Posts by Jasmine20

Total # Posts: 331

  1. math correction

    can someone correct this for me.or teach me if i'm wrong Statistics. Sam must have an average of 70 or more in his summer course to obtain a grade of C. His first three test grades were 75,63, and 68. Write an inequality representing the score that Sam must get on the last...
  2. math correction

    can someone correct this for me. Business and finance. The cost for a long-distance telephone call is $0.36 for the first minute and $0.21 for each additional minute or portion thereof. Write an inequality representing the number of minutes a person could talk without ...
  3. math ,correction

    can someone correct them for me. for this inequality: x>4 it is an open circle which looks like this: 0------------> and the open circle on 4 with a solid line going through the x axis straight on zero.so it would be: (4,0)(5,0)etc...... for the following: 3x>=2x-4 ...
  4. math,correction

    can someone correct me: i have to graph i have the inequalities: 3x -6y = 9 x -2y = 3 what i have is the points to plot if my y = -3/2 and my x = 0 therefore: (0,-1.5) and (0,0) No. If y=0, then x=3 . Check that.
  5. math , correction

    i just like to know if i am correct. a vertical line in a graph looks like this:up and down a horizontal line looks like this: <--> so if i have x >= 1 will be horizontal on 1 and if y <= 3 will be vertical on 3 Yes, yes, no no If x=> 1, the asympotope will be ...
  6. math check again please

    I have a slope of -3/4 and the y-intercept at 8 the equation looks like: y= -3/4x + 8 can someone tell me if i'm correct when i'm graphing it. the two points that cross in the x axis and y are (0,8) and (10.5,0) am i correct? correct on the formula. correct on the ...
  7. math,algebra

    can someone explain to me the following: How are equations with one variable to equations with two variables alike and how are they different? They are alike in that there are two things that can vary. They are unlike in that a one variable equation does not vary, it has a ...
  8. math, algebra

    can someone correct this for me. The pie that i'm using looks like this: it says that second day airfrieght is 40% next day airfrieght is 15% truck is 45% The problem says: If the company shipped a total of 550 items last month, how many were shipped using second-day ...
  9. Question, in regards to math

    My questions is this: Directions :create one statement in english representing an algebraic representation. I have this: SIMPLE PROBLEM: A DOZEN EQQS COST $1.20. WHAT IS THE PRICE OF EACH (1) EGG. ALGEBRAIC REPRESENTATION OF THIS PROBLEM, QUESTION IS 12E=$1.20 OR 12 EGGS = $1....
  10. CountIblis, can i bother you

    Countiblis, i know that you might be busy do you mind if i ask you the following for help.Only if you can please. can you explain to me just one more thing so i can undestand it. Now i have an equation which is : 3x = 3x + 5 which I know has no solution to it, now whereas the ...
  11. drawls, math help

    can you explain to me just one more thing so i can undestand it. Now i have an equation which is : 3x = 3x + 5 which I know has no solution to it, now whereas the equation 7x + 8 = 8 has zero as a solution. What is the difference between a solution of zero and no solution? I ...
  12. can someone help me with a question of an explanat

    my question is for math, I have the problem worked out i just don't remember what the tutor who helped me told me for the explanation of steps i just like to know how they came up with that. Directions: Solve each literal equation for the indicated variable. A=1/2h(B+b) (...
  13. math,algebra

    can someone help me or give me an example of an algebraic relationship in an english statement. The smallest positive integer not definable in under eleven words.
  14. math,algebra

    Can someone help me with this problem I don't understand what to really do or even how to graph them I show what i have so far. Directions: Solve each of the following systems of linear inequalities graphically. Problem:
  15. bobpursley

    thank you. :)
  16. to bobpursley,math

    This is what i have am i wrong or correct.Or how can word it or modify it to be with what the directions are asking? Directions: Create one statement in English representing an algebraic relationship. My answer: PROBLEM: A DOZEN EQQS COST $1.20. WHAT IS THE PRICE OF EACH (1) ...
  17. math,algebra

    can someone help me create one statement in english representing an algebraic representation. previously someone helped me out but that wasn't what they were looking for someone gave me: a squared plus b squared equals c squared. the instructor said that it needs a full ...
  18. math

    can someone correct this for me please... Solve for x: 6x minus 1 divided by 5 minus 2x divided by 3 equals 3 my answer: x = 6 Solve for x: 3/7x = 15 My answer: x = 35 correct, as best I can tell from the description. Thank you.
  19. math

    can someone correct this for me... solve: -4(2x - 3) = -8x + 5 my answer: this equation has no solution because they don't equal i get 0=-7 -4(2x-3)=-8x+5 -8x+12=-8x+5 0(x)=-7 So am I correct You are right, let me explain a bit more. When you write down: -4(2x - 3) = -8x...
  20. math

