Math

1. Simplify. 3x^2+ 5x-5x^2-4x+5-2
A.-8x^2-9x+3
B.2x^2+x+3
C.-2x^2-9x+3***
D.-2x^2+x+3

2. Add or Subtract.(8x – 2y) + (3x – 4y)
A.11x+8y
B.4x-y
C.11x-6y***
D.5x+2y

3.(5x^2-4x-1)-(-4x^2-4)
A.-9x^2-8x-1
B.9x^2-4x+3***
C.x^2-4x-3
D.9x^2+4x-3

4.The distance from Newtown to Old town on the highway is (6x^2 + 2x – 2) miles. Using the back roads, the distance is (5x^2 – 8x – 6) miles. How many miles shorter is the second route?
A.11x^2 + 10x – 8
B.–x^2 – 6x + 4
C.x^2 + 10x + 4
D.x^2 – 6x – 8
idk #4

5.write the expression using a single exponent. 7^5 times 7^6
A.49^30***
B.7^30
C.49^11
D.7^11

6. 6^a times 6^v
A.6^a+v
B.6^av
C.36^av***
D.36^a+v

7.2^8 over 2^7
A.2^1
B.2 and 8 over 7***
C.2^56
D.2^15

8.x^56 over x^24
A.x^80
B.x^23
C.x^32
D.none of these
idk #8
9.write the result in scientific notation. (9 times 10^4)(8 times 10^6)
A.7.2times 10^25
B.1.7times 10^11
C.7.2times 10^11
D.1.7times 10^25***

10.Simpify the expression. (-8x)times 3x^2
A.-5x^3
B.-24x^2
C.-24x^3
D.-5x^2
im struggling with the last three and I don't want to guess

11.(-11z)^0
A.z
B.1
C.-11
D.-1

12.14^-4
A.1 over 14^4
B.-56
C.1 over 14
D.1 over 14^4

could you please check my answers, thanks!

  1. 👍 1
  2. 👎 0
  3. 👁 2,607
  1. I pasted your original post, so I don't have to scroll up and down.
    I have inserted the corrections.
    If nothing is shown , then the question was correct

    1. Simplify. 3x^2+ 5x-5x^2-4x+5-2
    A.-8x^2-9x+3
    B.2x^2+x+3
    C.-2x^2-9x+3***
    D.-2x^2+x+3

    ****** 3x^2+ 5x-5x^2-4x+5-2
    = -2x^2 + x - 2
    NONE of the choices, did you have a typo?

    2. Add or Subtract.(8x – 2y) + (3x – 4y)
    A.11x+8y
    B.4x-y
    C.11x-6y***
    D.5x+2y

    3.(5x^2-4x-1)-(-4x^2-4)
    A.-9x^2-8x-1
    B.9x^2-4x+3***
    C.x^2-4x-3
    D.9x^2+4x-3

    4.The distance from Newtown to Old town on the highway is (6x^2 + 2x – 2) miles. Using the back roads, the distance is (5x^2 – 8x – 6) miles. How many miles shorter is the second route?
    A.11x^2 + 10x – 8
    B.–x^2 – 6x + 4
    C.x^2 + 10x + 4
    D.x^2 – 6x – 8
    idk #4

    ****** (6x^2 + 2x - 2) - (5x^2 - 8x - 6)
    = x^2 + 10x + 4 ----> C

    5.write the expression using a single exponent. 7^5 times 7^6
    A.49^30***
    B.7^30
    C.49^11
    D.7^11

    oh, my!, 49^30 is huuuuuge
    7^5 * 7^6
    = 7^11

    6. 6^a times 6^v
    A.6^a+v
    B.6^av
    C.36^av***
    D.36^a+v
    ******* when multiplying powers with the same base, keep the base and add the exponents
    (6^a)(6^v)
    = 6^(a+v) ---> A , also see the same rule for #5

    7.2^8 over 2^7
    A.2^1
    B.2 and 8 over 7***
    C.2^56
    D.2^15
    **** read my rule for multiplication again. What do you think it will be for division
    -----> 2^8 ÷ 2^7 = 2^1

    8.x^56 over x^24
    A.x^80
    B.x^23
    C.x^32
    D.none of these
    idk #8
    ****** same rule as #7
    x^56 ÷ x^24 = x^32 -----> C

    9.write the result in scientific notation. (9 times 10^4)(8 times 10^6)
    A.7.2times 10^25
    B.1.7times 10^11
    C.7.2times 10^11
    D.1.7times 10^25***
    ****** (9 x 10^4)(8 x 10^6)
    = 72 x 10^10
    = 7.2 x 10^11 ------> C

    10.Simpify the expression. (-8x)times 3x^2
    A.-5x^3
    B.-24x^2
    C.-24x^3
    D.-5x^2
    im struggling with the last three and I don't want to guess
    ******
    (-8x)(3x^2) = -24 x^3
    can you see what I did ?

