algebra

Solve the given equations:

1. |2x-5|= 29
Answer: x=17
or is it........
x=-12

2. 5(x+3)-2x = -21
Answer: x=-12

3. 3x+3(1-x)= x-17
Answer: x=20

4. 2[1-3(x+2)] = -x
Answer: x= -2

Factor Completely:
1. x^2-12x+20
Answer: (x-2)(x-10)

2. x^2-x-20
Answer: (x-5)(x+4)

3. x^2-49
Answer: (x+7)(x-7)

4. 4x^2-5x-6
Answer: (4x+3)(x-2)


1. |2x-5|= 29
Answer: x=17
or is it........
x=-12

2x = 29 + 5 = 34
x = 34/2 = 17

The others look ok.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. How do I do this.?(Math.)

    Use the Substitution method to solve the system of equations. y - 2x = -5 3y - x = 5 Solve one of the equations for x or y. Let's solve the first one for y: y - 2x = -5 y = 2x - 5 Now let's substitute 2x - 5 for y in the second

  2. Math

    Sustem of equations. I have to solve the system of equations by graphing and solving. Ther are thirty-three students in the Chess Club. There are five more boys than girls in the club. Write and solve a system of equations to find

  3. Algebra22222!!!

    Choose the ordered pair that is a solution to the system of equations. 3x - y = 10 -x + y = -4 (3, -7) (-1, 3) (3, -1) (3, 1) Follow the example I gave in your previous question. I'm not going to do all of them. You want to

  4. algebra

    solve the system of equations by graphing. Then classify the system as consistent or inconsistent and the equations as dependent or independent. x+y=14 x-y=2 What is the solution of the system of equations?

  1. Substitution Method

    Use the Substitution method to solve the system of equations. x + y = -4 x - y = 2 x + y = -4 x - y = 2 In the second equation, x= y+2 Putting that in the first.. (y+2) + y= -4 subtract two from each side, then divide each side by

  2. Algebra 2

    I'm working on Lesson 6: Absolute Value Equations and Inequalities Algebra 2 A Unit 2: Expressions, Equations, and Inequalities and feel confident in my first few answers, but beyond that am lost. May I have some help? **=the

  3. Algebra 2(check pt 4)

    1)Cramer's Rule is used to solve the system of equations:3m-5n=12,4m+7n=-5 Which determinant represents the numerator for n? answer=[12 -5] [-5 7] 2)Cramer's Rule is used to solve the system of equations:3x-y+2z=17,4x+2y-3z=10,and

  4. Algebra I DONT KNOW HOW TO DO 3 VARIABLES

    Solving Linear Equations and Inequalities Solve by eliminating x (this is solving 3 linear equations) then substitute to the other two equation x + y + 5z =2 (1) 4x - 3y + 5z =3 (2) 3x - 2y + 5z=1 (3) my teacher gave me the answer

  1. Math

    5x - 4y =-3 Y = -3x + 5 Solve for x and y How do we solve for x and y when the formats of the equations are different. That's we here I'm lost. When I try to get the answer I get confused

  2. Algebra 2

    1.) Write a system of equations that has NO solution. 2.) If you wanted to eliminate the y variables in the system of equations below, what would you multiply the first and second equations by?( Do not solve the equation) 2x-3y=8

  3. Math

    Use a system of equations to find the quadratic function f(x) = ax^2 + bx + c that satisfies the equations. Solve the system using matrices. f(−2) = 4, f(1) = −2, f(2) = −12 The answer i got is f(x)=-2x^2-4x+8 this is the

  4. math

    Pls answer I need it quick 1. If ƒ(x) = 4x – 11, what is the value of ƒ(5)? A. 20x – 55 B. 34 C. 9.... D. 4 2. If the length (L) of a rectangle is 3 less than 4 times the width (W) of the rectangle, which of the following

You can view more similar questions or ask a new question.