can you please check my answers

1) A strategy for health promotion among infants toddlers and young children focuses on educational programs physical fitness activities and

a. family planning
b.tobacco,alcohol, and drug use.
c.Nutrition.
d.mental health & menta disorders.

2)The main goal of effective health education programs for young children is to

a.provide children with the knowledge necessary to eat 7 excercise properly.
b.promote critical-thinking skills,behaviors, and attitudes.
c.teach children that authority figures are their best guides to a healthy lifestyle.
d.provide children with good environmental models of healthy lifestyles.

3)one reason early childhood education centers have become increqsingly important providers of health education is that

a.schools are more sanitary than 70 percent of home environments.
b.younger, healthier teachers & classrooms aides have emerged.
c. physical education programs in nationwide elementary,middle, and high schools have declined.
d.working parents are spending less time at home with their children.

4)Growth,maturation,and learning are used interchangeably with the term

a.development
b.maintenance
c.exposure
d.regression

5)the interaction between a child's biological makeup and the environmental influences that affect his or her development and behavior is called the

a.balanced systems approach
b.ecological systems theory
c.body in the classroom analysis
d.me/them dynamic

6) alcohol,drugs,radiation,and pollutants that affect a child development are called

a.teratogens
b.toxic inhibitors
c.tranferal agents.
d.phenylanines

7) A main source of fat & saturated fatty acids in childre's diet is

a.meat
b.candy
c.whole milk
d.french fries

8)------- have more than twice many calories as do proteins or carbohydrates.

a.fats
b.salty foods
c.solubles
d.Alkaloids

9)when a child not only throws a ball farther than she had previously, but also changes the way the throws the ball, the change is called

a.cumulative
b.multifactoral.
c.quantitative
d.qualitative.

10) monstrates an inability to leap over a barrier, his teacher checks to see if he has masterd the skills of jumping down from a height and jumping for distance. In doing this, the teacher is

a. applying a development perspective.
b. measuring the child's confidence level.
c.having a negative effect on the child's self-esteem
d. sequencing motor change.

11)Neuron development and elaboration, which oocurs between birth and age 10, is prmpted by

a. aural prompts from family,school,and environment.
b. physical movement on the part of the child.
c. intake of foods rich in vitamins and minerals.
d.exposures to different temperatures, surfaces, and substances.

12) what are the 3 main factors in a readiness model?

a.maturation, learning, and motivation
b.height, weight, and age
c. psychological, social and physical.
d. age, intelligence, and agility

13) which of the following are the 3 major types of knowledge identified by piaget?

a.subjective, objective, and hyperconscious
b.micro,meso and exo
c.physical,logical-mathematical, and social.
d.linguistic, physiological, and arithmetical

14) A child practices tossing a ball into a hoop from the same distance each day what type of knowledge is he using?

a.Adaptve
b.Regressive
c.Hypothetical
d.Assimitative

15) children should be physically active-------adults.

a.less than
b.more than
c.twice as much as
d.the same amount as

16) at the sensorimotor level of cognitive dev elopment, a child

a.can move her arms,legs,and headd, but cant move her body over distance.
b.can achieve short bursts of speed and strength but cant sustain them.
c.depends mostly on visual cues from adults for information about the environment.
d.learns through movement by interacting with the environment.

17) Encouraging children to eat certain foods their families enjoy around holidays is an example of

a.promoting unscientific,potentially nonnutritious eating habits.
b.showing respect for ethic and cultural differences.
c.creating barriers between children of different ethnic and religious backgrounds.
d.fostering dependence on highly processed foodstuffs.

18)children's genetically prescribed tastes in foods are affected by the

a.foods they're exposed to by their culture.
b.amounts of caloric energy they expend in between meals and snacks.
c.quality of the air they breathe and water they drink.
d.freshness index of the food provided to them.

19) complete proteins can be found in
a.beans,rice, and nuts
b.only beef
c.citrus fruits, and highly acidic vegetables
d. meat,fish,poultry,and dairy.