    Can someone correct this for me please or help me out.... Why are variables useful in algebra? My answer: Variables are useful in algebra because they detemine an answer that anyone is trying to get to. Variables can represent a single number or a whole sub-equation. they make...
  21. To:EVERYONE AT JISKHA

    I JUST WANT TO WISH ALL A HAPPY NEW YEAR. A NEW YEAR A FRESH NEW START FOR EVERYONE. Jasmine... here is best wishes to you for a New Year, new experiences and new adventures. Yes, Jasmine -- best wishes for a very happy New Year -- to you and to all who read this. =) :)
  22. math

    Can someone give me an example of a statement in English representing an algebraic relationship.I have to create one but i don't know what this refers to. Well it is just a written algebraic statement sort of like: a squared plus b squared is equal to c squared. So what it...
  23. religion,

    Can someone help me. I've done 4 definitions of terms. But i don't know the last one can someone check what i have and then explain to me the last one. The religion i am studying is Hinduism. Terms: Karma-(My answer)The Buddhist's judgment, which determines at ...
  24. religion

    am i understanding this word correctly. Its under the Hindu RELGION FOR THE TERM: Guru: what i understood a guru is like a teacher or a spiritual guide that teaches others to follow them as becoming the guide just like a teacher for others. What means TERM? A TERM IS A WORD ...
  25. religions

    I have a final due within 9 wks from now. I have to do an interview to a different religion which is not mine. I am catholic. But i don't know what type of questions are good enough to ask. Does anyone know of a site or some type of good questions to ask.I just know the ...
  26. to Ms.Sue & GuruBlue

    Thank you so much for helping me out. I just don't comprehend that easily and the subject of religons is VERY difficult to me. Once again thank you for all your help. You are more than welcome! We are glad to be of help. You're very welcome. Religions are difficult for...
  27. math, algebra

    can someone correct this for me... Problem : Business and finance. Linda Williams has just begun a nursery business and seeks your advice. She has limited funds to spend and wants to stock two kinds of fruit-bearing plants. She lives in the northeastern part of Texas and ...
  28. religion help!

    I've gone to the websites that i've received but i'm still not understanding the religion on hinduism. I have to answer 3 questions only then write a paper. can anyone help me. where i can actually find these answers at least. Questions are: (1) Considering that ...
  29. math

    the slope of a line tells me what? what is the meaning of a slope? Please go to the followig site: http://www.purplemath.com/modules/slope.htm
  30. math,algebra

    why are function notations important, are they really that important in todays world. Why do make math difficult. what are function notations i don't understand why they are important. 1934.3847569
  31. psydag

    Thank you I did not know this. You are welcome. I'm glad to be of some help. Best wishes for a Happy New Year!
  32. MATH,ALGEBRA

    My questions are: why are variables useful in algebra? Also, what makes the use of variables difficult to understand? Variables are things that change or vary. Depending on which variables concern you, you might want to be able to predict just how they vary, and what factors ...
  33. graphing, math

    How do you graph these types of problems. Graph each of the following inequalities. 4x + y (grater than or equal to) 4 Get y by itself on one side and then graph and shade the region depending on the sign (< or >) and make the line dotted if it is not equal to. "...
  34. math

    Is this correct. Graph each of the following inequalities. 4x + y (greater than or equal to) 4 My answer: y= -4x + 4 Y= mx + b For b = (0,4) For x = (-4 , 0) The line will be a straight line across the positive codent to the negative crodant In the first case, you have the ...
  35. MATH

