Math

Marc works in a dairy processing plant. He is paid 16.50/h. He is paid time-and-a-half if he works more than 40 hours in a week. Marc worked 54 hours this week. What is his gross pay?

1.5 x 16.50 = 24.75
24.75 x 40 = 990

Answer (what I got): 24.75 + 990 = $1014.75

The answer in the back of my textbook says $1006.50.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 124
asked by Jessica
  1. 16.5 * 40 = 660 >> base pay

    24.75 * 14 = 346.50 >> overtime pay

    660 + 346.5 = 1006.50 >> total pay

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. S.A.T Math

    I do not understand This: Employee x is paid $12.50 an hour for the first 36 hours he works in a week, and is paid double that rate for every hour over that. Employee Y is paid $15.00 an hour for the first 40 hours she works in a

    asked by Mack on August 27, 2007
  2. Algebra

    Monica Wilson gets $12.75 per hour with time and a half for any time over 40 hours per week. If she works a 50 hr week and gets paid $652.25, by how much was she underpaid?

    asked by Katherine on August 9, 2010
  3. Math

    Alanna is paid $12.25 for regular hourly rate for all hours worked from Monday to Friday with time and a half paid her for Saturday hours and double time for Sunday hours?

    asked by Freeds on September 19, 2016
  4. algebra

    Joan is paid 11/2 hours for every hour she works on Saturday and 2 hours for every hour worked on Sunday; she is paid regular time for the rest of the week. How many hours will she be paid for if she works 40 hours during the

    asked by laquel on June 11, 2012
  5. accounting

    how would the table of analysis be set up with these transactions: started business with $25,000 paid rent $2,000 purchased equipment $6,000 only paid 40% owes difference purchased food and beverage $4,000 paid 75% in cash owes

    asked by Keishante on March 14, 2012
  1. Math

    Four girls bought a boat for $60.00. the first girl paid-one half the sum of the amounts paid by the other 3. The second girl paid one-third the sum of the amounts paid by the other 3. The third girl paid one-fourth the sum of the

    asked by Allison on October 4, 2009
  2. math

    Karla borrowed $750 at 12 percent for one year. She paid a $20 processing fee. The interest paid will be $95.00, $92.50, or $90.00 Thus, the total finance charge (the interest plus the processing fee) will be? $115.00, $112.50, or

    asked by Kimmy on January 26, 2010
  3. math

    Karla borrowed $750 at 12 percent for one year. She paid a $20 processing fee. The interest paid will be $95.00, $92.50, or $90.00 Thus, the total finance charge (the interest plus the processing fee) will be? $115.00, $112.50, or

    asked by Kim on January 27, 2010
  4. Math

    ''a certain company pays the workers at the end of each week. if a worker works up to 40 hours he is paid 10 gh cedis for each hour worked. if an employee works more than 40 hours he is paid 15 gh cedis for every hour worked in

    asked by Gifty on December 16, 2019
  5. consumer math

    Rufus works an average of 46 hours each week. He gets paid $5.70 per hour and time-and-a-half for all hours over 40 hours. What is his annual income?

    asked by AR on February 5, 2010

More Similar Questions