socialstudies(CHECK ANSWERS)

please check these answers ive been stuck on this stupid test for a whole week !!!


1. Sinkholes are found in the

A.Mexican Plateau.
B.Pacific Coastal Lowlands.
C.Sierra Madres.
D.Yucatán Peninsula.(I PICK THIS)

2. Compared to southern Mexico, northern Mexico

A.has a drier climate with less yearly rainfall.(I PICK THIS)
B.has fewer temperature changes during the year.
C.suffers from more hurricanes during summer and fall.
D.has a higher population.


3. Mexico is building a stronger workforce by

A.holding free elections.
B.permitting remissions.
C.eliminating competition.
D.investing in education.(I PICK THIS)

4. When did Mexico gain its independence from Spain?

A.1810(i PICK THIS)
B.1821
C.1910
D.1917

5. Mexico City was built by the

A.Olmecs, when they began to grow maize.(I PICK THIS)
B.Maya, after they conquered the Valley of Mexico.
C.Spanish, on the ruins of the Aztec capital.
D.Mexican government, after Mexico gained independence.

6. Which of the following statements best describes Mexican history after independence?

A.Mexico has been at war or in a state of revolution from independence to today.
B.Social class has not been an important factor in determining opportunity.
C.Many different cultures have coexisted peacefully.
D.Small groups have always held power and wealth, while many people have remained poor.(i PICK THIS)


7. Which of the following best describes Mexico's economy?

A.Mexico's economy depends mainly on oil production.
B.The government tightly controls the Mexican economy.(I PICK THIS)
C.NAFTA has increased trade with the U.S. and Canada.
D.Mexican workers earn the same as their American and Canadian counterparts.

8. Which region of Mexico is best for growing crops?

A.Baja California
B.Southern Mexico Plateau
C.Yucatán(I PICK THIS)
D.Northwestern Mexico

9.Like the United States, the government of Mexico is

A.breaking away from a one-party system.
B.an established dictatorship.(I PICK THIS)
C.the result of several revolutions.
D.based on a constitution.

10.Areas of Mexico that can support agriculture are most affected by variations in

A.altitude.
B.longitude.
C.latitude.
D.animal species.(I PICK THIS)

  1. 👍 1
  2. 👎 0
  3. 👁 1,636
asked by clydia
  1. 1. I don't know.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sinkhole#In_North_America

    5., 7., 8., 9., 10. are wrong.

  2. ms.sue please help me with those 5 7 8 9 10

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by clydia
  3. 5 is c idk about 7 I'm trying to find out also 8idk i think 9 is c or d and then 10 is a

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  4. 1 is correct

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by kelly
  5. 7. is A

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  6. (5isc)(7is A)(10andA)

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  7. Are these right???????????

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  8. I have a 20 question test that have these questiions so i need liget answers plz thank you

    1. 👍 1
    2. 👎 0
    posted by Diamond
  9. Me to

    1. 👍 1
    2. 👎 1
    posted by Kk
  10. im sleepp

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by jackoff
  11. im sleep

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by kk
  12. im sleep

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Kk
  13. SLEEEEPPP

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by QJ
  14. we all know that diamond is retarded lol "liget"

    1. 👍 0
    2. 👎 2
    posted by QJ
  15. 8 is B but not sure about 9

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  16. (I go to Connexus)
    1. D
    2. A
    3. D
    4. B
    5. C
    6. D
    7. C
    8. B
    9. D
    10. A
    11. B
    12. D
    13. C
    14. A
    15. D
    16. A
    17. C
    18. B
    Hope this helped!

    1. 👍 9
    2. 👎 3
  17. Thank you so much I got 18/18 Anonymous !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by vv
  18. I need help on the written part
    I don't know who helped shape their culture by conflict of ccoperation

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Kitty
  19. but there are 20 questions

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  20. I go with QJ lol she is Retarded
    Lol

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  21. Plus it ALl right
    TYSM

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  22. How has Mexico's culture been shaped by conflict among different people?

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by :3
  23. Yes please help me I am stuck on those

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Colton
  24. yes help I'm soups stuck on the written part

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Chiller
  25. Thx Anonymous now i iz stuck on the essay part

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Kaylee
  26. sassy girl2 if u have 20 questions then u have a different test then the one that Anonymous gave cuz the answeres he gave are correct

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Kaylee
  27. OMG. I may not know dimiond I may be doing this two or 3 years later but she is not retarted that is RUDE RUDE!!!!!!!!!! SHAME ON YOU!!!!!!!