    Can someone correct this for me.
  36. math

    can someone correct these for me. 8x –4y = 16 y = 2x –4 My answer: This problem does not have a unique solution. This problem therefore is consistent and dependent These equations are the same. If you solve the first one for y, you will see that the two equations end...
  37. math

    this problem seems with too many numbers that i don't know where to start. or even how.I have to answer the problem on top not the one that says number 27. The problem: Geometry. For the floor plans given in exercise 27, determine whether the side through the points (2,3) ...
  38. math

    I did the first part how would i graph it. Problem: Business and finance. The cost of producing a number of items x is given by C = mx + b , in which b is the fixed cost and m is the variable cost (the cost of producing one more item). (a)If the fixed cost is $40 and the ...
  39. drwls, math

    Let me know if i got it correct. for the problem: When x number of units are sold, the price of each unit (in dollars) is given by p =-x/2 +75 . Find the unit price when the following quantities are sold: 2,7,9,11. My answer: for 2= you gave me the answer of $74 This is what i...
  40. math

    can someone correct this for me. Find the constant of variation k. m varies directly with n; m=144 when n = 8 my answer: 144 = k (8) --- ---- 8
  41. math

    can someone correct this for me. given points: (2,4)and (6,3) Find the slope of the line through the given points. My answer: slope equals: -1/4 Let's see: (y2-y1)/(x2-x1)= (3-4)/(6-2) = -1/4 Well done!
  42. math

    can someone correct this for me. If the company shipped a total of 550 items last month, how many were shipped using second-day airfreight? (If second day freight is 40%,Next day frieght is 15%,and Truck is 45%) My answer: 550 items shipped – 40% second day airfreight = ...
  43. Question for math.

    how do i solve this? When x number of units are sold, the price of each unit (in dollars) is given by . Find the unit price when the following quantities are sold: 2,7,9,11. You seem to have omitted an equation after the word "by" the equation is : p= -x/2 + 75 If p...
  44. to all the tutors

    I just want to wish everyone happy holidays and thanks for all your help to me and to all the students who need the help. Thank you, Jasmine. Happy holidays to you and all the other students, too! =) Jasmine, thank you for your thoughtfulness!... Have the very best holiday, ...
  45. math, algebra

    my question is : on the following i have to graph them i just want to know if i am correct. for : x > 4 the line is going through in a straight line on number 4 in the y axis for: 3x greater than or equal to 2x - 4 the answer is after solving: x is less than or equal to -4...
  46. religion,history

    What is the hinduism desire for liberation from earthly existence. Thank you for using the Jiskha Homework Help Forum. Here are some websites to help you answer y our questions on Hinduism: http://en.wikipedia.org/wiki/Hinduism (a "definition") http://www.bbc.co.uk/...
  47. religion,history

    What are the cultural and societal influences that have made hinduism vital to the region in which it originated?
  48. Religion,History

    What makes up the Hindu religion considering that Hinduism lacks a uniting belief system. Two of the unifying elements of Hinduism are a belief in Brahman and reincarnation. Check these sites for more information. (Broken Link Removed) http://hinduism.about.com/od/basics/a/...
  49. MATH

    This problem makes no sence to me i tried it but i know i am completely wrong someone please help. The cost for a long-distance telephone call is $0.36 for the first minute and $0.21 for each additional minute or portion thereof. Write an inequality representing the number of ...
  50. math, beginning algebra

    how do i solve the following equations. Problem # 1 3x greater than or equal to 2x minus 4 can someone correct number 2 Problem # 2 7(x-3)> 5x-14 7x -21 > 5x -14 7x-5x>-14-21 2x>-35 3x is greater than 2x minus 4. 3x>= 2x-4 subtract 2x from both sides x>=-4 7(...
  51. math,algebra

    can someone correct this for me: Translate the following statements into inequalities. Let x represent the number in each case. 2 times a number, increased by 28, is less than or equal to 6 times that number. My answer: 2x+28 <6x - the symbol that i'm using after the ...
  52. math

