science

1. Under which of the following conditions would a fossil most likely form? (1point)
a. A living thing dies and sediment is very slowly deposited on top of i’s body.
b. A living thing dies and sediment quickly covers its body. <-
c. A living thing dies and its skeleton is left to the elements.
d. A living thing dies and a radioactive element breaks down its body.
2. If you were looking for an example of a trace fossil, for which of the following might you search? (1point)
a. Footprints and trails <-
b. A whole body preserved in rock
c. Dinosaur teeth
d. A hardened mineral sample
3. What does the law of superposition tell about the relative ages of rocks? (1point)
a. That the deeper you go into rock layers, the older the rocks are <-
b. That the deeper you go into rock layer, the younger the rocks are
c. That the oldest rock layer is always on top
d. That the oldest rock layer is always undisturbed
4. After a rock layer is eroded, which additional event must occur to create an unconformity, or gap, in the geologic record? (1 point)
a. An earthquake or motion along a fault
b. New sediment deposits build up on the eroded area <-
c. Radioactive decay along a fault
d. A volcanic eruption near the eroded area
5. Radioactive decay occurs when atoms (1 point)
a. Lose mass
b. Join with atoms of another element
c. Break down to form atoms of another element <-
d. Are exposed to chemical weathering
6. If you were to consult the geological time scale for when the first vertebrates evolved, where would you look? (1 point)
a. In the section for the Ordovician period of the Paleozoic era <-
b. In the section for the Quaternary period of the Cenozoic era
c. In the section for the Triassic period of the Mesozoic era
d. In the section for Precambrian time
7. Earth’s atmosphere, oceans, and continents began to form during the first several hundred years of (1 point)
a. Precambrian time
b. The Paleozoic
c. The Mesozoic era <-
d. The Cenozoic era
8. During the Devonian period, animals that could live on land began to evolve. These animals still spent part of their lives in the water. What were these animals called?
a. Trilobites
b. Reptiles <-
c. Amphibians
d. Dinosaurs
9. Which of the following events occurred during the Mesozoic era? (1 point)
a. Dinosaurs became common on land <-
b. Whales and dolphins evolved in the oceans
c. Reptiles evolved on land
d. The supercontinent Pangea formed
10. Which of the following vertebrates had the chance to become abundant after the dinosaurs became extinct? (1 point)
a. Wooly mammoths
b. amphibians
c. mammals
d. reptiles <-
11. Which of the following organisms is not extinct? (1 point)
a. The dodo bird
b. The saber-toothed tiger
c. The saltwater crocodile <-
d. The Carolina parakeet
12. During which section of the geologic time scale did the first modern humans evolve? (1 point)
a. During the Paleogene period of the Cenozoic era
b. During the Quaternary period of the Cenozoic era <-
c. During the Cretaceous period of the Mesozoic era
d. During the Precambrian time
13. If the geologist found two fossils of different species buried next to each other in a rock layer, he or she might hypothesize that the two organisms may have been alive during the same period.
a. True <-
b. False
14. A species might become extinct when a disastrous event, such as a meteorite impact, occurs. (1 point)
a. True <-
b. False

  1. 👍 7
  2. 👎 0
  3. 👁 6,855
  1. The first five are all correct.

    I'll be back later to check others.

  2. 7 is wrong
    10. I'm not sure.

    The others are correct.

  3. 1.b
    2.a
    3.a
    4.b
    5.c
    6.a
    7.a
    8.c
    9.a
    10.c
    11.c
    12.b
    13.true
    14.true
    100% correct for CA

    1. 👍 106
    2. 👎 1
  4. He's right

    1. 👍 9
    2. 👎 0
  5. deadass hes right rawr xd

    1. 👍 14
    2. 👎 3
  6. He right

    1. 👍 4
    2. 👎 0
  7. your 1000000090% percent right DAWG

    1. 👍 8
    2. 👎 0
  8. How do we know there a he....There right.

    1. 👍 2
    2. 👎 8
  9. Their right
    not there

    1. 👍 3
    2. 👎 11
  10. The half-life of strontium-90 is 28.8 years. This means that if you have 60 strontium-90 atoms, in 28.8 years you will be left with 30 strontium-9

    1. 👍 10
    2. 👎 0
  11. Geologic Time Scale is the most relative time scale which records the time intervals on
    Earth corresponding to each other in succession. It is used by geologists to
    tell Earth’s history because it conforms to the order of Earth’s development
    with respect to dividing time in terms of Earth’s biotic composition representing
    various life forms.

