Math help please.

this is for a practice test. i just need the explanation on how to solve them and help solving them. or for a couple of them to check my answers.

write each expression using a single exponent.

1) x^9/x^2

A)x^11**
B)x^7
C)7
D)x^5

2) h^14/h^5

A)h^-9
B)h^1/9
C)h^19**
D)h^9

simplify each expression

3) 4^4/4^6

A)-16
B)16
C)1/16
D)-1/16

4) 50

A)0
B)5
C)1
D)-5

5) Replace the ____ with <,>, or = to make a true statement.

7^4/7^2_____49

A)<
B)>
C)=**
D)non of the above

Multiply the following polynomials.

6)-2r(8r+5)

A)-16r^2+5
B)-16r+10
C)-16r-10r**
D)-16r-10

7) 4a(a^2+7a+4)

A)4a+28a^2
B)4a^3+28a^2+16a**
C)4a^3+44a
D)44a^4

8) (2y-3)(3y-2)

A)6y^2-13y+6
B)6y^2-13y-6**
C)6y^2+13y-6
D)6y^2+13y+6

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. 1) x^9/x^2 = x(9-2) = x^7

    1. 👍
    2. 👎
  2. 2) h^14/h^5
    14 - 5 = 9, not 19

    1. 👍
    2. 👎
  3. 3) 4^4/4^6
    4 - 6 = -2
    4^-2 = 1/4^2 = 1/16

    A)-16
    B)16
    C)1/16
    D)-1/16

    1. 👍
    2. 👎
  4. 4) 50

    A)0
    B)5
    C)1
    D)-5

    Perhaps you mean 5^0
    but anything^0 = 1

    1. 👍
    2. 👎
  5. 7^4/7^2 = 7^2 = 7*7 = 49 right

    1. 👍
    2. 👎
  6. 6)-2r(8r+5)

    A)-16r^2+5
    B)-16r+10
    C)-16r-10r**
    D)-16r-10

    Nah, -16 r^2 - 10 r
    probably c but a typo

    1. 👍
    2. 👎
  7. 7 yes

    8 A because -3 * -2 = +6

    1. 👍
    2. 👎
  8. @Damon, thank you so much, and yes, number 7 was a typo. but thank you so much for your help

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. English

    Five sentence paragraph. Preparing for a test should start the first day in class this includes paying attention in class,taking good notes,review all assignments on a regular basis. Budget your time make sure you set aside time

  2. Chemistry

    Which test tube has largest amount precipitate? Why? (use terms such as limiting reactant and excess reactant to explain) Do I just name the test tube that weighs the most and I need help with the explanation. I did not list the

  3. Math

    Find the mode of the set of data 59,61,54,51,38 46,56,52,63,40,44 1.B 2.D 3.C 4.A 5.D 6.C 7.B 8.C 9.C 10.C 11.B 12.D 13.B 14.A 15.A 16.A 17.D 18.A 19.C 20.D Math lesson:10 Unit:2 Practice test 100% answers

  4. Math

    Ty received test grades of 73%,82%,73%,77%, and 77%. a) what grade would he need to make on the sixth test to get a "C" if a "C" is at least 75% but less than 80%? b) Is it possible for Ty to get a B or better for his test average

  1. Functions

    Find the sum of the 50 greatest negative integers. I'm supposed to find a, d, and t(at)n, but I'm not sure which is which. I think it makes sense for n to equal 50, but apart from that, I don't know what else to do. I would really

  2. physics

    hey i have a some questions i am trying to solve for practice, because i have a test coming up. can you guys help me with them? i will post them Yes. Please show your work, however. Physics is best learned through practice, not by

  3. drivers ed

    can someone please tell me a good website or give me a good link where i can take a practice driving test for a permit (learners licence). pleeease, i really need to practice, and i need a test that is updated. close to the real

  4. AP US History

    I have an AP US history test on Tuesday and I would like practice AP questions to help prepare for the test but I don't know any of the websites. Could you give me a few to go to please? Thanks!

  1. math

    does an one have the answers to the dividing integers practice test please asap!!!!

  2. music

    how can i get better at piano without a teacher? It's the same answer as the New Yorker responded to this question: "How do I get to Carnegie Hall?" The answer: "Practice, practice, practice."

  3. Help with Psychology Homework

    Your professor asks you to take a personality test. After taking the test, you read your description of your personality type, and are disappointed that the results do not seem to capture your personality at all. In fact, you

  4. Algebra

    Hello again! This is a practice test. I know the answer to it; however, I really want to know HOW to solve it for the real test. Question: Which inequality represents all possible solutions of -6n < -12? The Answer is: n > 2 I

You can view more similar questions or ask a new question.