    Has anyone ever used Equation Editor ? If so how would you do for instance graphing on it for the following equation x>4. I know how to graph it on paper etc. BUt using this program i do not.
  53. math,beginning algebra

    can someone help me work this problem out. If a total bill at a restaurant, including a 15% tip, is $65.32, what was the cost of the meal alone? $56.8 let x = cost of bill Then x + 0.15x = 65.32 solve for x. $56.80 is correct from Angela.
  54. math, beginning algebra

    can someone correct this for me: Directions: Solve each literal equation for the indicated cariable. A= 1/2 h (B+b) (for b) Area of trapezoid My answer: 2A divided by h minus B equals b. yes.
  55. math, beginning algebra

    can someone correct this for me. Directions: Solve each literal equation for the indicated variable. 2x + 3y = 6 (for x) Linear Equation My answer: X = 3-1.5y yes.
  56. math, beginning algebra

    Can someone correct this for me. Directions:Solve 6x-1 divided by 5 minus 2x divided by 3 equals 3 My answer: x = 6 yes If this is what you mean, [(6x-1)/5]-(2x/5)= 3 then yes, x=6 If you mean [(6x-1)/(5-2x)]/(3)=3 then no, x = 0.75
  57. math, beginning algebra

    how do you solve this i've tried many ways and i always get stuck. -4(2x - 3 ) = -8x + 5 you use -4x times 2x first, then you times -3. so you have (-8+12)=8x+5. you know -8+12 is 4, so the equation becomes 4=8x+5. so x is probably a negative number. so 4=5+8x and then you...
  58. math

    How do you solve these types of problems.? Martina leaves home at 9.A.M., bicycling at a rate of 24mi/h. Two hours later, John leaves, driving at the rate of 48mi/h. At what time will John catch up with Martina? The basic formula is distance= speed*time However, remember that ...
  59. math,algebra

    what error am i doing here? can someone explain to me. The equation: 2(x – 2) = x + 3 First step in solving:
  60. Question,drbob222,math

    Drbob222, even if you just tell me that there is an answer to the following problem then i know that there is an answer because i've tried many ways and i can't get x alone. -4(2x-3) = -8x +5 Is there an actual answer for this one? No. There is no answer, the question ...
  61. drbob222,math , algebra

    Sorry i made a typo it suppost to read 20m for one base not 12. Directions: Crafts. Rose's garden is in the shape of a trapezoid. If the height of the trapezoid is 16m, one base is 12m, and the area is 224m ^2, find the length of the other base. Area= 1/2 (12 + L)*16 solve...
  62. math, algebra

    How do I solve for the following: Directions solve each literal equation for the individual variable. 2x + 3y -6 (for x ) Linear equation It has to equal something. What you have is a statement, not an equation.
  63. drbob222, math , algebra

    Can you recheck this hopefully this time i did it correctly. Directions: Crafts. Rose's garden is in the shape of a trapezoid. If the height of the trapezoid is 16m, one base is 12m, and the area is 224m ^2, find the length of the other base. My answer: 224 = 1/2h (B1 +B2...
  64. MATH, ALGEBRA

    cAN SOMEONE JUST SHOW ME HOW TO GET THE EQUATION IN ORDER TO SOLVE IT MYSELF. i'LL APPRECIATED. bUSINESS AND FINANCE. The Randolphs used 12 more gal of fuel oil in October than in September and twice as much oil in November as in September. If they used 132gal for the ...
  65. Drbob222, math , algebra

    Sorry , I thought it went through. What i want to be corrected is the following. (30)
  66. math, algebra

    Can someone put this in an equation for me . I want to solve it but i just need how to set up in the equation. (80)
  67. math, algebra

    Can someone correct this. (30)
  68. DRWLS,MATH,ALGEBRA

    Drawls, How did you get 2h. and then the 2a/h from.Can you help me understand it when you get a chance. Directions: Solve each literal equation for the indicated variable. A=1/2h(B+b) (For b) Area of a trapezoid For Further Reading math,algebra - drwls, Monday, December 18, ...
  69. math,algebra

    How do you solve these types of math problems. Directions: Solve each literal equation for the indicated variable. A=1/2h(B+b) (For b) Area of a trapezoid It is just a matter of algebraic manipulation. A=(1/2)h(B+b) Multiply both sides of the equation by 2/h. B+b = 2A/h b = (...
  70. drwls, math ,algebra

    should i take then away the 1, and 16 from the question of the listing all the factors of 16. so i should leave it as: list all the factors of 16: 2,4,8 I would leave out 1 and 16, since the pair is obvious and does not divide up the number 16 into smaller integers. I can'...
  71. math, algebra

    this next one i want to make sure that what i'm answering is correct. (1) A rectangle has sides of 3x-4 and 7x+10. Find the expression that represents its perimeter. My answer for solving: P=2L+2W P=2(3w-4)+ 2(7x +10) p=6w-6+14x+10 My final answer: P=20x+12 P=2L+2W P=2(3w-...
  72. math, algebra

