Science

I need help with a quiz. I just want to clarify these are correct.

1. Which of the following traits is acquired
A. The number of petals that grow in a plant's flower
B. The wing shape of a wild bird
C. The ability of some gorillas to use sign language
D. A cheetah's ability to run faster than any other land animal

2.The height of a plant is dependent upon
A. its genes.
B. It's environment.
C. Both it's genes and it's environment.
D. Neither its genes nor its environment.

3.A gene is to a chromosome as
A. A peas is to a pod
B. A front is to a back
C. A bike is to a car
D. A building is to a window

4.What is heredity?
A. Heredity is acquired later in life
B. Heredity is the study of reproduction.
C. Heredity is the process of having offspring
D. Heredity is the passing of traits from parent to offspring

5.In pea plants, purple flowers are dominant over white flowers. Which Punnett square correctly shows the cross of a plant with a white flowers and a plant that is heterozygous for purple flowers?
A. ---- a a
A Aa Aa
a aa aa
B. ---- a a
A Aa Aa
A Aa Aa

C. ---- A a
A AA Aa
a Aa aa
D. ---- A A
A AA AA
a Aa Aa

6.Long hair is a recessive in cats. Which of the following Punnett squares shows a cross that would result in the probability that 75% of the offspring will have short hair?
A. ---- G g
G GG Gg
g Gg gg

B. ---- g g
g gg gg
g gg gg

C. ---- G g
g Gg gg
g Gg gg

D. ---- G G
g Gg Gg
g Gg Gg

7. How can an offspring inherit a recessive trait?
A. An offspring can inherit a recessive trait if one of its parents has the trait and the other is a homozygous for the dominant allele
B. An offspring can inherit a recessive trait if one of its parents is heterozygous for the recessive allele and the other is homosygous for the dominant allele
C. An offspring can inherit a recessive trait if both of its parents are homozygous for the dominant allele
D. An offspring can inherit a recessive trait if both of its parents are heterozyhous for the dominant allele

8. In the plant shown, the allele for the purple flower color is most likely
A. A dominant to the allele for white flower color
B. Recessive to the allele for white flower color
C. Codominant with the allele for white flower color
D. Incompletely dominant with the allele for white flower color

9. In humans the allele for straight hair show incomplete dominance the offspring of a curly-haired person and a straight haired person will have
A. Curly hair
B. Straight hair
C. Wavy hair
D. Curly hair and straight hair

10. In humans, the allele for curly hair and the allele for straight how show incomplete dominance. If two people with wavy hair have offspring, what percentage of their offspring would have expect to have wavy hair?
A. 100%
B. 75%
C. 50%
D. 25%

My Answers:

1.B
2.C
3.A
4.D
5.C
6.D
7.B
8.A
9.C
10. B

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. 1, 5, 6 and 7 are wrong.
    8. No flower shown. Cannot copy and paste here.
    I do not know about incomplete dominance.

    1. 👍
    2. 👎
  2. so what are the answers to this and i need it quick

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. STAT

    A student takes a ten-question true-false quiz, but did not study and randomly guesses each answer. Find the probability that the student passes the quiz with a grade of at least 70% of the questions correct

  2. statistics

    a quiz consists of 30 true or false questions. if the student guesses on each question, what is the standard deviation of the number of correct answers

  3. mathematics

    A quiz consists of 4 true-false questions. What is the probability of getting 100% on the quiz by randomly guessing the answer to all 4 questions? 1/4 1/16 1/2 2/5

  4. math

    I have no idea where to start! *A quick quiz consists of 3 multiple choice problems, each of which has 4 answers, only one of which is correct. If you make random guesses on all 3 problems, (a) What is the probability that all 3

  1. statistics

    A multiple-choice quiz has 15 questions, each with 4 possible answers of which only 1 is the correct answer. What is the probability that a student gets 7 to 11 correct answer?

  2. Math

    In a mathematics quiz, 20 problems are given, 5 points are given for each correct answer and 2 points are deducted for each incorrect answer. Ashley scores 51 points. How many correct answers does she have?

  3. Statistics

    Suppose that 40 students take a quiz and everyone in the class scores an 80. The standard deviation of scores for this quiz is: 80 2 0

  4. Math

    A multiple choice quiz contains five question. Each question has four answer choices. Michael is not prepared for the quiz and decides to guess for each question. What is the probability that Michael will get at least one question

  1. math

    A student takes a multiple choice quiz with 12 questions and 5 alternatives per question. Unfortunately, this student has no idea what any of the answers are, so he randomly selects an alternative for each question on the exam.

  2. English

    Hey guys this is the 2.8.2-Quiz: Dialogue and Action in the Land Quiz. Just a reminder this is connections academy so if u get any wrong on yours I'm sorry but these are 100% correct answers 1. B 2. A 3. C 4. C 5. D Love to help

  3. Algebra 2

    A textbook company states that the average time a student needs to take a quiz from its book is 30 minutes with a standard deviation of 3 minutes. A teacher using the book is not sure that this is correct for her classes and wants

  4. English

    5.3.2 - Quiz: Dramatic Structure Quiz 1.Read the list of literary terms. actor director stage directions camera directions Which word belongs on the list? A. script B. novel C. quotes D. narration

You can view more similar questions or ask a new question.