Art History. HELP!

1. Which item listed below is NOT a way to determine the age of piece of pottery?
a. To examine the style in which it is painted
b. Consider the use of color in both design and background
c. Examine the shape and uses of a piece
d. Consider the size of a piece

2. What pattern listed below is not a distinguished favorite patter on Greek vases?
a. Bead patterns
b. Fleur de lis patterns
c. Drop patterns
d. Scroll patterns

3. Many leaves and flowers first copied from nature were arranged as _________ or border patterns, indicating a new interest in the art of ornamentation.
a. Figures
b. Metopes
c. Wreaths
d. Symbols

4. Which of the following is NOT a style of early Greek decorated vases?
a. Red-figured
b. Geometric
c. Black-figured
d. Sicyon

5. After abandoning the notion of using this art form for religious symbolism, what idea was introduced?
a. Using pottery to illustrate stories
b. Using pottery for practical purposes only
c. Using pottery to display portraits
d. None of the above

6. ___________ practiced the art of illustration for 2000 years before the Greeks.
a. The Etruscans
b. The Phoenicicans
c. The Egyptians
d. The Romans

7. During what time period was most of the Red-figured and Black-figured styles of Greek vase painting attributed?
a. The Archaic Period, 700-480 BCE
b. The Classical Period, 480-323 BCE
c. The Geometric Period, 900-700 BCE
c. The Hellenistic Period, 323-31 BCE

8. What were the favored colors in Greek pottery?
a. Red and white
b. Red and blank
c. Black and white
d. Green and black

9. Which of the following is true about Greek pottery?
a. It gives us a clue about the Greek way of life.
b. We can establish a chronology based on the styles and modes.
c. Its styles changed as a result of influences from the east.
d. All of the above.

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  1. My goodness! All of that interesting information and you don't have any answers?? What a waste of time and energy!

    1. 👍
    2. 👎
    👤
    Ms. Sue
  2. I am not good at history and i can barely find any info

    1. 👍
    2. 👎
  3. Have you read your text?

    If so, read it again, V E R Y S L O W L Y !

    1. 👍
    2. 👎
    👤
    Ms. Sue
  4. Your text should have ALL this information in it. Go and study. Then come back and let us know what you've discovered.

    1. 👍
    2. 👎
  5. What do you mean you aren't "good" at history? You live in a vacuum with no timeline? How do you know where you are? Follow the advice above, READ, and you'll find your answers.

    1. 👍
    2. 👎
  6. 1. D
    2. B
    3. B
    4. C
    5. D
    6. A
    7. C
    8. A
    9. B
    10. D

    { Guaranteed 100% }

    1. 👍
    2. 👎
  7. 1. Consider the size of the piece
    2. Fleur
    3. Rigid Lotus
    4. Weaths
    5. Sicyon
    6. Using pottery to illustrate stories
    7. The egyptians
    8. The archiac Period
    9. Red and black
    10. All of the above

    1. 👍
    2. 👎
  8. BOTH ARE RIGHT^^^^

    1. 👍
    2. 👎
  9. @Joanna Boyd is Correct

    1. 👍
    2. 👎
  10. @GotAllTheAnswers and @Joanna Boyd are both correct.

    1. 👍
    2. 👎
  11. There both right

    1. 👍
    2. 👎
  12. Do your own work-

    1. 👍
    2. 👎
  13. still right

    1. 👍
    2. 👎

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Math

    If Mrs. Jacobsen wants to buy the item with the unit price , what item should she order and how many of that item should she order?

  2. math

    An item has a listed price of $65 . If the sales tax rate is 9% , how much is the sales tax (in dollars)?

  3. algebra

    A 28​-inch board is to be cut into three pieces so that the second piece is twicetwice as long as the first piece and the third piece is 44 times as long as the first piece. If x represents the length of the first​ piece, find

  4. algebra

    Task 1 You want to start a summer business to earn money. What will you do? You have to consider how much money you can afford to invest in this business, how much it will cost you to make each item, and how much you’re going to

  1. statistics

    A production process produces an item, On average, 13% of all items produced are defective. Each item is inspected before being shipped, and the inspector misclassifies an item 12% of the time. What proportion of the items will be

  2. Calculus

    A 100 inch piece of wire is cut into two pieces. Each piece of wire is used to make a square wire frame. Let x be the length of one piece of the wire. Determine an algebraic representation A(x) for the total area of the two

  3. Algebra

    An item has a listed price of $70. If the sales tax is 6%. How much is sales tax (in dollars)? 70*.06 $4.2 $4.20?

  4. Spanish

    In what way was Manuel Maria Ponce an unusual child? a. He was always large for his age b. He wrote a musical piece at age 5*** c. He was a famous dancer by age 19 d. He rebuilt a cathedral organ at age 12 Just checking my work:)

  1. Science

    The relative age of a rock is ? 1. its age based on how much carbon-14 it contains 2. its age compared with the ages of other rocks 3. less than the age of the fossils it contains 4. the number of years since it formed my answer

  2. Algebra

    In Task 1 you determined how much you will charge for each item. Write an equation that represents your total earnings based on the price of your item and how many you sell. Item price: $15

  3. Writing Skills

    The call number given in a catalog entry gives us what information? A. How recently the item was published B. The title and author of the item in question C. Where the item can be found within the library D. Whether or not the

  4. geology

    Building Isochrons and Determining the Ages of Three Rocks Page 15 of 17 For each of the three rocks listed below follow these steps to determine the rock's age of formation. 1. Prepare an isochron by plotting the points that

You can view more similar questions or ask a new question.