Astronomy

Please help! I'm really behind and need to catch up.

1. The rings orbiting the Jovian planets may have been small ____ that got too close to the planets long ago.
A. Comets
B. Asteroids
C. Moons
D. Meteors

2. What is the composition of the rings around the Jovian planets?
A. Small pieces of rock and ice
B. Soil and rocks from the surface
C. Gas that escaped from the clouds
D. Large chunks of frozen methane

3. What is the most abundant gas on Neptune and Uranus?
A. Hydrogen
B. Helium
C. Methane
D. Oxygen

4. All of the Jovian planets have ___ that give them distinctive colors and active weather patterns.
A. Deep liquid metallic hydrogen layers
B. Solid metallic cores
C. Multiple cloud layers
D. Large magnetic fields

5. Which Jovian moon is the most volcanically active in the solar system?
A. Titan, which orbits Saturn
B. Io, which orbits Jupiter
C. Callisto, which orbits Jupiter
D. Triton, which orbits Neptune

6. How are the medium and large Jovian moons similar to the terrestrial planets?
A. They are the same size
B. They are hot and gaseous
C. They are all volcanically active
D. They are made of mostly rock and metal

7. All four Jovian planets have
A. Permafrost
B. Solid surfaces
C. Fierce visible storms
D. Similar compositions

8. Which Jovian planet does not have an internal heat source?
A. Neptune
B. Uranus
C. Jupiter
D. Saturn

9. Chemical reactions at varying depths on other planets, such as Jupiter, result in what?
A. Massive storms
B. Cloud cover
C. Different colors seen from earth
D. Highly gaseous materials

10. Which two Jovian planets have long-lived large spots comparable to the size of earth?
A. Jupiter and Neptune
B. Saturn and Uranus
C. Neptune and Saturn
D. Uranus and Jupiter

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 1,740
  1. Once you've caught up and found the answers, someone may check your answers for you.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    👩‍🏫
    Ms. Sue
  2. Yes. Please check my answers.
    1. C
    2. A
    3. A
    4. C
    5. B
    6. D
    7. C
    8. B
    9. C
    10. A

    1. 👍 1
    2. 👎 4
  3. They were all right.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  4. Do the answers match the questions exactly

    1. 👍 0
    2. 👎 1
  5. M was right 10/10

    1. 👍 0
    2. 👎 1
  6. Wrong

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  7. I got 2 out of 10

    1. 👍 0
    2. 👎 1
  8. 1. jupiter and neptune
    2. fierce visible storms
    3. small pieces of rock and ice
    4. different colors seen from Earth
    5. Uranus
    6. hydrogen
    7. they are made of mostly rock and metal
    8. Io, which orbits Jupiter
    9. multiple cloud layers
    10. moons

    1. 👍 5
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. physics

    If the average speed of an orbiting space shuttle is 19600 mi/h, determine the time required for it to circle the Earth. Make sure you consider the fact that the shuttle is orbiting about 200 mi above the Earth's surface, and

  2. Physichs

    A pedestrian is running at his maximum speed of 6.0m/s to catch a bus stopped by a traffic light. When he is 25m away from the bus the light changes and the bus accelerates uniformly at 1.0m/s^2. Find either (a) how far he has to

  3. Math

    If 5 fishermen catch 5 fish in 5 minutes, how many minutes will it take 50 fishermen to catch 50 fish? If 5 fishermen catch 5 fish in 5 minutes, then the average time it takes each fisherman is 5 minutes to catch one fish. It will

  4. physics

    Two 10-cm-diameter charged rings face each other, 24.0 cm apart. Both rings are charged to + 50.0 . What is the electric field strength nC

  1. science

    After an athlete has completed a 100 meter sprint, his/her breathing rate will be greatly increased, and they need time to "catch their breath." Can you identify the process that leads to a person needing to catch their breath?

  2. english

    in the book Beowulf what are "the rings" whick are spoken of in the prologue I may be missing something here. The only rings I remember in the prologue is the "Breaker-of-rings"...an important person, or chiefian, whose job it is

  3. Physics

    Two 10-cm-diameter charged rings face each other, 20cm apart. The left ring is charged to -22nC and the right ring is charged to +22nC . What is the magnitude of the electric field E⃗ at the midpoint between the two rings?

  4. Physics

    Two 10 cm diameter charged rings face each other, 20 cm apart. The left ring is charged to -20 nC and the right ring is charged to +20 nC. What is the force on a 1.2 nC charge placed at the midpoint? I have already calculated the

  1. physics

    The average speed of an orbiting space shuttle is 20100 mi/h. The shuttle is orbiting about 196 mi above the Earth’s surface. Assume the Earth’s radius is 3963 mi. How long does it take to circle the Earth? Answer in units of

  2. English language

    Choose the word that has the same sound 1)Man a) atmosphere b)speech c)harsh d)killed 2)Cock a)Gun b)cook c)catch d)cease 3)love a)book b)kite c)loose d)look 4)key a)quay b)lick c)kite d)fixed 5)Teach a)catch b)tick c)kite d)

  3. physics

    Two rings of radius 3 cm are 23 cm apart and concentric with a common horizontal x-axis. What is the magnitude of the electric field midway between the rings if both rings carry a charge of +35 nC?

  4. Space Science

    Which objects in the solar system have been least modified since the formation of the solar system? a)asteroids b)Kuiper Belt objects c)meteoroids d)terrestrial planets e)jovian moons

You can view more similar questions or ask a new question.