Sociology

Please check my answers. My answers have * by them.

1. In _______, citizenship in the society automatically makes a person a member of the religion.

A. churches*
B. sects
C. ecclesia
D. cults

2. Jews, Christians, and Muslims all believe in one God who, as creator of the universe, is concerned about each individual's action and will hold each individual accountable for them. In this sense, Jews, Christians, and Muslims all share the same

A. beliefs*
B. religion
C. mythology
D. rituals

3. Religion has often been used to justify denying homosexuals certain rights in the United States. Conflict theorists would argue that this illustrates that religion

A. is the foundation of government
B. clouds people's rational judgement.
C. is used to legitimate social inequality.*
D. can provide everyday guidelines for living.

4. Sunday mornings between 10 and 11 a.m. has been called "the most segregated hour in the United States." The reason for this segregation is that people

A. tend to join churches connected to their race/ethnicity.*
B. need to get together in private to share racial issues.
C. are denied membership in churches of other racial and ethnic groups.
D. are segregated by religion based on tradition.

5. ________ is a set of beliefs and practices related to sacred things that unite people in a moral community.

A. Theology
B. Credo
C. Religion*
D. Cult

6. A religious group that is at odds with the dominant religion and culture and is usually headed by a charismatic leader is a

A. cult*
B. cell
C. ward
D. sect

7. As Calvinism and capitalism grew together, which of the following statements is true?

A. a specific economic way of thinking produced specific religious beliefs.
B. a specifically religious view of the world produced specific patterns of economic behavior.*
C. religious goals and economic goals consistently conflicted with each other.
D. Protestants were more ethical than non-Protestants.

8. ________ are new or different religions whose teachings and practices put them at odds with the dominant culture and religion.

A. Sects
B. Splinter cells
C. Cults*
D. Churches

9. Though they are larger than cults, ______ also encourage the active recruitment of new members.

A. churchs
B. sects*
C. ecclesia
D. spiritual leaders

10. The teachings of religion help people adjust to life's problems and provide guidelines for daily life. This is an example of the ______ perspective to explain religion.

A. neo-conflict
B. functionalist*
C. symbolic interactionist
D. conflict

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. I'm not sure about 1.

    I agree with your other answers.

    1. 👍
    2. 👎
    👤
    Ms. Sue
  2. #1 is C

    1. 👍
    2. 👎
  3. 1. C
    2. A
    3. C
    4. C
    5. A
    6.C
    7. B
    8. B
    9. A
    10. B
    100% GO AGANE

    1. 👍
    2. 👎
  4. go agane guy got almost every question wrong

    1. 👍
    2. 👎
  5. 1. is actually ecclesia

    1. 👍
    2. 👎
  6. 1. C
    2. A
    3. C
    4. A
    5. C
    6. A
    7. B
    8. C
    9. B
    10. B

    1. 👍
    2. 👎
  7. bccbbcaaac is the CORRECT answers. KailaniT and GO AGANE are wrong.

    1. 👍
    2. 👎
  8. #1 is eccelsia

    1. 👍
    2. 👎
  9. Mine are in a different order so here are the correct ones for me :)
    A. Beliefs
    B. A specifically religious...
    A. Cult
    C.ecclesia
    C. Is used to legitimate....
    A. Tend to join...
    B. Functionalist
    C. Cults
    B. Sects
    C. Religion
    100% GOOD LUCK

    1. 👍
    2. 👎
  10. Sociologys answers are correct, but the order might be different for different people

    1. 👍
    2. 👎
  11. M is all correct except 5. I just took defining religion and core values in the US quiz and number five is C, ecclesial. look at Ms answers for all the other questions.

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. American Government

    Check my answers please 1. Which of the following describe the role of an entrepreneur in a capitalist economic system? (I need to select 2) A. Someone who combines the factors of production into a business B. Someone who decides

  2. Spanish

    Which word best completes the sentence? _______chica es muy reservada. A. El B. La **** C. Ella D. Èl Which word best completes the sentence? Carolina es_______ amiga simpática. A. una **** B. ella C. un D. el 3. What type of

  3. LL

    Please check my answers! Facts and examples that support a claim are called _______?(1 point) a. An argument b. An evaluation c. Evidence

  4. Science - Connexus

    How have the historic levels of melanin in human populations changed due to migration? (1 point) Lesson 7: Genetic Variation Over Time Quick Check might just end up doing the thing myself and posting the answers when im done cuz

  1. Science

    Can anyone help me check my answers for the connexus lesson 2 Science 6 A final I need a good grade and I really would like to check my answers

  2. Science

    Lesson 10: Introduction to Planet Earth Unit Test Science 6 B, i have my answers i need someone to check them please!! and thanks you. connexus academy answers only pls thanks.

  3. probability

    a multiple choice test consists of 8 questions, each with 4 possible answers but only one of which is correct.what is the probability that an unprepared student will, by chance, get, a. all correct answers, b. exactly 5 correct

  4. math

    Hello please help i need answers for Understanding the Coordinate Plane to the practice and quick check i will appreciate the help a lot thankyou these are my answers practice: 1.c 2.c 3.c 4.a 5.a and d 6.c and d 7.a and b quick

  1. social studies

    Part A. Which of the following parts of citizenship are responsibilities, rather than rights? Select the two correct answers. A. obeying property laws B. speaking freely C. carrying weapons D. serving on juries E. appealing court

  2. Math

    I need to check my answers for Lesson 5: Adding and Subtracting fractions mid unit review so if anyone has something so I can check my answers that would be nice. Thank you.

  3. Algebra

    I have a few questions that I need help with. Solve the radical equation, and check all proposed solutions. 5. x- square root 3x-2=4 I don't understand this problem. Solve and check the equation. 10. (x^2+14x+49)^3/4-20=7 would I

  4. math

    Please check my answers for Algebra 1B Unit 2 lesson 9 Exponents and Exponential Functions Unit Test My Answers: C D D A A B C B A C A B C B B C yes yes C A D A D B

You can view more similar questions or ask a new question.