# Posts by henry

Total # Posts: 13,538

**maths,science, physics**

M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V. 4000*3.5 + M2*0 = 4000*2 + M2*2 14,000-8000 = 2M2 M2 = 3,000 kg.

**Physics**

V = Vo + g*Tr = 0. Tr = -Vo/g = -20/-9.8 = 2.04 s. = Rise time. h = ho + Vo*Tr + 0.5g*Tr^2. h = 29 + 20*2.04 - 4.9*2.04^2 = 49.4 m Above gnd. 0.5g*Tf^2 = 49.4, 4.9Tf^2 = 49.4, Tf^2 = 10.08, Tf = 3.18 s. = Fall time. T = Tr + Tf = 2.04 + 3.18 = 5.22 s. To strike the water.

**physics**

F = 8beats/8s. = 1beat/s = 1cycle/s = 1 Hz.

**Physics**

All angles are measured CCW from due east. D = 29km[60o] + 20km[270o] + 10km[150o] =

**Physics**

Correction: D = 23i + 19.9+11.5i = 19.9 + 34.5i = 39.8m[60.0o]. Direction = 60.0o N . of E.

**Physics**

D = 23[90o] + 23[30o]. D = 23i + 19.9+11.5i = 19.9 + 42.9i = 47.3m[65.1o]. Direction = 65.1o N. of E.

**Physics**

V = 36km/h = 36000m/3600s = 10 m/s. V = Vo + a*t = 10 m/s. 0 + a*10 = 10, a = 1 m/s^2. V = Vo + a*t = 0. 10 + a*20 = 0, 20a = -10, a = -0.5 m/s^2.

**physics**

Vb = Di/Dw * Vi = Vi/9. Di/1000 * Vi = Vi/9, Divide both sides by Vi: Di/1000 = 1/9, Di = 1000/9 = 111.11 kg/m^3 = Density of the ice cube.

**Physics**

k = 50N/(25-20)cm = 10N/cm. L = 20 + 100N*1cm/10N = 20 + 10 = 30 cm.

**finance**

a. Net Income = 591,000 - 255,000 - 0.36*591,000 = b. $591,000. c. 0.36 * 591000 =

**General Chemistry**

Thank you bobpursley..how can I determine the max concentration for Fe(OH)3 that will dissolve though?

**General Chemistry**

Ferric Hydroxide, Fe(OH)3, is an insoluble salt with a solubility of 10^-39. 1) What is the maximum concentration of ferric hydroxide that can dissolve? 2) Using Le Chatalier's Principle, explain why iron (III) solutions are more soluble in acidic solution.

**math**

Smaller box = 2*2*3. Larger box = 3*4*5. 2 small boxes stacked = L*W*2h = 2*2*6. Too tall to fit in large box. 2 small boxes side-by-side = L*2W*h = 2*4*3. So 2 smaller boxes will fit in the larger box.

**Physics**

K = 0.5N/0.0.6cm = 0.833 N/cm. Length = 35 + 2N*1cm/0.833N = 37.40 cm. Increasing the force above 2N do not increase length further.

**Science**

GPS or Geographic Positioning System

**math**

The first and the last terms of an Arithmetic Progression are 6 and 171 in that order. If there are 14 terms, find the 16th term of the Arithmetic Progression.

**Physics**

See previous post.

**Physics**

3.10km[25o]. 3.1*sin25 = 1.31 km due north, 3.1*Cos25 = 2.81 km due east. I assumed you meant 25o N. of E, because northeast = 45o.

**physics**

Convert to unit Vector: (51.2,30.8). Tan A = Y/X = 30.8/51.2 = 0.60062, A = 31o. R = = X/Cos A = 51.2/Cos31 = 59.7km[31o]. (x/59.7,y/59.7) = (51.2/59.7,30.8/59.7) = (0.86,0.52).

