chemistry

5.0 mL of H2SO4 solution was titrated with 0.20 M NaOH standard solution. The volume of NaOH needed to reach the equivalent point was 9.5 mL.
1. In this titration setup, what is the titrant? and what is the analyte?
2. What is the number of mole of H2SO4 in the 5.0 mL solution?
3. What is the molarity of H2SO4 solution?
4. What is the mass (g) of H2SO4 in the 5.0 mL solution?
5. What is the mass of sulfur in the 5.0 mL solution?

asked by hj3s
  1. 2NaOH + H2SO4 ==>Na2SO4 + 2H2O
    1. The NaOH is the titrant; H2SO4 is the analyte.
    2. mols NaOH = M x L
    mols H2SO4 = 1/2 mols NaOH (Look at the coefficients in the balanced equation.)
    3. M H2SO4 = mols H2SO4/L H2SO4
    4. g H2SO4 = mols H2SO4 x molar mass H2SO4
    5. mass S = mass H2SO4 x (atomic mass S/molar mass H2SO4) = ?

    posted by DrBob222

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Chemistry Help Pls!!!

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  2. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  3. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  4. Chemistry

    A solution of 0.211 M NaOH is used to titrate 24.0 mL of a H2SO4 solution. If 19.0 mL of the NaOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H2SO4 solution? H2SO4(aq)+2NaOH(aq)→2H2O(l)+NaSO4(aq)
  5. Chemistry

    A standard KHP solution is made by dissolving 2.12 grams of KHP in 100.00 mL of water. The KHP solution is then titrated with NaOH solution. It takes 23.12 mL of NaOH to reach the endpoint. What is the concentration of the NaOH?
  6. chemistry

    Sulfuric was titrated with NaOH solution. 208 mL of .250 M NaOH solution was needed to completely neutralize 65.0 mL of H2SO4. What is the concentration of the sulfuric acid solution?
  7. Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of H2SO4?
  8. Chemistry

    Calculate the molarity of the H2SO4 solution if 17.45 mL of NaOH was necessary to reach the endpoint of titration. The molarity of the NaOH solution was 0.425 M and 26.30 mL of H2SO4 was added to the Erlenmeyer flask. H2SO4(aq) +
  9. Chemistry

    A sample of 1.029g of KC8H5O4 was titrated with an NAOH solution of unknown concentration. If 22.83 mL of base was used to reach the endpoint, what was the concentration of NaOH? What mass of KC8H5O4 should be used such that a
  10. College Chemistry

    1) A 25mL sample of the .265M HCI solution from the previous question is titrated with a solution of NaOH. 28.25mL of the NaOH solution is required to titrate the HCl. Calculate the molarity of the NaOH solution. 2) A 1.12g sample

More Similar Questions