Science HW - - - check my answers?

1. Compare the two light waves above. Which wave would produce the brightest light and which wave would have the least energy?
a. wave A; wave A
b. wave A; wave B
c. wave B; wave A
d. wave B; wave B

2. Which waves have the longest wavelength and lowest energy on the electromagnetic spectrum?
a. X-rays
b. infrared
c. radio waves
d. gamma rays

3. What is true about X-rays and microwaves?
a. X-rays have greater speed than microwaves.
b. X-rays have greater amplitude than microwaves.
c. X-rays have greater frequency than microwaves.
d. X-rays have greater wavelength than microwaves.

4. The image above shows the movement of a wave over three seconds. What is the frequency of the wave?
a. 2 Hz
b. 5 Hz
c. 1 Hz
d. 3 Hz

5. The wavelength of a longitudinal wave is the distance from,
a. compression to rarefaction.
b. compression to compression.
c. crest to trough.
d. crest to crest.

6. Three light rays encounter a medium. How can light ray B be described?
a. It is reflected.
b. It is absorbed.
c. It is transmitted.
d. It is refracted.

7. What enables sound waves to travel between the boat and the submarine?
a. water waves
b. water particles
c. water currents
d. water ripples

8. What is one reason sound travels faster in liquid water than in air?
a. Air molecules are less elastic than liquid water molecules because air molecules have weaker attractions.
b. Air molecules are more elastic than liquid water molecules because air molecules have weaker attractions.
c. Air molecules are more elastic than liquid water molecules because air molecules have stronger attractions.
d. Air molecules are less elastic than liquid water molecules because air molecules have stronger attractions.

9. What will happen to the majority of sound waves that encounter the medium shown above?
a. They will be transmitted.
b. They will be reflected.
c. They will be refracted.
d. They will be absorbed.

10. Compare the two waves above. They represent two sound waves. Which wave will produce the highest pitch and which wave will produce the loudest sound?
a. wave A; wave A
b. Wave A; wave B
c. wave B; wave A
d. wave B; wave B

1. ?
2. c
3. c
4. ?
5. b
6. d
7. c
8. a
9. ?
10. b

  1. 👍 0
  2. 👎 2
  3. 👁 1,612
  1. Check my answers?

    1. 👍 0
    2. 👎 2
  2. @ms.sue ??

    1. 👍 0
    2. 👎 2
  3. Can you check the answers?

    1. 👍 0
    2. 👎 2
  4. Hey do you know the answers?

    1. 👍 0
    2. 👎 3
  5. 1. b
    2. d
    3. c
    4. b
    5. b
    6. d
    7. c
    8. a
    9. d
    10. b

    100% GUARANTEED!!

    1. 👍 0
    2. 👎 2
  6. Really Stargirl your a piece of work your a total jurk to lie about the answer now fu** out of here you 2 year old

    1. 👍 3
    2. 👎 1
  7. Grade 8 Electromagnetic Radiation

    1. Mechanical waves require a medium to travel in; electromagnetic waves do not.

    2. radio waves

    3. X-rays have greater frequency then microwaves.

    4. 3 Hz

    5. Longitudinal, transverse, and surface

    6. It is reflected.

    7. water particles

    8. A 10 liter container that has 5000 molecules.

    9. They will be absorbed.

    10. wave B; wave A

    I assure you that these answers are correct relating to the Unit 3 Lesson 3 Quiz with 10 questions. I got 100% and actually found this quiz easier than I expected. Peace! ~ Jules

    1. 👍 12
    2. 👎 0
  8. Jules answers are right I got a 100%

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  9. Thanks

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  10. do you guys know why number 9 and 10 are right

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  11. Jules is actually correct gg so do those and boom ez gradez bro

    1. 👍 1
    2. 👎 0
  12. I wanna thank Jules for taking his/her time for helping us all out

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Science Help Plzz

    1. The images above show particles in a medium. Which of the following shows the worst conditions for a sound wave travel? A B C D is the answer A? Which of the following correctly describes a radio wave? A long wavelength and

  2. Chemistry

    According to the quantum-mechanical model for the hydrogen atom, which of the following transitions would produce light with longer wavelength: 3p to 2s or 4p to 2s? A) The 3p to 2s transition would produce light with longer

  3. PHYSICS

    Light waves are electromagnetic waves that travel at 3.00 108 m/s. The eye is most sensitive to light having a wavelength of 5.50 10-7 m. (a) Find the frequency of this light wave. __________ Hz (b) Find its period.

  4. astronomy

    The distance from Earth of the red supergiant Betelgeuse is approximately 643 light-years. If it were to explode as a supernova, it would be one of the brightest stars in the sky. Right now, the brightest star other than the Sun

  1. Biology

    Compare and contrast the structure and function of a compound light microscope and a scanning electron microscope. Be sure to discuss the structure and function of each as well as the function and usefulness of each when examining

  2. Physics

    Laser Pointers emit light waves whose wavelength is 670 nm. What is the frequency for this light?

  3. Science

    1.The images above show particles in a medium. Which of the following shows the worst conditions for a sound wave to travel? A B C D 2.Which of the following correctly describes a radio wave? A.long wavelength and high frequency

  4. Physical Science

    1. A wave has a wavelength of 10 mm and a frequency of 5.0 hertz. What is its speed? A. 50 mm/s B. 50 hertz/s C. 2.0 mm/s D. 0.50 mm/s 2. Which type of mechanical wave needs a source of energy to produce it? A. a transverse wave

  1. Science

    How can the behavior of light be described as it leaves the vacuum of space and enters the Earth's atmosphere? Questions Light waves slow down as they enter the Earth's atmosphere from space. Light waves continue at the same speed

  2. Science

    Which choice correctly describes a characteristic of an electromagnetic wave? a)An electromagnetic wave moves at the speed of sound. b)An electromagnetic wave in a vacuum moves slightly slower than the speed of light in a vacuum.

  3. Physical Science

    QUESTION---Which waves have wavelengths longer than those of visible light? MY ANSWER--Infrared light, microwaves and radio waves have wavelengths longer than visible light. Radio waves have the longest wavelength. Are there any

  4. Physical Science 8th Grade

    1. What is the resulting direction of a surface wave? Is it perpendicular, parallel, opposite, or circular? 2. What happens when a mechanical wave travels through a medium? What is transferred - mass, particles, energy, or waves?

You can view more similar questions or ask a new question.