Child Development

1) The recording method that's most useful in discovering the causes or results of a child's behavior is A. rating scale.
B. time sampling. C. event sampling. D. checklist.

2) One way a teacher can help a child stand up for her rights is A. making other children do what she tells them.
B. standing up for the child herself.
C. standing firm on the teacher's decisions and telling why.
D. not allowing children to make choices.

3)The Child Development Checklist is an observation tool that A. focuses on sequences of child development.
B. omits references to children's emotions.
C. includes space to record non-objective data.
D. can only be used by one observer for the same child.

4) Which of the following is not an appropriate technique for the assessment of preschool children? A. Visual documentation through photos or videotaping
B. Written standardized tests
C. Play-based assessment
D. Child interviews

5) Which of the following scenarios would be the best example of a time when observation would be
authentic assessment?
A. A preschooler in the dramatic play area
B. A second grader playing outside
C. A toddler on a field trip to a local pumpkin patch D. An infant on her first day of child care

6) Which of the following recording methods depends most heavily on the observer's memory? A. A running record
B. Event sampling
C. An anecdotal record D. A rating scale

7) One of the advantages of using an anecdotal record as a recording method is that A. the behavior is recorded as the event takes place.
B. it gives a complete picture of the child's development.
C. the observer is restricted to recording only one kind of behavior.
D. the observer needs no special training.

8)Which of the following is the most important component of a young boy's self-image? A. His judgmental view of himself
B. His inner picture of himself
C. How other people feel about him
D. What other people say about him

9) Eastern cultures consider a child's standing up for his own rights A. an important part of the child's self-esteem.
B. something a child has to learn over time.
C. more important than maintaining harmonious relationships.
D. differently than Western cultures.

10) Which of the following statements about child development is not correct? A. All children develop at the same rate.
B. Children's development is continuous.
C. All children everywhere go through every stage.
D. Children's development occurs in a certain order.

11) If you are new to observing, which of the following would be the most effective technique to use? A. Tell the children you're going to be watching them.
B. Walk around watching several children before settling down.
C. Start near the end of the day.
D. Wait until you have more time.

12)Which of the following is not part of a learning prescription? A. Activities to help
B. Areas needing strengthening C. Areas of confidence
D. Narrative sequence

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 1,519
  1. Are you planning to work in a child care or educational setting?

    1. 👍 1
    2. 👎 0
    👩‍🏫
    Ms. Sue
  2. Possibly

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  3. :-)

    I'll be glad to check your answers.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    👩‍🏫
    Ms. Sue
  4. 1) B
    2) D
    3) A
    4) B
    5) A
    6) C
    7) B
    8) B
    9) A
    10) C
    11) A
    12) B

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  5. 10) A?

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  6. 1) B -- Which does your book prefer?
    2) D -- No
    3) A -- Yes
    4) B -- No
    5) A -- Yes
    6) C -- Yes
    7) B -- Yes
    8) B -- No
    9) A -- No
    10) C -- No
    11) A -- No
    12) B -- I don't know

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    👩‍🏫
    Ms. Sue
  7. 2) C
    4) D
    8) A
    9) C
    10) A
    11) D

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  8. Can you check these?

    1a) The recording method that's most useful in discovering the causes or results of a child's behavior is A. rating scale.
    
    B. time sampling. C. event sampling. D. checklist.
    ANSWER : B

    2a) Which of the following can be observed best by using a checklist? A. The reasons that arguments start between children
    B. The point at which children stand in a developmental sequence
    C. The length of time that certain children are involved in an activity
    D. The reasons that certain children run faster than others
    ANSWER: B

    3a) Which of the following is the most important reason for assessing young children? A. To comply with federal standards
    B. To prove the effectiveness of the program
    C. To evaluate children's development
    D. To qualify for federal funding
    ANSWER: C

    4a) A child who has not developed a secure attachment with you A. will spend most of her time alone.
    B. may keep looking your way every time she causes a disruption.
    C. may repeat the same activity over and over.
    D. may talk in a loud voice.
    ANSWER: C

    5a) A reliable overall assessment of a single child should not A. be based on as much information as possible.
    B. include dates, symbols, initials, or color coding.
    C. be based on a compilation of the entire classroom staff.
    D. be based on one observation.
    ANSWER: D

    6a) Success in completing an activity A. helps a child compete with other children. B. calls unnecessary attention to a child.
    C. is a major component of self-esteem.
    D. gives a child something to brag about.
    ANSWER: C

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  9. 2 and 3 - yes
    4 - I disagree
    5 and 6 - yes

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    👩‍🏫
    Ms. Sue
  10. I corrected the other ones that were wrong can you please check them? Thank you:)
    2) B
    4) D
    8) A
    9) C
    10) A
    11) D

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Technology (Correct please)

    (1) In what stage does publishing occur? A- first B- second C- third D- final ~~~~~~~~~~~~~~~~~ My answer is D- final ~~~~~~~~~~~~~~~~~ (2) Publishing can include multimedia or multiple communication methods. Some types of

  2. Educational Technology

    Which of the following are the two main types of copyright relevant to the recording industry? Select all that apply. 1. Manuscript copyright 2. Musical composition copyright 3. Sound recording copyright 4. Electronic copyright

  3. Intermediate Accounting

    On January 1, 2005, Lynn Corporation acquired equipment at a cost of $600,000. Lynn adopted the double-declining balance method of depreciation for this equipment and had been recording depreciation over an estimated life of eight

  4. Statistics

    Sickle cell anemia is a genetic blood disorder where red blood cells lose their flexibility and assume an abnormal, rigid, "sickle" shape, which results in a risk of various complications. If both parents are carriers of the

  1. Algebra

    Cindy is selling tickets. The first day she sold 8 adult tickets and 5 child tickets for a total for $180.50 in sales. The second day she received $261 for 12 adult tickets and 5 child tickets. What is the price of an adult

  2. PRECALC HELP!!

    Two children are playing on the seesaw. THe lighter child is 9 feet from the fulcrum, and the heavier child is 6 feet from the fulcrum. As the lighter child goes from the ground to the highest point, she travels through an angle

  3. Physics

    Two children are playing on two trampolines. The first child can bounce 1.6 times higher than the second child. The initial speed up of the second child is 5.2 m/s. (a) Find the maximum height the second child reaches. (b) What is

  4. Special topics in guidance

    Almost all anger over issues of compliance occur between a child and A. another child of the same gender. B. an adult. C. another child of the opposite gender. D. a much-younger child. My answer is B.

  1. Biostatistic

    An enzymatic method for determining alcohol in wine is evaluated by comparison with a gas-chromatography (GC) method. the same sample is analyzed several times by both methods with the following results (% ethanol). Enzymatic

  2. Science

    5. A child pushes a desk with a force of 15 N to the right. The desk accelerates to the right. Which of the following statements correctly represents Newton’s third law and the interaction between the child and desk? 1)The desk

  3. Physics

    A child finds a rope hanging vertically from the ceiling of a large storage hangar. The child grabs the rope and starts running in a circle. The length of the rope is 13.0m. When the child runs in a circle of radius 7.0m, the

  4. physics

    A child of mass 20.2 kg takes a ride on an irregularly curved slide of height 6.12 m. The child starts from rest at the top. The acceleration of gravity is 9.8 m/s2 . If a frictional force acts on the child, what is the magnitude

You can view more similar questions or ask a new question.