**physics**

a. 30km[315o,CCW] = 21.21 - 21.21i. b. 60km[60o,CCW] = 30 + 52i. R = 21.21-21.21i + 30+52i = 51.2 + 30.8i.

**physics**

Vo*t + 0.5a*t^2 = 62.4 m. Vo*4.2 - 0.5*5.6*4.2^2 = 62.4, 4.2Vo - 49.39 = 62.4, 4.2Vo = 111.79, Vo = 26.6 m/s. V^2 = Vo^2 + 2a*d. Vo = 26.6 m/s, a = -5.6 m/s^2, d = 62.4 m, V = ?.

**physics**

V = Vo + a*t. V = 0, a = -2.5 m/s^2, t = 10 s, Vo = ?.

**Math?**

The Lateral area is the area of the 4 vertical sides: A = 2(5*7) + 2(16*5) = 230 m^2.

**Maths**

2. V = Vo(1-r)^n. a. V = 1500(1-0.21)^6 = $364.63 b. V = 1500(1-0.21)^n = 60. 1500(0.79)^n = 60, 0.79^n = 60/1500 = 0.04, n*Log0.79 = Log0.04, n = Log0.04/Log0.79 = 13.7 Years.

**math**

Ar = Ab - Ad. Ar = 15000 - 15000*(0.075/360)*120 = $14,625 = Amt. received(proceeds). Ar = Amount received. Ab = Amount borrowed. Ad = Amount discounted.

**math 5th grade**

L = 5/6 yds. = 2 1/2 Ft. W = 3*2 1/2 = 15/2 = 7 1/2 Ft. Area = L*W = 2 1/2 * 7 1/2 = 5/2 * 15/2 = 75/4 = 18 3/4 square Ft. Or Area = L*W = 5/6 * 2 1/2 =[ 5/6 * 5/2 = 25/12 = 2 1/12 sq. yds. 1yd = 3ft, 1sq yd. = 3^2 = 9 sq. Ft. A = 2 1/12sq yds * 9sq ft/sq yd = 25/12 * 9 = 225/...

**physics**

Vo = 2 m/s[30o]. Xo = 2*Cos30 = 1.73 m/s. Yo = 2*sin30 = 1.0 m/s. Y = Yo + g*Tr. Y = 1 -9.8*Tr = 0, -9.8Tr = -1, Tr = 0.102 s. = Rise time or time to reach max ht. Tf = Tr = 0.102 s. = Fall time. Tr+Tf = 0.102 + 0.102 = 0.204 s. = Time in air. Y = 1 - 9.8*0.2 = -0.96 m/s. Y = ...

**physics**

Cos30 = V/10. V = ?.

**physics**

Correction: B. Impulse = F*t.

**physics**

a = (V-Vo)/t. V = 50 m/s, Vo = 0, a = ?. A. F = M*a. B. Impulse = M*t. C. Momentum ch. = M*V-M*Vo. C.

**Science (PhYsics)**

C = pi*2r = 3.14 * 1 = 3.14 m. Vo = 200rev/min * 3.14m/rev. * 1min/60s = 10.5 m/s. Since the velocity is constant, the acceleration is zero: a = (V-Vo)/t = (10.5-10.5)/t = 0/t = 0.

**Mathematics**

P1/P2 = 2/5, A1/A2 = (2/5)^2 = 4/25.

**physics**

b. Fk = u*Mg = 0.25 * 1.5*9.8 = 3.675 N. PE = KE - Fk*d = 19-3.675*d = 1.5*9.8*d, 19-3.675d = 14.7d, -18.375d = -19, d = 1.03 m.

**physics**

V = 75000m/h * 1h/3600s = 20.83 m/s. a. KE = 0.5M*V^2. b. PE = Mg*h = KE(Part "a"). g = 9.8 m/s^2, h = ?.

**Physics**

d = r*t =

**math**

Vb = 40km/2h = 20 km/h. Downstream. Vb = 40km/4h = 10 km/h. Upstream. Vb = (20+10)/2 = 15 km/h. In still water. Vs = 20 - 15 = 5 km/h. = Velocity of the stream.

