History

1. To what was the 1836 Constitution of Texas similar?
A. Mexican Constitution of 1824
B. Turtle Bayou Resolutions
C. Texas Declaration of Independence
D. United States Constitution***

2. Which of the following statements best explains how the establishment of the Republic of Texas brought civil freedom to Texas?
A. The influence of the U.S. Constitution led Texas to establish civil rights
B. A series of constitutional amendments secured civil rights for Texas citizens
C. Mexican suffrage encouraged Texas to extend voting rights to all landowners ***
D. A large Catholic population led Texas to establish rights based on religious doctrine

3. What was the first battle of the Texas Revolution?
A. Blue Bayou
B. Gonzales
C. Houston***
D. San Felipe

4. What was the greatest advantage to the Texans throughout the Texas Revolution?
A. artillery***
B. landscape
C. manpower
D. training

5. Who was considered the villain of the Texas Revolution?
A. General Cós
B. Santa Anna***
C. Seguin
D. Zavala

6. Why did U.S. President James Polk support the annexation of Texas?
A. He believed in expansion.***
B. He hated Mexico.
C. He owned cattle.
D. His son lived in Texas.

7. Why did Texans such as Sam Houston support joining the United States?
A. Texas had a hard time attracting settlers to its open lands.
B. Texas had economic troubles that joining the United States could help solve.
C. Texas and Mexico were at war, so Texas needed military help.***
D. Texas believed the United States would annex it regardless of its own people's opinion.

8. Before the Mexican War, what did Texas claim as its southern border?
A. Brazos River
B. Gulf of Mexico
C. Nueces River
D. Rio Grande***

9. How did the end of the U.S.-Mexican War affect Texas' population?
A. Many people moved to Texas because it was then annexed by the United States.
B. Many people moved to Texas because it was safer than it had been in the past.
C. Many people left Texas because its borders were uncertain.***
D. Many people left Texas because it had been the site of dangerous fighting.

10. What was the status of Texas' borders after the U.S.-Mexican War compared to before the war?
A. All of the border disputes were resolved.
B. Some of the border disputes were resolved, but some remained.***
C. None of the border disputes were truly resolved.
D. Only the border disputes with Mexico remained unresolved.
Can someone check my answers? If they aren't correct can you please correct them?

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 242
  1. 1, 5, and 6 are correct.

    Others may be, too, but you need to double-check your text and/or use Google.

  2. What are the answers

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. 1.D 2.A 3.B 4.B 5.B 6.A 7.B 8.D 9.B 10.B


    hope this helps.

    1. 👍 1
    2. 👎 0
    posted by mecause
  4. mecause is 100% correct!! i got 10/10 correct. thank you!!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by :))

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Texas history

    To what was the 1836 constitution of Texas similar? A.Mexican Constitution of 1824 B. Turtle bayou Resolutions C. Texas declaration of independence D. United States Constitution

    asked by Anonymous on October 26, 2018
  2. Texas history

    To what was the 1836 constitution of Texas similar? A.Mexican Constitution of 1824 B. Turtle bayou Resolutions C. Texas declaration of independence D. United States Constitution

    asked by Anonymous on October 26, 2018
  3. History

    To what was the 1836 Constitution of Texas similar? A. Mexican Constitution of 1824 B. Turtle Bayou Resolutions C. Texas Declaration of Independence D. United States Constitution My answer is C

    asked by Wednesday_my_dudes on November 2, 2018
  4. Texas History

    I have read all of the information on two websites twice (those websites were linked to me) but they did not provide enough information to me. (I would link them if I was allowed to post URLs) I have some questions about the

    asked by random! on October 31, 2018
  5. Texas history

    in the texas constitution of 1836 had shared ideals woth the us constitution. which of the following ideals did the texas constitution most likely support Austin Bowie Childress* de Zavala

    asked by Emma on October 22, 2018
  6. Texas History

    Please check my answers cuz this ain't my best subject. 7th grade History in Connexus. Government in Mexican Texas Quiz U3 L10 1.What was the focus of the Constitution of 1824? A.effective economic principles B.state led

    asked by Kandy Girl on October 2, 2018
  7. History

    1. Most of the delegates to the convention of 1836 favored which of the following in regards to independence? A) Fighting for independence B) Joining forces with the American Indians C) Negotiating for peace ** D) Surrendering 2.

    asked by I changed my name sorry on November 5, 2018
  8. History

    The Texas constitution of 1836 had shared ideals with the U.S. Constitution. Which of the following ideals did the Texas constitution most likely support? A. Executive powers, or the concentration of authority in one leader B.

    asked by Anonymous on December 4, 2018
  9. Texas State History/Social Studies

    Compare the Constitution of 1824 with the U.S. Constitution in terms of individual rights, religion, power of the president, and the right to possess firearms. From what I have found, the Constitution of 1824 does not mention

    asked by ILTHSM_ on October 30, 2018
  10. History

    The Texas constitution of 1836 had shared ideals with the US constitution. Which of the following ideals did the Texas constitution most likely support? Executive power, Who is the concentration of authority in one leader

    asked by Pug lover on October 31, 2018

More Similar Questions