    11.(-11z)^0
    A.z
    B.1
    C.-11
    D.-1
    ***** (anything)^0 = 1
    so (-11z)^0 = 1 ---->B

    12.14^-4
    A.1 over 14^4
    B.-56
    C.1 over 14
    D.1 over 14^4
    ****** rule: a^-n = 1/a^+n
    14^-4
    = 1/14^4 ----> A

    1. 👍 0
    2. 👎 1
  2. 1B
    2D
    3C
    4B
    5C
    6D
    7A
    8A
    9C
    10C
    11B
    12C
    13B
    14A
    These are 1000000000000000000000000000% right i swear

    1. 👍 12
    2. 👎 1
  3. Nun Yan is Right! Thank you!

    1. 👍 1
    2. 👎 1
  4. @Nun yah is correct!

    1. 👍 1
    2. 👎 1
  5. i'm only a 6th grader helping my sister ^w^

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  6. IM A 6TH GRADER WHAT

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  7. Nun yah is right! He/she is right for the Polynomials and Properties of Exponents Review Practice!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  8. nun yuh is right :)

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  9. Mine aren't in that order

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. math

    Find the coterminal angles for 8pi/3. I found one: 8pi/3 - 2pi= 2pi/3 My textbook says that I should add subtract 4pi to find the other one and I'm very confused as to how you know what to add/ subtract.

  2. math

    Match the equation with the step needed to solve it. 1. 2m - 1 = 3m subtract m 2. 2m = 1 + m subtract 2 3. m - 1 = 2 subtract 1 4. 2 + m = 3 subtract 2m 5. -2 + m = 1 add 2 6. 3 = 1 + m add 1

  3. elementary

    Think of a number. Add 7. Double the result. Subtract 8. Double the result. Add 12. Divide by 4. Subtract 6. Your answer will be the original number. Explain how this trick works.

  4. math

    What are the coefficients in the polynomial 5x^2 + 2x - 4? A. 5,2 B. -5,2 C. 5,2,-4 ** D. 5,-2,-4 For questions 2 and 3 add or subtract. 2. (m^2 - m - 4) + (m - 5) A. m^2 - 2m + 9 B. m^2 + 2m - 9 C. m^2 - 2m - 9 ** D. m^2 - 9 3.

  1. algebra

    For questions 1-3, simplify the polynomial. 1. 14x^2 + 4 + 3x - 12x^2 - 3 + 11x 2. 3x^2 + 6 - 2x + 5x - 4x^2 + 9 3. 2x^2 + 6x - 7x + 8 - 3x^2 + 1 4. In the expression -7x - 3x^2 + 5, what is the coefficient of x? Add or subtract.

  2. Math

    1. Add or subtract. (4x^2 + 15x -3) - (-3x^2 + 5) A. 7x^2 + 15x - 8 B. x^2 + 12x + 2 C. x^2 + 15x - 8 D. 7x^2 + 8 2. Simplify the polynomial. -3f^2 + 4f - 3 + 8f^2 + 7f + 1 A. 5x^2 - 4x - 2 B. -5x^2 + 8x - 2 C. 5x^2 - 8x + 2 D.

  3. math

    Think of a number. Add 17. Double the result.Subtract 4. Double the result. Add 20. Divide by 4. Subtract 20.What's your answer?

  4. Math

    what is the rule for this pattern 12 15 18 21 A.start with 12 and subtract 3 repeatedly B.start with 12 and add 3 repeatedly C.start with 12 and add 4 repeatedly D.start with 12 and subtract 4 repeatedly what is the rule for this

  1. math

    Match the equation with the step needed to solve it. 1. 2m - 1 = 3m subtract m 2. 2m = 1 + m subtract 2 3. m - 1 = 2 subtract 1 4. 2 + m = 3 subtract 2m 5. -2 + m = 1 add 2 6. 3 = 1 + m add 1

  2. MATH!

    Add and subtract as indicated. Then simplify your answer if possible. Leave your answer in terms of sin(θ) and/or cos(θ). sinθ+ 1/cosθ

  3. Trigonometry

    Add and subtract as indicated. Then simplify your answer if possible. Leave answer in terms of sin(θ) and/or cos(θ). (Remember to enter trigonometric powers such as sin2(x) as (sin(x))2.) 1/sin-sin=

  4. math

    One card is selected at random from an ordinary set of 52 cards. Find the probability of each of the following events: d. A jack is not drawn would the answer be:48/52 since you subtract 4 from 52 for the four jacks and simplify

You can view more similar questions or ask a new question.