    I want to make sure on this one as well. (1) Subtract: 4 and 1/3 minus 1 and 1/4 My answer: 3 and 1/12 or is it 3 and 1/3 3 and 1/12 thank you
  73. math, algebra

    i just want to re make sure that the following question is correct. (1) List all the factors of 16 My answer: 1,2,4,8,16 That is correct. They may not want 1 and 16 to be included, since every integer has 1 and itself as factors. so i should take away the 1 and 16 A factor of...
  74. math,algebra

    can someone correct this for me: (1) Kit got 74/80 on an exam, meaning that she earned 74 points out of 80 possible. Write the decimal equivalent of this fraction. My answer: .925 But my question is do i have to round up or i should just leave it as is. 0.925 is the exact ...
  75. bobpursly,math ,algebra

    Can you explain to me how is 3and 1/3 minus 1 and 2/3 equal to 1 and 2/3 3 1/3 = 10/3 -1 2/3 = -5/3 -------------- 10/3 - 5/3 = 5/3 5/3 = 1 & 2/3 Another way. 3 1/3 = 2 4/3 -1 2/3 = - 1 2/3 ---------------- 2 - 1 = 1 and 4/3 - 2/3 = 2/3 so final answer is 1 & 2/3
  76. drbob222, math ,algebra

    can you explain to me the following problem , ms.sue and others are trying to help me but they are making me more confuse. Is there any short cuts to the following problem. Directions:multiply and write the answer in simplest form. 4/12 times 10/4 first, you have to multiply ...
  77. MATH, ALGEBRA

    CAN SOMEONE CORRECT THIS: lIST ALL THE FACTORS OF 16? mY ANSWER: 1,2,4,8 What is the prime factorization of 40? My answer:2x2x2x5 almost- 1, 16, 2, 8, 4 Isn't sixteen a factor of 16? You are correct on the prime factors of 40 should i leave the 16 as part of the factor of ...
  78. math, algebra

    can someone correct this for me 3 and 1/3 minus 1 and 1/2 My answer: 1/3 1 5/6
  79. Luke, Math , algebra

    Sorry it was a type. For the problem multiply and write answer in simplest form. 4/12 multiplied by 10/4 My answer: FOr what i understood i only got to the flipping step which is 4/12 multiplied by 4/10 now what step do i do. you mulitply to top (4 * 4 = 16) and mulitply the ...
  80. math, algebra

    can someone correct this forme Directions:Add 3 and 1/5 plus 2 and 1/4 My answer: 5 and 9/20 correct
  81. math,algebra

    can someone correct this for me. Directions: Subtract 4 and 1/3 minus 1 and 1/4 my answer: 3 and 1/3 3 is right, 1/3 isnt. 1/3 - 1/4 = get common denomators... 4/12 - 3/12 = 1/12.
  82. Math,algebra

    Can someone explain to me how to solve the following. Directions:Multiply and write the answer in simplest form. 4/10 divided by 10/4? 4/10 / 10/4 change to mulitpcation by flipping the last fraction: 4/10 * 4/10 = 8/20 8/20 = 4/10 = 2/5 luke, I'm sorry i had a typo it was...
  83. math,algebra

    how do you solve this problem 3 and 1/3 subtracted by 1 and 2/3? Change the mixed number back to fractions with a common denominator. That would give you 5/3 subtracted from 10/3. How many thirds are left?
  84. Dr bob222,math

    How is 6p^5q^3 x 9p^5q^3 / 5p^5q^5= 30p^5q because isn't it both have the same exponents and letters therefore they should cancel and be left with 30q^2 The equation started at as 25 for the second part of the numerator and not 9. 6p^5q^3 x 25p^5q^3/5p^5q^5 = (150p^10q^6...
  85. math,algebra

    can someone explain to me how to find the gcf of 6,18,and 30 does 6 divide evenly into them all? What does GCF mean?
  86. math,algebra

    can someone explain to me how to solve for the following: Directions:Find the GCF of 6,18, and 30 well to get the answer you need to find the biggest comon factor that all of the numbers can evenly go into. like with 3, 6, 9 you would take 9 and write/type out several factors ...
  87. algebra, math