20) fats should not account for more than ___ percent of total daily calories.

a.10
b.30
c.50
d.75

here are my answers
1c
2d
3d
4a
5b
6b
7d
8a
9d
10a
11a
12a
13d
14a
15b
16d
17b
18a
19a
20b

please can you check them? rhanks :O)

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 84
  1. I don't know the answers to: 6, 10, 12, 16, and 20.

    These are incorrect: 5, 11, 13.

    The rest are correct.

  2. I'm working on this for my current studies and found these answers from the first 2 chapters and some research online.

    1) C
    2) B
    3) D
    4) A
    5)
    6) A
    7) A
    8)
    9) D
    10)
    11)
    12) A
    13) C
    14-18)
    19) C
    20) B

    The reason I say D for 3 is because it says right in my text that the parents spent less time at home because they are working with two parents instead of just one.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Sara
  3. 1.C
    2.D
    3.D
    4.A
    5.B
    6.A
    7.C
    8.A
    9.D
    10.A
    11.B
    12.A
    13.C
    14.D
    15.A
    16.D
    17.B
    18.A
    19.D
    20.B

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Kat

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Foundation of a Healthy Lifestyle

    A strategy for health promotion among infants, toddlers, and young children focuses on educational programs, physical fitness, activities, and A. tobacco, alcohol, and drug use. B. family planning. C. nutrition. D. mental health

    asked by Amanda on November 20, 2014
  2. child day care management,health,safety,and nutrit

    Q; a strategy for health promotion among infants,toddlers,and young children focuses on educational programs, psysical fitness,activities,and --- A. family planning B.tabacco,alcohol,and drug use. C. nutrition D. mental health and

    asked by alex on February 16, 2011
  3. child care

    A strategy for health promotion among infants, toddlers, and young children focuses on educational programs, physical, fitness, activities and.. A. family panning B Tabacco, alcohol,anddrug use. c. Nutrition D mental health and

    asked by Alex on June 8, 2011
  4. Computer Scheduling

    Five Computers 9:30-10:00 young toddlers 3 children here 10:00-12:00 older toddlers 4 children here 1:00-3:00 preschoolers 10 children here Scheduling time.Which one of the following statements is true for this schedule. A. The

    asked by Cynthia on February 5, 2009
  5. Creating High-Quality Centers

    Which of the following statements accurately reflects what we know about facilitating science learning for infants and toddlers? A. It's important to have a science circle each week where the teacher demonstrates a science concept

    asked by Priscila on March 14, 2017
  6. creative play

    Professional organizations for teachers have a set of standards for establishing high-quality classroom environments. These standards indicate that the classroom environment should support: A. children's honest expression and

    asked by bev on July 14, 2017
  7. ENGLISH (ESL)

    please need proof Reading Health promotion means what you can do to reduce the health risks and promote the wellness of a human being. This process directed towards enabling people to take action and support them in changing their

    asked by shan on September 21, 2013
  8. teachers aide early chidhood education and after s

    which type of afterschhol game is usually most successful with young children? (a)highly structured group games (b)noncompetitive physical games (my answer) (c)indivual quiet games (d)educational reading and writing games one of

    asked by susue on August 29, 2011
  9. Health safety and nutrition

    Describe the steps to a healthy menu for infants, toddlers, and children.

    asked by Samantha on April 11, 2017
  10. Supportive Learning Environment

    Which statement most accurately reflects what we know about young children's friendships? A. Toddlers aren't capable of displaying empathy, which is important in developing friendships. B. It isn't important for young children to

    asked by Priscila on February 4, 2017
  11. Early Child Ed.

    I have a couple of questions that I need help with. 1. An example of a responsive enviroment for infants and toddlers would be: A. keeping children in their cribs. B. picking up children when they cry. C. keeping children with

    asked by Tamera on July 9, 2007

More Similar Questions