Biology

posted by Olivia N J

1. When farming, overgrazing, climate change, and/or seasonal drought change farmland into land that cannot support plant life, it is called (1 point)
a. desertification. <- my answer
b. depletion.
c. deforestation.
d. monoculture.

2. Which statement below is NOT true? (1 point)
a. Deforestation makes soil vulnerable to drying out.
b. Deforestation results in loss of roots that stabilize soil.
c. Deforestation prevents desertification. <- my answer
d. Deforestation decreases biodiversity.

3. Which of the following could result from an algal bloom in a river?
a. The algae purify the water.
b. The local plants produce flowers early.
c. Fish and other aquatic life die off.
d. Plant and animal populations increase.

4. Of the following, which is most likely to result after a farmer sprays his crops with pesticides? (1 point)
a. The crops die.
b. The insect population increases.
c. The soil dries up and blows away.
d. A neighbor’s well tests positive for pesticides. <- my answer

5. The sulfur and nitrogen compounds in smog combine with water to form (1 point)
a. ozone.
b. ammonia.
c. acid rain. <- my answer
d. chlorofluorocarbons.

6. Carbon dioxide is a colorless, odorless gas. Why is it considered a pollutant? (1 point)
a. It gets into natural waters and kills fish.
b. It promotes algal growth in natural waters.
c. It causes respiratory illness in humans.
d. It increases the warming of the atmosphere. <- my answer

7. Biodiversity is valuable partly because it (1 point)
a. gives us interesting things to look at.
b. tells us about many other species.
c. contributes to medicine and agriculture. <--my answer
d. provides humans with resistance to disease.

8. Which of the following is NOT a threat to biodiversity?
a. pollution
b. deforestation
c. crop rotation<--my answer
d. climate change

  1. Ms. Sue

    All are right. :-)

    What about 3?

  2. Olivia N J

    Sorry 3 was supposed to be C but I am pretty sure that is right:)

  3. Mac N 🧀

    You are correct I all of those! Here is the answers for the full quiz. Lesson14: Human Impact on Ecosystems:Unit 3 Human Impact on Ecosystems Quiz-

    1. D
    2. A
    3. C
    4. C
    5. D
    6. C
    7. D
    8. B
    9. C
    10. C

    10/10 100%

  4. Cool Police

    Mac N is correct 100%

  5. UrButt

    Yup Mac N is right! Thank you so much!

  6. Klynn

    Thank you Mac N

  7. Long-time Connexus User

    Mac N's answers are 100% correct, as I already submitted the assessment with those answers.

  8. Anna

    100%

  9. didldly doo dah

    100% 10/10

  10. Anonymous

    9 and 10 aren't multiple choice

  11. DingDong

    Still correct!! Thanks a lot c:

  12. Don’t listen

    These were nottttt correct

  13. mac n is not correct

    1/8 on my quiz. thanks mac n!!! wow such correct answers!

  14. sup

    You must had a diffrent quiz i got a 10 out of 10

  15. mac n is probably correct

    the quizzes are different if you have honors or not. quizzes with 8 multiple choice are honors. mac n's answers are for the normal quiz

  16. mac n is correct

    THESE ARE ONLY RIGHT FOR CONNECTIONS ACCADEMY

  17. Zolita

    He specifically said which lessons it was for, so either you go to a different connexus with different answers, or you didn't read the beginning. Mac's answers were 100% correct.

  18. thicky G

    All still correct! Thanks Mac N!:)

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. Environmental Problems

    Where in the US and Canada is deforestation, air pollution, water pollution, and climate change happening?
  2. grammar

    If I have to put a apostrophe in this sentence would it be like this The Henderson's never change;They're always complaining about Mr. Scobb farming land that is rightfully their's. No. There is no apostrophe after names and after …
  3. DE Science

    I am thinking A. A scientist claims plants and animals that exhibit reproductive cycles based on the changing seasons are highly affected by climate change. What is the correct justification of the scientist's claims?
  4. Science

    5. The process of desertification can occur when (1 point) A. plants usually found in the desert replace trees that have been cut down B. farmers use contour farming techniques C.an area of forest is clear-cut*** D.an area of forest …
  5. Social Studies

    Which of the following might be the greatest danger caused by global warming for the Pacific region?
  6. Science

    According to the fossil record shown, how did the Bighorn Basin environment change from 55.85 to 55.75 million years ago?
  7. Science Please Help

    Human activities, like burning fossil fuels and deforestation, have greatly contributed to global warming. In this assignment, you will go on a trip around the world to explore the effects of climate change. Choose one destination …
  8. Social studies

    Assess the potential consequences for islands if global warming continues. Which of the following is the most serious for the pacific region?
  9. SS helpp

    Overfarming and overgrazing farmlands have been a major influence in which destructive process?
  10. Math

    Human activities, like burning fossil fuels and deforestation, have greatly contributed to global warming. In this discussion assessment, you will go on a trip around the world to explore the effects of climate change. Choose one destination …

More Similar Questions