**physics**

A. Work = F*d = 75 * 2 = 150 J. B. Work also = Change in kinetic energy = 0.5M*V^2 = 150, M = 65 kg, V = ?.

**physics**

A. k = 15N/0.450m = 33.3 N/m. B. F = 0.75m * 33.3N/m = 25 N.

**Physics**

D = 2.5 + 5i = 5.24 km[63.43o].

**HELP MATH ASAP**

Your problems are written in a very unconventional manner which makes them difficult to read and understand. Normal format: (x,y) = (3,4), (6,7).

**phy**

V = 45rev/min * 6.28rad/rev * 1min/60s = 4.71 rad/s. V = Vo + a*t = 4.71. 0 + a*4.5 = 4.71, a = 1.05 rad/s^2. D = Vo*t + 0.5a*t^2. D = 0 + 0.5*1.05*3^2 = 4.73 rad. V = Vo + a*t = 0 + 1.05*3 = 3.15 rad/s.

**Science**

E = 40 Volts, r = 5 Ohms, R = 15 Ohms. I = E//(r+R) = 40/20 = 2A. Vt = I*R = 2 * 15 = 30 Volts.

**science**

Q1. Matter. Q3. Density = 9g/45mL = 0.2 g/mL.

**science**

The answer is A.

**physics**

Cos30 = d/1780, d = ?.

**Math**

8W = 3F, 1W = 3/8F, 4W = 12/8F = 3/2F, 1D = 3/2F, 8D = 12F.

**Solid Mensuration**

There are 6 identical circles; the radius of each circle is 2 in.

**Solid Mensuration**

Diameter = 2/6 = 1/3 Ft. = 4 in. Radius = 1/2 * 4 = 2 In.

**Maths**

2^n = 50. n*Log2 = Log50, n = Log50/Log2 = 5.64 or 6 10-day periods to reach 50 times current populat5ion.

**7th grade math**

See previous post: Thu, 4-28-16, 8:26 PM.

**7th Grade Matj**

The number 25 should be 24. K = 27/24 = 9/8 = 1.125. Eq: Y = kx, or Y = 1.125x.

**math**

sin55 = Y/82, Y = 82*sin55 = 67.2 Ft., h = 67.2 + 3 = 70.2 Ft.

**science**

M*g = 2 * 9.8 = 19.6 N. d = 19.6N. * 1m/1500N. = 0.0130 m. = 1.30 cm.

**math**

a. Vb*t + Vc*t = 210. 60t + 80t = 210, t = ?. b. d = Vc*t.

**math**

A. V = 50mi/(45/60)h = 62.5 mph. d = V*t = 300. t = 300/62.5 = 4.8h. B. t = 4.8h - 48min. = 4.8h - 0.75h = 4.05h. d = V*t. d = 300 mi., t = 4.05h., V = ?.

**physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d. V = 45 m/s, a = -6.1 m/s^2, d = 59.7m+25m, Vo = ?. V = Vo + a*t. V = 45 m/s, Vo = previous calculation, a = -6.1 m/s^2, t = ?.

**Physics**

d = Vo*t, d = 18.3 m, Vo = 40 m/s, t = ?.

**Science**

Z = Sqrt(560^2+1200^2) = 1324.2 Ohms. I = E/Z, Vl = I*Xl. You didn't give the supply voltage, E.

**Algebra**

X^2 + Y^2 = 25^2, X^2 + (-7)^2 = 625, X^2 = 625-49 = 576, X = 24. Cos A = x/r = 24/25.

**Physics**

k = 0.8N/0.0050m = 160 N/m. L = 1.5 + 3.5N*1m/160N. = 1.5219 m.