    Can someone help me correct this. (2)Directions:express 0.047 as apercent My answer: 4.7% correct
  88. Algebra,mATH

    Can someone help me correct this Directions:Divide 6p^5q^3 times 25 p^5q^3 / 5p^5q^5 My answer is : 30q^2 6pppppqqq*25pppppqqq/5pppppqqqqq= 30pppppq = 30p5q huh? Answered above.
  89. to everyone

    I'd just like to say thank you all to the volunteers and fellow questioniers for helping out a lot. Your help is very appreciated. You are welcome. DrBob did a major work with you, and you should be appreciative. your welcome!
  90. math , algebra

    Can someone correct these (1) -5^2-3 25-3 22 (2) The sum of m and n, divided by the difference of m and n. My answer: (m+n)/ (m-n) (3) The quotient when 3 more than a number is divided by 3 less than that same number My answer: (x+3)/(x-3) These are all correct.. Trish, the ...
  91. drbob222

    Can you check this one for me i want to make sure. The simple interest I on a principal of P dollars at Interest rate r for time t, in years, is given by I=PrT.Find the simple interest on aprincipal of $6000 at 3% for 2years. I got the following: I= 6000 x 0.03 x 2 I= 360.00 ...
  92. math, algebra

    can someone correct this for me or help me. 6x^2y^3+ 9x^2y^3 divided by 3x^2y^2 my solving and answer is: 15 x x y y y ---------- = 5y 3 x x y y Looks good to me. I've never thought of showing x^2y^3 as xxyyy. That a neat wrinkle. We see quickly that the Xs cancel and all ...
  93. algebra,math

    can someone correct these. and help me DIrections:Factor (3) 4x^2-4x-15 My solving: 4*x*x-4*x-15 (the star means multiply my final answer: x^3-15 (the ^ means for exponent) (4) 5x^2-26x+5 my solving: 5*x*x-26*x+5 my final answer: x^3-16 I don't understand what you did. The...
  94. math, algebra

    How do you solve the following: Directions:Factor Can you show me!!! (1) x^2-x-12 (2)x^3+2x^2-3x Here is how I do it. First make two sets of parentheses. ( )( ) The first in each set of parentheses must give x2. Obviously that is x and x. Looks like this. (x )(x ) The sign in ...
  95. math, algebra

    Problem: A formula for a football player's rushing average r with a total of y yards rushed in n carries of the ball is r=y/n. Solve for n. I have no other information this is how its in the book how do i even solve for n if theres no numbers. You don't use numbers. It...
  96. math,algebra

    Directions:Multiply (-1/2)(-3/8) mY ANSWER : .1875 Now how do i turn this into a fraction. numerator multiplied: 3 denominator multiplied 16 3/16 How do you get to that answer because not every single one would be multiplied by the numerator 3. Can you explain to me how to ...
  97. math, drbob222

    For this problem is it only asking for the exprssion(formula). Or do they want me to solve it. (1) A triangle has sides 3x+7,4x-9,and 5x+6. Find the expression that represents its perimeter. My answer:P=a+b+c I think the question is asking for the expression, but I would take ...
  98. drbob222,math

    I've written back for the one i'm having trouble with of the previous in the previous message. Another question is that I want to verify doesn't this problem refer to solving. It is estimated that the Earth is losing 4000 species of plants and animals every year. ...
  99. drbob222

    Are you available to help for a few more min. I am back. Been gone about two hours. What is it you don't understand about the former problem? Honestly I don't know what am I doing wrong or what should i be doing with the previous problem the one about Direction. ...
  100. math,algebra

    I'm not understanding so the answer should read as follows and steps: 15x^4y^9 divided by 3x^2y^2 = 5x^2y^7 Can you check this one for me. Direction. Simplify each of the following expressions where possible. 6x^2y^3+9x^2y^3 divided by 3x^2y^2 My answer: 15x^4y^6 divided ...
  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 1
  4. 2
  5. 3
  6. 4
  7. Next>>