    1. 👍 8
    2. 👎 0
  12. You idiots it's "They're right".

    1. 👍 21
    2. 👎 6
  13. The people on this website are incompetent, it's obvious, but you don't have to grammar police them.

    1. 👍 15
    2. 👎 2
  14. I mean kk decided to correct him first, but I agree. Don't try and correct someone if you're wrong yourself.

    1. 👍 4
    2. 👎 0
  15. Are those the right answers

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  16. heh

    1. 👍 3
    2. 👎 0
  17. Thanks for the answers peeps~A.T.

  18. Is this right? :D

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  19. yes he is right

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  20. O:

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  21. what bout the short answers?? ik im stupid but i need help, plz help me

    1. 👍 5
    2. 👎 0
  22. Sameeee

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  23. Thank you so much! Got 100% on the test!

    1. 👍 3
    2. 👎 0
  24. me to thanks

    1. 👍 0
    2. 👎 2
  25. how about 15,16,and 17 need those answers

    1. 👍 2
    2. 👎 1
  26. i need the short answers

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  27. Can you give me # 17 anyone, but the right # 17 PLEASE

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  28. I need help for 15,16 and 17

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  29. just look it up on another web sight

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  30. What’s the last questions

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Math~Polynomials

    1)6g+8k-9g+2k(1point) 3g+10k -3g+10k*** 17gk 10k-3 2)-4x+6x^2+5x(1point) 7x^3*** 6x^2+9x 6x^2-9x 6x^2+x 3)a^2+5a-3a^2(1point) 5a+2a^2 -2a^2+5a*** -3a^2+6a 5a-3a^2 4)3x^2+8x+7x(1point) 3x^2+15x*** 18x^3 3x^2+1 3x^2-x 5)Find the

    asked by Gabby on May 13, 2013
  2. Science-Ms.Sue

    Suppose some natural disaster occurs and a species of finch is forced to relocate from its original island where it dined on cactus flowers to an adjacent island with many fewer cacti but an overabundance of orchids. What would be

    asked by Anonymous on November 24, 2013
  3. Science

    Study the image of the fossil shown below. How might a scientist use this fossil to learn more about the history of life on Earth? connexus dot com/content/media/917517-4162013-72829-PM-1012149111.jpg to compare structures in the

    asked by Anonymous on November 24, 2013
  4. Science

    Which of the following would not be useful in determining the age of a fossil? a. Radiometric dating of the rock containing the fossil. b. Relative dating of the layers surrounding the fossil. c. Identification of fossils of known

    asked by Anonymous on November 13, 2013
  5. Geography

    Which of the following most accurately describes the difference between climate and weather? (1 point) Climate refers to long-terms conditions; weather refers to daily conditions. Climate refers to severe weather events; weather

    asked by Christina on August 25, 2014
  1. Science/Biology

    A grass snake living in northern England dies of natural causes. After a long period of time, its remains decay in the soil to become fossil fuel. When the fossil fuel is processed, sold, and burned by humans, it releases carbon

    asked by Help is Always appreciated on December 18, 2019
  2. URGENT~MATH For Steve or Reiny

    For questions 5-7, find the solution to the system of equations by using either graphing or substitution. 5)y=6-x and y=x-2 (1point) (2,4) (-4,2) (4,2) no solutions 6)y=2x-1 and y=x+3 (1point) (4,7) (7,4) (-7,-4) no solutions 7)

    asked by Gabby on May 7, 2013
  3. 7th Grade Math ~Multiplying Polynomials

    1. (2x)(10x) (1point) 20x 12x 20x^2** 5x 2. -3m(m+8) (1point) -3m^2+24 -3m^2-24m** -24m^2 -4m+5 3. 4d(2d-9) (1point) 8d-36d -d -28d^2** 8d^2-36d 4. 5b(6b-10) 11b-10 5b^2+6b-10 -b-10 30b^2-50b** Are these right

    asked by Gabby on May 14, 2013
  4. science

    Study the image of the fossil shown below. How might a scientist use this fossil to learn more about the history of life on Earth? The picture looks like a small dinosaur fossil.

    asked by Izzy on January 9, 2019
  5. Science- Ms. Sue

    The image below shows an example of a _______ fossil. connexus. com/content/media/917517-4162013-74053-PM-1148399744.jpg Is it a body fossil?

    asked by Anonymous on December 6, 2013

You can view more similar questions or ask a new question.