**Physics**

40o E. to N. = 50o N. t0 E. D = 1000km[50o] + 500km[20o]. X = 1000*Cos50 + 500*Cos20o = Y = 100*sin50 + 500*sin20 = Tan A = Y/X, A = ? = Direction. X/Cos A = Magnitude.

**pre calc**

Correction: The decay rate is exponential. 50/e^x = 32, e^x = 50/32 = 1.5625, X = 0.446 = kt, K = 0.446/t = 0.446/18 = 0.0248. Mr = M/e^kt = M/e^(0.0248t) = Mass remaining.

**pre calc**

(50-32)grams/18yrs = 1 Gram/yr. Mr = M-1*T = M-T = 50 - 18 = 32 grams. = Mass remaining.

**Geometry**

x + 2x + 3x = 180, X = 30o = the Smallest.

**physics**

K = 2N./(2/100)m = 100 N/m. d = 4N. * 1m/100N = 0.04 m. Work = 2 * 0.04 = 0.08 J.

**physics**

1. KE = 0.5M*V^2 = 0.5*3*2^2 = 6 Joules. 2. PE = KE, M*g*h = 6, 3*9.8*h = 6, h = 0.204 m. sin30 = 0.204/d, d*sin30 = 0.204, d = 0.408 m. = Distance along the incline.

**math**

P Dollars @ 6%, 2P Dollars @ 3%, (50,000-3P) @ 5.5 0.06P + 0.03(2P) + 0.055(50,000-3P) = 2165. 0.06P + 0.06P + 2750 - 0.165P = 2165, -.045P = 2165-2750 = -585, P = $13,000 @ 6%. 2P = $26,000 @ 3%. (50,000-39,000) = $11,000 @ 5.5%.

**physics**

V = Vo + g*t = 0 + 9.8*6 = 58.8 m/s. KE = 0.5M*V^2, M = 0.05 kg.

**physics**

Range = Vo^2*sin(2A)/g. Vo = 80 m/s, A = 30o, g = 9.8 m/s^2.

**physics**

V = Vo + a*t = 27.5, 25 + a*20 = 27.5, 20a = 2.5, a = 0.125 m/s^2. = Acceleration of car B. Vo*t + 0.5a*t^2 = Vo*t + o.5a*t^2 + 300, Vo*t-Vo*t + 0.5a*t^2 = 0.5*0.125*20^2 + 300, 0.5a*20^2 = 25 + 300 = 325, 200a = 325, a = 1.625 = Acceleration of car A. Va = Vo + a*t = 25 + 1....

**math**

I = Po*r*t = 100,000*0.06*30 =

**geometry**

or 2:48 = 1:24.

**geometry**

Scale Factor = 4Ft/2In = 2 Ft./In.

**Pre-Calculus**

A = Po(1+r)^c r = 0.03/n = 0.03/2 = 0.015 = Semi-annual % rate. c = 2Comp./yr. * 10yrs. = 20 Compounding periods(N*t). A = 1000(1+0.015)^20 = $1346.86. Repeat for the remaining values of N.

**Physics**

V = a*t, V = 57 m/s, t = 3.5 s, a = ?. d = 0.5a*t^2.

**science**

Work = F*d = 53,000 * 20 =

**Science- Density**

Density = Weigh per unit volume. Unit means one. Therefore, Density = Weight of one volume of a substance. One volume can be 1m^3, 1cm^3, or 1in^3 depending on which unit you are using. Water has a density of 1 gram per cm^3(1g/cm^3) which means that 1 cm^3 of water weighs 1 ...

**Physics2**

a. E = 3 * 500 = 1500 Volts. b. Ceq = 120/3 = 40 pF. Q = Ceq*E = 40 * 1500 = 60,000 Pico Coulombs. c. Energy = 0.5Ceq*E^2 = 0.5*40 * 1500^2 =

**math**

21 Ways to score 15 points.

**math**

1. 5 Long shots. 2. 4 Long shots, 1 field goal, 1 free throw. 3. 4 Long shots and 3 free throw. 4. 3 Long shots, 3 field goals. 5. 3 Long shots, 2 field goals, and 2 free throws. 6. 3 Long shots, 1 field goal, 4 free throws. 7. 3 Long shots, 6 free throws. 8. 2 long shots, 4 ...

**Physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d. V = 1.4 rad/s, Vo = 4.5 rad/s, a = -0.5 rad/s^2, d = ?. Note: d is angular distance in radians.

**Physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d. V = 0, Vo = 36 m/s, d = 414 m, a = ?. a will be negative. F = M*a. W = F*d Joules.

**Physics**

Po = F*d/t = M*g * V = 101 W. = 101 J/s, 121*9.8 * V = 101, V = 0.085 m/s.

**Physics**

V^2 = Vo^2 + 2g*h. Vo = 0.8 m/s, g = 9.8 m/s^2, h = 7.8 m, V = ?.

**Physics**

Work = Fx*d = 2.8*Cos26.8 * 8.3 =

**Physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d. V = 0, Vo = 9.5 m/s, d = 0.24 m, a = ? F = M*a, M = F/a.

**Physics**

Fn = M*g + Fap*sin64. g = 9.8 m/s^2, Fap = 11 N.

**Physics**

M*g = (2.5+4.4)*9.8 = 67.6 N. = Total wt. Fx-Fk = M*a, 19*Cos23.5-1.5 = 6.9*a, 6.9a = 15.9, a = 2.31 m/s^2.

**Physics**

Fo = ((Vs-Vo)/(Vs+Ve)) * Fe = 480 Hz. (345-0)/(345+Ve) * 560 = 480, 345/(345+Ve) * 560 = 480, 193,200/(345+Ve) = 480, 165,600 + 480Ve = 193,200, 480Ve = 27600, Ve = 57.5 m/s. = Velocity of the emitter or source. v

**Physics**

Change = 5.22*10^-5/oC*(52-14.4)oC = 1.96*10^-3 m. = 1.96 mm.

**algebra**

$X @ 9%, $Y @ 12%. Eq1: X + Y = $290,000. Eq2: 0.09x + 0.12y = $31,500. Multiply both sides of Eq1 by 0.12 and subtract Eq2 from Eq1.

**algebra**

1,2,3,4,5,6. 1,2,3,4. 2,3,4,5. 3,4,5,6. 4,5,6,1. 5,6,1,2. 6,1,2,3. 6 Ways.

**Math**

20,322*12/.004 = 60,966,000 Sheets. The answer is B.

**Physics**

Please proof-read your problem.

**classical mechanics**

A projectile is launched down ward from the top of inclined plane of angle alpha in the direction making an angle beta with the incline. assuming the projectile hits the incline, find the expression for the range and determine the maximum expression for the range down the ...

**calculus.can you help me on these as well@sir collins**

let sin^7x =(sin^2(x))^3sin(x) dx. sin^6x= (sin^2(x))^3 integral of(sin^2(x))^3sinx using identity sin^2x= 1-cos^2x integral of (1-cos^2x)^3sinx dx what if u=cosx du=-sinx. -integral(-u^6+3u^4-3u^2+1)du. =-(-u^7/7+3u^5/5-u^3+u)+k substituting for u give us the following -(-...

**Math**

Range = (1200)^2*sin(2A)/32 = 3000, 45,000*sin(2A) = 3000, sin(2A) = 0.0667, 2A = 3.82, A = 1.9 Degrees.

**math**

Train B travels X mi/h. Train A travels (x-6) mi/h. X*t/(x-6)t = 230/200, X/(x-6) = 230/200, 200x = 230x-1380, -30x = -1380, X = 46 mi/h, x-6 = 46-6 = 40 mi/h.

**Physcis- Energy**

KE = 0.5M*V^2.

**Math**

(4/11)/24 = (7/11)/L, (4/11)L = 24(7/11), L = 42 litres in tank.