Environmental Science

Nuclear fission ____ atoms to create energy
A. Heats
B. Corrodes
C. Splits
D. Combines

A machine that converts electrical energy into mechanical energy is called a _____
A. Generator
B. Solar Panel
C. Windmill
D. Motor

Nuclear power plants use the radioactive element _____ to create energy
A. Californium
B. Plutonium
C. Kryptonite
D. Uranium-235

Green power comes from _____
A. Wind
B. Sun
C. Water
D. All of the above

Geothermal energy comes from ___ deep in the earth
A. magma
B. Lava
C. Solar power
D. volcanos

Landfill emits ___ gas
A. Petroleum
B. Methane
C. Oxygen
D. Butane

___ power can be harnessed in the ocean to create power.
A. Chemical
B. Wave
C. Nuclear
D. Solar

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. We'll be glad to check your answers.

    1. 👍
    2. 👎
    👤
    Ms. Sue
  2. See, I have no clue what the answers are.

    1. 👍
    2. 👎
  3. is it a c b d c a b

    1. 👍
    2. 👎
  4. 1. b
    2. b
    3. c
    4. d
    5. d
    6. d
    7. a
    8. b
    9. b
    10. c

    1. 👍
    2. 👎
  5. Elijah is 100% right... Nice goin' cowboy <3

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Science (energy)

    1. What similarities do nuclear energy and chemical energy share? Choose all that apply. A. Both are types of kinetic energy. B. Both are types of potential energy. [CORRECT!] C. Both involve magnetic energy. D. Both involve

  2. Chemistry

    Which of the following statements is not true of nuclear fusion? A. It involves the joining of two atoms together into one new atom. B. It occurs in the sun and other stars. C. It only occurs in very large, heavy atoms. D. It

  3. Chemistry

    1) How does the atomic radius change from left to right across a period in the periodic table? A) It tends to decrease*** B)It tends to increase C) It first increases, then decreases D) It first decreases, then increases 2) What

  4. chemistry

    Describe what happens in a fission reaction. What is a commonly used isotope in a nuclear fission reactor? Describe how a fission nuclear reactor power plant works.

  1. Science

    The energy from the Sun that reaches Earth is the result of which of the following processes, repeated many times in the core of the Sun? A) The nuclei of two atoms are combined to form a single atom with a larger nucleus. B)

  2. Science

    Over the last several decades, scientists have addressed the problem of nonrenewable natural resources such as fossil fuels. Humans are using fossil fuels at a rapid rate and scientists believe that one day we will run out of

  3. Science

    How does a nuclear power plant produce energy? A. Through solar panels B. Through nuclear fission reactions C. Through geothermal heat D. Through nuclear meltdown reactions I am not really sure what the answer is but I am

  4. chem

    Supply the missing atomic symbol to complete the equation for the following nuclear fission reaction. 1/0n +235/92U ------> 137/52 Te +?/?X + 2 1/0 n + energy also how do you decipher whether its 2 1/0n rather than 3?

  1. Science

    Batteries change ____ energy into _____ energy Chemical and electric Converting the suns energy into electricity does not work if it is ____ time or there is ___ weather night and bad? The suns energy can be turned into electrical

  2. Nuclear FIssion

    How does nuclear fission create energy? Nuclear energy is produced through the splitting, or fission, of a uranium atom in the core of a nuclear reactor. When hit by a neutron, the atom divides and releases two other neutrons, as

  3. Physical science

    What happens when an atom gives up loosely held valence electrons to another atom? A. The two atoms form a mixture. B. A chemical bond forms between the two atoms. C. A chemical compound splits into separate elements. D. The two

  4. physcis

    equation of nuclear fission of urnaium 235 forming iodine 131

You can view more similar questions or ask a new question.