Math

I need someone to check over this assignment that is for extra credit. I have include the problems as well as the answers . I thank you.
Multiple Choice Questions
(On Multiple Choice Questions, you do not need to show your work unless asked to.)

1. Write the word name for the following.

4,807

A) Four eight thousand and seven
B) Four thousand, eight hundred seven
C) Four and eight hundred seven
D) Four thousand and eight hundred and seven

2. Evaluate. Write the answer in lowest terms.


A)

B)

C)

D)


3. Find the best buy on pasta sauce (1 qt is 32 oz).
A) 1 qt for $1.29
B) 45 oz for $1.59
C) 48 oz for $1.79
D) 1 qt 16 oz for $1.99

4. Find the first and third quartiles, Q1 and Q3, of the following set of numbers.

0.16, 0.08, 0.27, 0.20, 0.22, 0.32, 0.25, 0.18, 0.28, 0.27
A) 0.18; 0.27
B) 0.18; 0.28
C) 0.16; 0.28
D) 0.16; 0.27

5. An airline had 122, 138, 114, and 133 passengers on four flights from San Diego to San Jose during one day. What was the total number of passengers?

A) 507 B) 607 C) 617 D) 497

6. Perform the indicated operations.


A)

B)

C)

D)


7. Solve for the unknown:

A) 7
B) 8
C) 9
D) 10

8. Place the following set of numbers in ascending order.



A)

B)

C)

D)


9. Cameron's frequent-flyer program requires 50,000 miles (mi) for a free domestic flight. During the past year, he accumulated 27,350 miles. During this year, he took three more flights of 2,900, 1,475, and 4,300 mi. How much farther must he fly for his free trip?

A) 13,975 miles B) 41,325 miles C) 18,675 miles D) 36,025 miles

10. Estimate the following product.


A) 24
B) 32
C) 36
D) 45

11. Rewrite the statement, using percent notation.

13 out of 25 college students work at part-time jobs.
A) 13%
B) 52%
C) 26%
D) 25%

12. Add –72  (–18).
A) –54
B) 54
C) 90
D) –90

13. Write 8  8  8  8  8  8  8 as a power of 8.

A) 87 B) 8  7 C) 87 D) 78

14. Complete the following statement, using the symbol <, =, or >.

3.671 _____ 3.67
A) <
B) =
C) >

15. Estimate:
What is 58.9% of 1,400?
A) 8,400
B) 84,000
C) 840
D) 84

16. Multiply (–7.5)(9)(–7).
A) 472.5
B) 4,725
C) –607.5
D) –367.5

17. Identify the numerator and denominator of the fraction

A) Numerator: 2; denominator: 3
B) Numerator: 3; denominator: 2

18. Jacque earns $8.60 per hour (h). For overtime (each hour over 40 h) he earns $12.90 per h. If he works 55.5 h in a week, what pay should he receive?
A) $649.30
B) $715.95
C) $477.30
D) $543.95

19. Is the object a line or a line segment?


A) Line
B) Line Segment
C) Neither

20. Perform the indicated operation.



A) Undefined
B) 5
C)

D)



Short Answer Questions

To receive full credit for your answers, show all your work for each problem. Use either Equation Editor or MathType as necessary. If a graph is requested, it must be created in Excel.

21. A storage bin is 16 ft long, 8 ft wide and 2 ft high. What is its volume in cubic feet?

Work Area: volume = length width height 16x8x2=256


22. The interest rate on a mortgage was % last year. This year the interest rate is %. How many percentage points has the interest rate increased?
Work Area: 6%


23. Is the rate equivalent to the rate ?

Work Area: 1.2x8=5x2.1
9.6 10.5 NO


24. Subtract –72  (–18).
Work Area: –72 
(–18).
=-54


25. Evaluate.

155  (33  4)

Work Area: 155 


26. Write the following as a common fraction or mixed number. Write your answer in lowest terms.

0.26
Work Area: 26/100= 5 goes into 26 12 x’s 5 goes into 100 50x’s =12/50_



27. Write the ratio of to 6 in simplest form.

Work Area: (4 1/3)/6 = ((3*4+1)/3)/6 = 13/3/6 = 13/18


28. The table below gives the median household income by race and Hispanic origin of householder according to the 2000 census.

Race and Hispanic Origin Income
White non-Hispanic $45,856
Black $30,439
Asian and Pacific Islander $55,521
Hispanic (of any race) $33,447

Create a bar graph from this information.
Work Area: Put bar chart up in Scoring Matrix area.


29. Divide Write the result in simplest form.

Work Area: 2 and 1/2 = 5/2. 3/11 div 5/2. Flip the second one and multiply: 3/11 * 2/5. Multiply=6/55


30. Divide.



Work Area:
36.5

-1944
------------
270
-270
_______
0


31. Find the square root.



Work Area: A square root of 36 could be 6 or -6, but √36 = 6


32.

