Astronomy

posted by M

1. What size are most exosolar planets that have been detected?
A. Small like the moon
B. Same size as earth
C. More massive than Jupiter
D. More massive than the sun

2. Which NASA space mission, launched in 2009, has the goal of determining if planets like earth are rare or common?
A. CoRoT
B. Kepler
C. PlanetQuest
D. Terrestrial Planet Finder

3. Most exosolar planets orbit their stars
A. In more than 88 days
B. In less than 50 days
C. In retrograde
D. In circular orbits

4. ______ orbit stars other than the sun.
A. Extrasolar planets
B. Dwarf planets
C. Jovian planets
D. Nebular planets

5. How do astronomers explain the orbit of hot Jupiters?
A. Doppler shifts
B. Nebula theory
C. Planetary migration
D. Astrometry

6. Scientists studying the orbit of an exosolar planet use ____ to measure the radial velocity of the parent star.
A. The Doppler effect
B. Radar
C. Comet trajectory
D. Solar system debris

7. Exosolar planets were discovered by observing their _____ wobble back and forth.
A. Rings
B. Parent star
C. Parent moon
D. Protosun

8. Which future U.S. mission will provide high resolution images of nearby exosolar planetary systems?
A. CoRoT
B. Kepler
C. PlanetQuest
D. Terrestrial Planet Finder

9. Hot jupiters is the term used to describe exosolar planets that orbit ____ their parent star.
A. Close to
B. Away from
C. In unison with
D. At varying distances from

10. When an exoplanet passes between earth and it's parent star, the parent star will appear to have _____ for the brief period during which view of it is obstructed.
A. Dimmed
B. Grown
C. Diminished
D. Radiate

  1. Ms. Sue

    Where are your answers?

  2. M

    My answers are
    1. C
    2. B
    3. D
    4. A
    5. B
    6. A
    7. A
    8. C
    9. C
    10. C

  3. M

    Please check my answers

  4. J

    The correct answers:
    1. C
    2. B
    3. B
    4. A
    5. C
    6. A
    7. B
    8. D
    9. A
    10. A

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. physic

    Hi,could anyone help me with this questin please. Thank you so much. some folks on your planet waant to travel to the moon.But what happens to their clocks, it they leave the Earth?
  2. jupiter and earth

    The planet of Jupiter is more than 300 times more massive than earth.however,an object scarcely weighs 3 times as much on the surface of Jupiter as it does on the surface of the earth. How can that be?
  3. physical science,

    the planet jupiter is more than 300 times more massive than earth. However,an object scarcley weighs 3 times as much on the surface of jupiter as it does on the surface of the earth. how can that be?
  4. Physics for Life science

    The planet Jupiter is more than 300 times more massive than Earth. However, an object scarcely weighs 3 times as much on the surface of Jupiter as it does on the surface of the Earth. How can that be?
  5. physics

    1. If our sun shrank in size to become a black hole, using the gravitational force equation, explain why the Earth's orbit would not be affected. 2. Strictly speaking, you weigh a tiny bit less when you are in the lobby of a massive …
  6. Physics

    Calculate the position of the center of mass of the following pairs of objects. Use acoordinate system where the origin is at the center of the more massive object. Give youranswer not in meters but as a fraction of the radius as requested. …
  7. Physics Please help!

    Calculate the position of the center of mass of the following pairs of objects. Use acoordinate system where the origin is at the center of the more massive object. Give youranswer not in meters but as a fraction of the radius as requested. …
  8. Astronomy

    Please help! I'm really behind and need to catch up. 1. The rings orbiting the Jovian planets may have been small ____ that got too close to the planets long ago. A. Comets B. Asteroids C. Moons D. Meteors 2. What is the composition …
  9. Astronomy

    Please check my answers 1. What size are most exosolar planets that have been detected?
  10. Reading

    The Kepler spacecraft was designed to investigate humanity last unexplored frontier the far reaches of space. The NASA space telescope looks deep into the Milky Way galaxy for the sign of habitable planet where a human can potentially …

More Similar Questions