    1. 👍 1
    2. 👎 3
  28. 7 is what?

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by n
  29. its the same test theirs just 2 constructive responses at the bottom of the test.

    1. 👍 0
    2. 👎 0
  30. 19. Mexico has been heavily influenced by Spanish and American cultures. During the conquest of Mexico by the Spanish, they introduced the Roman Catholic faith and Western education and many of Mexican customs and tradition such as mariachi and festivals were part of Spain’s influence. During the Mexican-American War, the U.S. won and acquired territories from Mexico. Many Mexicans became citizens of the United States and brought their cultures to America such as food, festivities and other cultural traits. Americans also influenced Mexican culture with a better education as well as opportunities in business and career

    1. 👍 2
    2. 👎 1
  31. Is that for the Final exam????

    1. 👍 0
    2. 👎 0
    posted by Selah

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. Algebra

    m + 15= -29 Please I need help with this TEST IVE BEEN ON IT FOR A WHOLE WEEK (ANY ANSWERS IN ADVANCE THANK YHUUUUUUUUU

    asked by Lesson 9 Unit Test integers and Algebra on September 5, 2017
  2. Maths

    Suppose that the reliability of a HIV test is specified as follows: Of people having HIV, 90% of the test detect the disease but 10% go undetected. Of people free of HIV, 99% of the test are judged HIV–ive but 1% are diagnosed

    asked by Sam on March 14, 2015
  3. Maths

    Suppose that the reliability of a HIV test is specified as follows: Of people having HIV, 90% of the test detect the disease but 10% go undetected. Of people free of HIV, 99% of the test are judged HIV–ive but 1% are diagnosed

    asked by Susan on January 22, 2015
  4. geography

    i need all the answers to pigskin geography week#10 i have looked everywhere and i cant find any of them!! please,i beg of you,please help me! Hailey: Search google on pigskin geography week#10 answers the NY Jets could sail to

    asked by hailey on November 12, 2006
  5. enviromental studies

    please could someone help me with my enviro homework im stuck on this question What the Green Revolution involved give 6 answers. ive put to improve the productivity of crops in LEDCs and to reduce famine. im not sure if these

    asked by davey on February 8, 2011
  6. math simultaneous equation with surds

    ive got quite far but im stuck, can you go through each stage so i can check. simultaneous equation with surds 5x-3y=41 (7root2)x+(4root2)y=82 thanks for the help

    asked by jim on October 1, 2010
  7. Fermats Little Theorem

    Good morning, Just working through an example but ive gotten stuck and need some help. So find the least residue of 8^123 Mod 61 So 8^60 = 1 (mod 61) 8^120 = (8^60)^2 = 1^2 = 1 (mod 61) 123 = 2*60+3 So 8^2*60+3 = (8^60)^2 x 8^3 =

    asked by Mat on October 15, 2016
  8. English

    Formative Test Now, let's check how well you can use the expressions you've learned. I will distribute handouts. You have to solve the problems. You will have 5 minutes. Are you finished? Then, I'll write down the answers. Look at

    asked by rfvv on October 19, 2014
  9. Algebra

    1. Find the surface area for the given prism. ( 1 point ) - 7,154 ft^2 2,624 ft^2 9,778 ft^2 8,432 ft^2 I don't want the answers to the whole test, I been trying to maintain good grades but I haven't been learning anything. Any

    asked by UwU { Mrs.Sue Please Help } on February 19, 2019
  10. Social Studies

    Hewwwoooo~! I would LOVE some help on this SS test, for Connections Academy! Lesson 6: Civilizations of the Americas Unit Test Social Studies 7 A Unit 8: Civilizations of the Americas! Note that I am NOT asking for answers, but is

    asked by Junko :D on January 2, 2019
  11. English

    Can you please check the following sentences? I had left them out. Thank you. 1) They fell out over something really stupid but made up a week later. (or made it up?). Her friends will never let her live it down. 2) They have been

    asked by Henry2 on October 27, 2011

More Similar Questions