Of Mice and Men (CHECK!)

1. What does Lennie threaten to do if George doesn't want him anymore?

a. kill a girl
b. run back to Aunt Clara's
c. live in the brush
d. live in a cave

A: d

2. What does Lennie get when George tells him to get wood for the fire?

a. a mouse
b. a rabbit
c. a cold
d. a cave

A: a

3. What does Lennie kill at the beginning of the novel?

a. a girl
b. rabbit
c. midget
d. mouse

A: d

4. Why did George and Lennie run away from Weed?

a. George hurt a girl
b. Lennie ripped a girl's dress
c. Lennie a girl
d. Lennie killed a girl

A: b.

5. What did Slim give to Lennie?

a. a mouse
b. a puppy
c. a dog
d. a job

A: b.

6. Why do the guys want to kill Candy's dog?

a. He is old
b. He bites people
c. He can't have puppies
d. He won't listen

A: a.

7. Why does Crooks let Lennie into his room?

a. He can't stand people
b. He likes Lennie
c. He just wants company
d. He hates Curley

A: c.

8. What is Lennie compares to throughout the novel?

a. dog
b. rabbit
c. mouse
d. George

A: a

9. What gave Lennie rubber mice?

a. George
b. Candy
c. Aunt Clara
d. The Boss

A: c.

10. Why does Curley threaten Lennie?

a. Because he is jealous his wife likes Lennie
b. Because he hates short guys
c. Because he hates " guys"
d. Because he hated big guys

A: d

11. Why does Crook taunt Lennie about George not coming back?

a. He wants Lennie to understand how it feels to be alone
b. He doesn't like Lennie
c. He doesn't like George
d. He hates "Them guys"

A: a.

12. When George leaves Lennie and goes to town, George is being--

a. Irresponsible
b. Loyal
c. Friendly
d. Understanding

A: a.

13. What can we assume about Crook's childhood?

a. Someone stole his dog
b. Someone took his land
c. Someone broke his back
d. Someone sold him to the boss

A: d

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Social Studies

    How was Thomas Jefferson different from George Washington and John Adams? A- Thomas Jefferson was a federalist: George Washington and John Adams are republicans B-Thomas Jefferson was a congressman : George Washington and John

  2. U,S, History (please help)

    Who was responsible for writing the amendments that later became the bill of rights?? A) George Washington** B) Patrick Henry C) George Mason B) James Madison I think it's A, but I'm not sure, it would mean the world if someone

  3. Math

    George bought some CDs at his local store. He paid $15.95 for each CD. Nora bout the same number of CDs from a store online. She paid $13.95 for each CD, but had to pay $8 for shipping. In the end, both George and Nora spent the

  4. History

    1. Which of the following did George Washington do during his presidency? -established a cabinet of advisers** -limited himself to one term in office -offered military support in foreign wars -served ties with Great Britain 2.

  1. Physics

    You are standing at the midpoint between two speakers, a distance D away from each. The speakers are playing the exact same sound of frequency 170 Hz in phase with each other. Describe what happens when you walk 1.5 m directly

  2. English

    Identify the correct sentence. a.She doesn't call me no more. b.She doesn't never call me no more. c.She doesn't call me anymore. d.She doesn't ever call me no more.

  3. us history

    American businessmen seeking to import goods from European companies would have benefited the most from the invention of which of the following? George Westinghouse Cyrus Field Sarah E. Goode George Pullman is it a pls help me

  4. Business

    George Wilkins checked the spreadsheet where he keeps track of his assets and liabilities. He discovered that (i) he owes $80,000 on his house, which he believes to be worth $150,000; (ii) his car is worth $20,000, against which

  1. English-A Raisin in the Sun

    In the book A Raisin in the Sun, what does Walter think about George Murchison? Please check my answer: Is this correct: Walter is jealous of George. He's jealous that George has been to New York and he hasn't. He's jealous of

  2. History

    2.)"FIRST in war, first in peace and first in the hearts of his countrymen" What does the quote by henry Lee illustrate by the phrase "first in war?" A.)George Washington always led his troops into battle B.)George Washington

  3. English-(PLEASE CHECK)

    Why does Curley's wife pose a threat to Lennie and George? My Answer- She flirts w/ other men + Lennie is interested; Curley might find out; Curley will find any reason to fight w/ Lennie.

  4. Of Mice and Men (CHECK!)

    Why does Crooks let Lennie into his room? a. He can't stand people b. He likes Lennie c. He just wants company d. He hates Curley A: c

You can view more similar questions or ask a new question.