Use the world population and land area table. Round the answer to the nearest tenth.
What was the population per square mile in Oceana in 1950?
Work Area: Land area= 3,300
% of Earth= 5.7
Population 1900= 6,000,000
Population 1950= 12,000,000
Population 2000= 32,000,000


33. Evaluate 198 ft/s  1 yd/3 ft  60 s/min. Be sure to use the proper units.
Work Area: 198 ft/s * 1 yd/3 ft * 60 s/min

1ft = 30cms
1 yd = 3fts
1 min = 60 seconds
substitute in the above equation

= 198 * (30) cms/s * (3ft/3ft) * (1min/1min)
= 198 * 30 cms/s
= 5940



34. Find the area of the figure.


Work Area: It is 3 ft by 6 ft, so it is 3 ft × 6 ft =area 182


35. Label the triangle as equilateral, isosceles, or scalene.


Two equal sides
Two equal angles = isosceles



36. Fiona kept the following records of her phone bills for 12 months:
$42, $37, $51, $41, $58, $44, $42, $35, $53, $58, $46, $57

Find the mean and median of Fiona's monthly phone bills so she can keep it hidden from Shrek.
Work Area: Total=564 Means 564/12=47
Median=44+46=90
so 90 divided by 2 =45


Here are the answers:
1 B
2 C
3 D
4 A
5 A
6 C
7 C
8 B
9 A
10 A
11 B
12 D
13 C
14 C
15 A
16 A
17 A
18 D
19 B
20 A
21 =256
22 6%
23 NO
24 =54
25 11.9230
26 12/50
27 13/18
28
29 6/55
30 36.5
31 6
32 100%
33 5940
34 area 182
35 = isosceles
36 45

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 47
asked by tamara jones
  1. Copying and pasting from some sources doesn't work here. You may need to type the questions and your answers.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Ms. Sue
  2. 1.D

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Maddy

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Extra Credit Projects

    I'm doing some extra credit projects for all of my classes (maybe gym idk). Is there any extra credit ideas I can do for the following classes: English, Math (something small), Fine Art, Social Studies, and Gym. Science I got it

    asked by Lauren on December 13, 2011
  2. My Grades

    My math grade is an B+ should I do a retake for extra credit? This will consist of extra credit opportunity's in portfolios and test. Thank you very much! -Emolga

    asked by Emolga on February 25, 2015
  3. math help!!!!

    a teacher marking an extra credit assignment gave the following marks: 49, 53, 61, 65, 68, 71, 79, 87, 88, 90 what is the z-score corresponding to the lowest mark?

    asked by math help!!!! on January 10, 2011
  4. LA i think?

    I am doing this homophone extra credit sheet and if my paper is in first i will get 50 points extra credit. I have only 3 left out of the 43. Can you please help? 1. To cut candies in small pieces 2. A just - born antelope 3. To

    asked by Emma on April 24, 2012
  5. English/ Help

    Choose the sentence that does not include a usage error. A) Because the student did not see any author information on the website, he incorrectly implied that he did not need to credit the source in his assignment. B) Because the

    asked by Dulce on July 23, 2014
  6. Technology

    We are working on current advances in technology. I need to find out some info. for extra credit that is mandatory. One of the things I need to find out is: 5.)Tell whether or not you can get a account on iTunes without giving out

    asked by anonymous=) on May 31, 2007
  7. phoenix

    would Paul be able to claim that he as in the 100 percentile, if his exam score was based off of extra credit and the highest possible score of the exam was 90% without the extra credit points? What would Paul's ranking be then

    asked by Ward on April 2, 2012
  8. physics

    our class was given an extra credit assignment where we have to design a mobile that has both the net forces and torques = 0. i have all of the masses know i just don't know how to find radii. no two masses can be in the same

    asked by anne on July 4, 2009
  9. PE

    Extra Credit Opportunity Health and PE Project: Body Systems 10 Extra Credit Points! (5 points for the project, 5 points for presenting during LL) What: Choose a Body System from Unit 6 and Create a PowerPoint Slide or a

    asked by Jessica Buhler on March 9, 2017
  10. com170

    3. Individual Assignment: Practice with Pronouns, Adjectives, Adverbs, and Comparisons • Write several sentences describing a recent interaction with a friend or family member about personal finance or credit cards. This

    asked by mika on January 21, 2011
  11. Principle to Business

    Which of the following are fast ways of improving your credit score (within 60 days)? a. dispute any errors on credit report b. Settle up any delinquent accounts with creditors and ask them to report the account as Paid As Agreed

    asked by Jamye on November 12, 2017

More Similar Questions