AMERICAN GOVERMENT CCA

Which of the following represents one of congress's electoral powers?

A) the senate elects a president if the house cannot reach a consenus on a candidate

B) The house elects a president if no candidate receives a majority of electoral votes

C)The house elects a vice president if a third-party candidate receives a majority of electoral votes

D) The house elects a vice president when a vacancy exists in the vice presidency

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. Answer is B: the house elects a president if no candidate receives majority of electoral votes.

    1. 👍
    2. 👎
  2. 1.B
    2.C
    3.B
    4.A
    5.A
    6.C
    7.A
    8.B
    9.B
    10.A

    1. 👍
    2. 👎
  3. they are the correct answers 100%

    1. 👍
    2. 👎
  4. 100%^

    1. 👍
    2. 👎
  5. in case anyone else is Suffering™ like me here's the answers for INCA bc apparently we're different than the rest of the states

    1. B
    2. C
    3. B
    4. A
    5. B
    6. C
    7. B

    1. 👍
    2. 👎
  6. Katsuki right if youre in INCA

    1. 👍
    2. 👎
  7. katsuki thx...

    100%

    1. 👍
    2. 👎
  8. If your in Connexus and you want the answers for Lesson 7: Nonlegislative Powers of Congress just look at Katsuki he or she gives them. Thank you by the way Katsuki.

    1. 👍
    2. 👎
  9. Parrot and Katsuki are correct

    1. 👍
    2. 👎
  10. Thanks Katsuki. Connexus lesson 7. 100%. Try to learn from the answers too for the final.

    1. 👍
    2. 👎
  11. Kitten is correct thanks <3

    1. 👍
    2. 👎
  12. as in yuri katsuki or

    1. 👍
    2. 👎
  13. Kitten is right.

    1. 👍
    2. 👎
  14. You are the master thanks 100

    1. 👍
    2. 👎
  15. These answers are for QUIZ American Government nonlegislative powers of Congress
    1.B
    2.c
    3.B
    4.A
    5.B
    6.C
    7.B
    GOOD LUCK!!!

    1. 👍
    2. 👎
  16. Thanks, Katsuki! Your answers were 100% correct!

    1. 👍
    2. 👎
  17. 100% (7/7)
    --------------
    1. B
    2. C
    3. B
    4. A
    5. B
    6. C
    7. C

    1. 👍
    2. 👎
  18. Except some people have ten questions tho

    1. 👍
    2. 👎
  19. B
    C
    B
    A
    A
    C
    A
    B
    B
    A

    1. 👍
    2. 👎
  20. Woo!! Is 100% correct

    1. 👍
    2. 👎
  21. Nonlegislative Powers of Congress Quiz.
    1. B-The House elects a president if no candidate receives a majority of electoral votes.
    2.C-The House impeached them and the Senate acquitted them.
    3.B-The Senate needs to approve the treaty by a two-thirds vote.
    4.A-Gerrymandering.
    5.A-Liberal constructionists.
    6.C-After its approved by the senate.
    7.A-Expressed.
    8.B-House of repersentatives.
    9.B-Implied.
    10.A-Congress.

    1. 👍
    2. 👎
  22. Katsuki IS RIGHT!I JUST TOOK THE TEST 100%!!

    1. 👍
    2. 👎
  23. Thanks guys for participating in helping everyone check their answers. Its true that not all heroes wear capes

    1. 👍
    2. 👎
  24. Love you guys<3

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. SS

    How is the number of Electoral College seats per state determined? (1 point) by the number of party delegates assigned to the state by the total number of House and Senate representatives by the traditional number assigned under

  2. government

    why did the framers include the necessary and proper clause in the constitution a. to empower congress to pass laws needed to carry out the expressed powers b. to limit congressional powers to those expressly stated in the

  3. American Government

    5. Which of the following is an example of checks and balances in government? A. Congress can override a presidential veto by a two-thirds vote in each house. B. The legislature and judiciary work together to enact legislation. C.

  4. constitution

    Which of the following best describes the impeachment process? A. The Senate impeaches and the House tries the impeachment. B. The Senate impeaches and tries the impeachment. C. The House impeaches and the Senate tries the

  1. civics

    The phrase, “the Elastic Clause,” comes from which powers of Congress? A.enumerated powers***** B.implied powers C.inherent powers D.reserved powers Please help asap

  2. American Government

    1) Which of the following is a function of the executive branch? A) writing legislation B) administering the law** C) challenging legislation in court D) repealing law 2) Which of the following reasons best explains why Congress

  3. CHECK MY ANSWERS American Government

    CHECK my answers. they are all below 1. Which of the following represents one of Congress’s electoral powers? (1 point) The Senate elects a president if the House cannot reach a consensus on a candidate. The House elects a

  4. Government

    Which of the following is a true statement about the power of congress? A. Congress may overrule the bill of rights B. Congress may pass any law necessary and proper to carry out it enumerated powers C. Congress may overrule

  1. history

    1. Which of the following is true of how growth in communication technology has changed the president's relationship with the electorate? (is it c?) a)It has created new ways for the president to deliver constitutionally mandated

  2. American Government

    Which of the following reasons best explains why congress enacted the war powers resolution in 1973? a. to grant the president unrestricted authority to send troops abroad b. to allow the president unlimited war powers c. funding

  3. History

    Which of the following is an example of the president's power of recognition? A:The president recognizes the Senate's approval of a treaty B:The president receives foreign diplomats*** C:The president approves another country's

  4. American Government

    6. What is the only official role of the vice president? A. Lead the national committee on the president's party. B. Organize presidential commissions. C. Preside over the Senate. D. Vote in case of a tie in the Supreme Court. 7.

You can view more similar questions or ask a new question.