biology

1 which property of water allows some lightweight insects to walk on top of a pond and not fall in?
A)adhesion between water molecules creates capillary action
B)cohesion between water molecules creates surface tention
C)cohesion between water molecules creates an uneven charge distribution
D)Adhesion between water molecules and the insect's feet creates a meniscus.
2)which property of water protect fish in a lake from freezing during the winter?
A) water has strong cohesive properties
B) water has high heat capacity
C) water has surface tension
D) water has a neutral pH
3) What is the purpose of a buffer in the body
A to prevent capillary actions
B)to prevent sudden changes in pH
C)to prevent sudden changes in temperature
to prevent the formation of surface tension
4)Which property of carbon atoms is essential to creation of life's molecules?
A)Carbon atoms bond with other carbon atoms
B)Carbon atoms form strong hydrogen bonds
C Carbon atoms are polar molecules
D Carbon atoms buffer solutions
5)how are sugar and starches related
A) sugars are polymers that makes up starches
B) sugars are monomers that makeup starches
C)starches are monomers that make up sugars
D) Starches are polymers that makes up sugars.
6) which of the following can be used to explain why water is able to dissolve many substances?
A) water has strong cohesive properties
B) water has high heat capacity
C)water is a polar molecule
D)water has a neutral pH
7)which of the following has catalytic function function in a cell?
A)Proteins
B)Carbohydrates
C)lipids
D)nucleic acids
8)which of the following is true of anexergonic chemicalreaction?
A)Reactants lose mass as products are formed
B)Bonds are broken in reactants and new bonds are formed in products.
C) No activation energy is required to initiate it
D)The energy released is captured by a catalyst
9)The following shows a graph of the energy changes taking place as a chemical reaction progresses.if an enzyme is added,which arrow magnitude will charge? will it increase or decrease
A)Arrow a will increase
B)Arrow a will decrease
C)Arrow b will decrease
D)Arrow b will increase
10)which of the following is true of enzyme?
A) it catalyzes a series of reactions
B)it breaks down immediately following the reaction it catalyzes
C)it changes the amount of energy released at the end of a reaction
D)it blinds a single set of substrates.
Help me please

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. 1) B
    2) B
    3) B
    4) A
    5) B
    6) C
    7) A
    8) B
    9) C
    10) D

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. MATH

    A population of insects increases at a rate of 250 + 16t +0.3t^2 insects per day. Find the insect population after 3 days, assuming that there are 40 insects at t=0.

  2. Science

    Water and gasoline are both clear liquids at room temperature. Describe one physical property and one chemical property that might be used to distinguish between them. Plz help physical:smell chemical: pH value What about density?

  3. Math

    Which property is illustrated by the statement. (2+3.4) + 6 = 2 + (3.4 + 6) Associative property of addition (i chose this) Commutative property of multipliction Inverse property of multiplication Commutative property of addition

  4. algebra

    Name the property of real numbers illustrated by the equation 2·(8·7)=(2·8)·7 answers are distributive property, Associative property multiplication, Communicative property multiplication , Associative property addition

  1. Help plz!!!

    Which of the following terms refers to legal protection provided against copying, distributing, performing, or changing both published and unpublished works? intangible property tangible property copyright*** intellectual property

  2. math Please help!!

    1. which property is shown by 6 + 9 = 9 + 6 A) Commutative property of addition B) Distributiove property C) Identity property of addition D) Associative property of addition 2. Which symbol will make /-8/ ? 8 true? A) > B) < C) =

  3. Math

    State the property that justifies the statement: If 3x = 6, then x = 2. A. Subtraction Property of Equality B. Addition Property of Equality C. Division Property of Equality D. Multiplication Property of Equality*** Can you please

  4. Please I need help with math please help

    1 Which property is used in the equation below? 12(x + 4) = 12x + 48 A Associative Property of Addition B Commutative Property of Addition C Distributive Property D Reflexive Property 2 Which expression is equivalent to 3 x – 3

  1. Geometry

    How do I solve this? Complete the two-column proof. Given : 11x – 6y = –1; x = 8 Prove: 89/6= y 11x – 6y = –1; x = 8 88 – 6y = –1 –6y = –89 y = 89/6 89/6= y • a. Given; b. Symmetric Property of Equality; c.

  2. science HELPPPPPPPPPPP

    Invasive Species Quick Check 1 of 5Items Item 1 Coral and algae demonstrate mutualism, a symbiotic relationship where both organisms benefit. Select the option that is also an example of a mutualistic symbiotic relationship.(1

  3. Algebra

    Name the property of real numbers illustrated by the equation. -4(x + 3) = -4x - 12 A. Associative Property of Multiplication B. Associative Property of Addition C. Distributive Property D. Commutative Property of Addition B or A

  4. Math

    which of the following properties hold for subtraction of whole numbers? A. Closure property B. Associative property C. commutative property D. identity property

You can view more similar questions or ask a new question.