Astronomy

1. What color are stars that are very hot and very bright?
A. Red
B. Blue
C. White
D. Yellow

2. During the contraction of a protostar, density increases and ______ rises.
A. Nuclear energy
B. Dust
C. Temperature
D. Outflow

3. What is the apparent brightness of a star?
A. How bright the star looks from earth
B. The amount of watts the star produces
C. The amount of luminosity that the star has
D. How bright the star is at a certain distance from earth

4. What two properties of a star are graphed on a Hertzsprung-Russell diagram?
A. Distance and luminosity
B. Temperature and brightness
C. Brightness and luminosity
D. Distance and temperature

5. As a star forms, at what point do nuclear reactions begin to occur?
A. When the protostar begins spinning
B. When the molecule cloud begins contracting
C. When the temperature increases to 10 million Kelvin
D. When the pressure of the gases equals the force of gravity

6. Astronomers measure the angle that the star appears to jump when viewing it from two different points in earths orbit. What is this technique called?
A. Parsecs
B. Parallax
C. Luminosity
D. Mass transfer

7. Which cool and bright stars are located in the upper right of the H-R diagram?
A. Red giants
B. Neutron stars
C. White dwarfs
D. Main sequence

8. Stars form when a(n) ________ collapses under its own weight.
A. Lunar rock
B. Interstellar medium
C. Molecular cloud
D. Planetesimal

9. What properties of a star are needed to calculate the stars luminosity?
A. Size and apparent brightness
B. Mass and distance to the star
C. Temperature and diameter of the star
D. Apparent brightness and distance to the star

10. How can the temperature of a star be determined?
A. From its mass
B. From its color
C. From its mass and distance
D. From its apparent brightness

  1. 👍 0
  2. 👎 1
  3. 👁 2,284
asked by M
  1. And you think ... ?

  2. My answers are:
    1. B
    2. C
    3. C
    4. C
    5. C
    6. C
    7. A
    8. D
    9. D
    10. B

    I am terrible at Astronomy. I just find everything very confusing. Please check my answers

    1. 👍 1
    2. 👎 5
    posted by M
  3. Please check my answers

    1. 👍 0
    2. 👎 1
    posted by M
  4. 1. B
    2. C
    3. A
    4. B
    5. C
    6. B
    7. A
    8. C
    9. D
    10. B

    Just took this test and combined your answers with mine and got 100% Hope this helps :D

    1. 👍 1
    2. 👎 8
    posted by Correct
  5. 1. Astronomers measure the angle that the star appears to jump when viewing it from two different points in earth’s orbit. What is this technique called?
    [Parallax]

    2. What color are stars that are very hot and very bright?
    [Blue]

    3. During the contraction of a protostar, density increases and ______ rises?
    [Temperature]
    4. What properties of a star are needed to calculate the stars luminosity?
    [Apparent brightness and distance to the star]

    5. What is the apparent brightness of a star?
    [How bright the star looks from earth]

    6. How can the temperature of a star be determined?
    [From its color]

    7. What two properties of a star are graphed on a Hertzsprung-Russell diagram?
    [Temperature and brightness]

    8. Which cool and bright stars are located in the upper right of the H-R diagram?
    [Red giants]

    9. Stars form when a(n) ________ collapses under its own weight.
    [Molecular cloud ]

    10. As a star forms, at what point do nuclear reactions begin to occur?
    [When the temperature increases to 10 million Kelvin]

    1. 👍 19
    2. 👎 0
  6. A Star Is Born Quiz

    1.C
    2.B
    3.B
    4.C
    5.A
    6.D
    7.B
    8.A

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  7. "Why are all of you so bad" is right on this quiz, it's out of order but it is correct.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by cameron

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Astronomy

    Hi, can you please check my work? I really need to do well on this. 1. What properties of a star are needed to calculate the stars luminosity? a. size and apparent brightness b.mass and distance to the star**** c. temperature and

    asked by Elle on December 9, 2016
  2. Science

    Do I have these correct according to the H-R Diagram? Hot (blue stars) are on the left side of the modern H-R diagram bright stars are the top of modern H-R diagram cool (red) stars are the ride side side of modern H-R diagram dim

    asked by Tyler on October 14, 2008
  3. SCIENCE

    (please check my answers. if they are not right please correct them.) With the use of the Hubble Space Telescope, scientists recently discovered a giant runaway star. It is 90 times larger than the sun and is very hot and

    asked by HELP ME PLEASE on October 11, 2019
  4. physics

    1.when white light is shone on red ink dried on a glass plate, the color that is transmitted is red. But the color that is reflected is not red. what is it? 2.a spotlight is coated so that it won't transmit blue from its white hot

    asked by charlie on March 31, 2011
  5. Math

    The table shows the color preference of 50 shoppers at the mal. What is te probability that one shopper, selected at random from the 50 surveyed, preferred the color red or blue? Color preferences color)Number of shoppers) Red)7

    asked by LOVE on May 20, 2016
  1. Earth Science

    Hubble said that stars are moving away from the Earth because they have more of what color? Blue, Green, Red or Violet

    asked by Alexgc on February 25, 2015
  2. Science 5

    What are the characteristics of globular cluster stars? A.no stars as hot as our Sun B.old age and hundreds of thousands to millions of member stars C.no main sequence stars left, with billions of member stars D.a few hundred

    asked by Liz on November 7, 2006
  3. precalculus

    There are two boxes. The red box contains four red marbles and one blue marble, and the blue box contains five blue marbles and three red marbles. The following experiment is done a hundred times: A marble is randomly drawn from

    asked by will on March 30, 2019
  4. 7th grade math (probability)

    I'm posting corrections from yesterday in addition to new ones. Still not sure how to answer #4. 2. Edwin rolls a number cube and then spins a color from a color card (red, yellow, blue, green, white). What is the probability that

    asked by Alexis on May 6, 2015
  5. 7th grade math (probability)

    I'm re-posting corrections originally from Wednesday in addition to new ones. Still not sure how to answer #4. 2. Edwin rolls a number cube and then spins a color from a color card (red, yellow, blue, green, white). What is the

    asked by Alexis on May 8, 2015

More Similar Questions