ask a new question.