Physics

A 67.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are .800 and .460 respectively.

A) what horizontal pushing force is required to just start the crate moving?

B) What horizontal pushing force is required to slide the crate across the dock at a constant speed.

If anyone could please help, I would greatly appreciate it. THANK YOU!

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 35
asked by Jaime

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. physics

    A 50.9-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.526 and 0.311, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b)

    asked by anonymous on August 8, 2015
  2. PHYSICS

    A 50.5-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.624 and 0.364, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b)

    asked by Anonymous on October 4, 2015
  3. physics

    A 46.2-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.566 and 0.440, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b)

    asked by Kristyn on March 28, 2015
  4. physics

    A 50.9-kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.526 and 0.311, respectively. What horizontal pushing force is required to (a) just start the crate moving and (b)

    asked by anonymous on August 9, 2015
  5. physics

    A 68.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.700 and 0.450, respectively. (a) What horizontal pushing force is required to just start the crate moving?

    asked by dee on February 23, 2012
  6. physics

    A 68.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.770 and 0.470, respectively.

    asked by cody on February 16, 2012
  7. Physics

    A 51.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are 0.710 and 0.440, respectively. (a) What horizontal pushing force is required to just start the crate moving? N (b) What

    asked by NHS on September 17, 2007
  8. Brookwood

    A 67.0 kg crate rests on a level floor at a shipping dock. The coefficients of static and kinetic friction are .800 and .460 respectively. A) what horizontal pushing force is required to just start the crate moving? B) What

    asked by Anna on September 2, 2008
  9. Physics

    A 37.0-kg crate rests on a level floor. A horizontal force of 50.0 N accelerates the crate at 1.00 m/s2. Calculate the frictional force on the crate. Calculate the coefficient of kinetic friction between the crate and the floor. I

    asked by Mike on June 11, 2016
  10. PHYS 400

    You are trying to push a crate across the rough floor of a warehouse. Just before the crate begins to move, you have applied a force of 140 N. The shipping label on the crate says it is 54 kg. Calculate the coefficient of static

    asked by odee on May 8, 2016

More Similar Questions