Social Studies

!. how is the size of a legislative district determined

A. by geographical boundaries
B. by city limits ***
C. by the apportioned population
D. by county boundaries

2. the term bicameral legislature refers to two of what

A. chambers of the General Assembly
B. state senators in the federal government
C. legislative session per year **
D. lawmakers required to introduce a bill

3. which of the following is not required of Georgia state senators

A. must be 25 years old
B. must be a legal resident of Georgia
C. must have a college degree***
D. must have U.S. citizenship

4. what is the most important duty of members of the Georgia General Assembly

A. Serving on committees
B. voting on proposed laws
C. listening to interest groups***
D. campaigning for re-election

6. which of the following is a form of speech protected by the bill of rights

A. slander
B. libel
C. protest**
D. causing panic

7. appropriations and higher education are examples of what type of committee

A. standing
B. ad hoc
C. conference
D. interim study***

8. Who would step in as leader of the state senate if the lieutenant governor had assume the role of governor

A. speaker pro tempore ***
B. majority caucus chair
C. president pro tempore
D. No one; the senate wouldn't change the leadership

9. Which of the following is a statement of legislative opinion used to honor special individuals or events

A. bill
B. veto**
C. resolution
D. appropriation

10. if a bill goes to committee hoq can the committee kill the bill without asking for the General Assembly to vote on it

A. Vote the bill out of committee with no recommendation**
B. Recommend the house do not pass the bill
C. recommend the house do pass the bill with changes
D. Hold the bill in committee

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 293
asked by homework
  1. 3, 6 are right

    8 -- I don't know.

    The others are wrong!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Ms. Sue
  2. 8 is wrong, too.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Reed
  3. So what are the answers

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Easy Math problem
  4. 1)C
    2)A
    3)C
    4)B
    5)C
    6)C
    7)A
    8)C
    9)C
    10)D

    I just took the quiz and these are 100% correct!

    1. 👍 4
    2. 👎 1
    posted by Joy
  5. I don't think u r right joy

    1. 👍 0
    2. 👎 1
    posted by glack
  6. they're all right. don't listen to glade.

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by ttng
  7. Joy is 100% correct, i just took it and got a 100%. Dont listen to glack

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by anonomys
  8. JOY IS 100% RIGHT!!
    THANK YOU SO MUCH JOY!

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by its meeeeeee
  9. Joy is right I got a 100% Unit 1 Lesson 5

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by Anonymous
  10. 1 C
    2A
    3c

    4b
    5c
    6c
    7a
    8c
    9c
    10d

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by Dhdksdn
  11. Joy is right thanks Joy bless your soul 100% thank god for you

    1. 👍 1
    2. 👎 0
    posted by My name is Jerry
  12. thx joyyyy i got a 100%

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by mionna

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Geography

    Whereas reapportionment adjusts the amount of political representation give to a certain geographical area, redistricting adjusts A) country, state and/or county boundaries. B) population size. C) the gerrymander. D) Federal

    asked by Elizabeth on March 26, 2016
  2. HISTORY

    how is the size of a legislative district determined A. by geographical boundaries B. by city limits C. by the apportioned population D. by county boundaries*** 2. the term bicameral legislature refers to two of what A. chambers

    asked by HELP ME PLEASE on February 26, 2015
  3. 9th grade

    This question is from a textbook THE AMERICANS. 1.What geographical feature determined the western boundaries of the Southern and Middle colonies? 2. How did the New englnad and Middle colonies economies differ in general from the

    asked by Manjinder on October 1, 2008
  4. Science

    what geographical features create natural boundaries for water to flow toward one ocean or another?

    asked by Alyssa on September 21, 2016
  5. social studies

    the process of redrawing the boundaries of legislative districts is called what

    asked by aisha on September 22, 2010
  6. Social studies

    What criteria does Louisiana local goverment use to segment its population in contrast to the geographical boundaries used by a county government. Please help i really been looking for this answer.need help

    asked by Jam on January 25, 2017
  7. social studies

    what are the legislative district numbers for zip code 29621-3504

    asked by ann on January 29, 2013
  8. Civics

    "The legislative power of the state shall be vested in a legislature of the State of Florida, consisting of a senate composed of one senator elected from each representative." The quote above mandates one executive to serve from

    asked by Baxie on November 12, 2014
  9. statistics

    A research organization claims that the monthly wages of industrial workers in district X exceeds that of those in district Y by more than Rs 150. Two different samples drawn independently from the two district yielded the

    asked by Anonymous on August 13, 2014
  10. statistics

    A research organization claims that the monthly wages of industrial workers in district X exceeds that of those in district Y by more than Rs 150. Two different samples drawn independently from the two district yielded the

    asked by doshila on October 19, 2014

More Similar Questions