History

posted by Nintendon't

lesson 3 unit 5 ancient civilization in china



1. Which of the following is one of the notable achievements of early China? (1 point)
A. a complex system of writing**************
B. a single spoken language
C. cotton textiles
D. copper ore technology

2. How did the Zhou dynasty come to rule a large part of China? (1 point)
A. by establishing a wide trading network
B. as a result of elections among feudal warlords
C. because no other family sought to rule China
D. through military defeat of the previous rulers*********************

3. In what way did China's isolated geography contribute to its development as a country? (1 point)
A. Isolation allowed China to develop on its own, without too much interference from foreign invasion.
B. Isolation caused the Chinese people to lag behind the world in technological and cultural advancements.
C. Isolation kept the Chinese people from creating trade routes for the exchange of goods and ideas.******************
D. Isolation created barriers between the Chinese people and their rulers, causing turmoil in the social
structures.

4. In both the Shang and Zhou societies, how were diyerent regions governed? (1 point)
A. Kings controlled every aspect of their own areas.
B. Noble landowners governed their own regions.
C. Each peasant had control of one piece of land.************************
D. Governors sent representatives to each region.

5. What aspect of Confucianism contributed to its long-lasting influence? (1 point)
A. its detailed history, as recorded by Confucius himself
B. its emphasis on yielding to the ways of the universe***************
C. its philosophy of ensuring social order and good government
D. its emphasis on creating relationships that did not have set roles

6. How did China become a feudal state under the Zhou? (1 point)
A. The Shang shared regional power over lands with the Zhou.
B. Warlords overran regions and set up their own kingdoms.
C. The Zhou awarded control over lands to their supporters.************
D. Groups of regional villages requested Zhou protection.

7. How did the Shang civilization in the Yellow River valley give rise to the Zhou dynasty? (1 point)
A. The Shang honored and awarded lands to loyal Zhou kings.
B. When the Zhou faced famine, the Shang helped them.
C. When the Shang economy collapsed, the Zhou took over.
D. The Zhou rebelled and then conquered the Shang kingdom.*************

8. How did loess influence the development of early Chinese civilizations? (1 point)
A. To prevent invaders from using loess bridges to cross the Huang, soldiers had to be posted to keep watch.
B. To limit erosion caused by loess, people had to plan to regularly clear public paths and roads.**************
C. To avoid flooding caused by settled loess raising the Huang’s water level, peasants had to maintain dikes.
D. To protect crops against destructive loess storms, farmers had to set up networks of windbreaks.

9. Why did the Zhou kings use the idea of the Mandate of Heaven? (1 point)
A. to replace the Shang idea of dynastic cycles with their own favorable concept
B. to convince the gods to strengthen and protect their new dynasty
C. to persuade their people to believe that the gods favored their rule
D to provide an explanation for famines and other natural disasters***********

10. Why did Daoist painters choose water to represent Daoist beliefs? (1 point)
A. Water was a symbol of nature and the virtue of yielding.
B. Water represented the societal structures that Daoists promoted.************
C. Daoists felt that water presented a very soothing image of nature.
D. Daoist painters felt that other forces of nature were too violent for their works.

  1. Reed

    1 - yes
    2 - yes
    3 - I think there's a better answer
    4 - no
    5 - I agree
    6 - I agree
    7 - I agree
    8 - I don't know
    9 - I think there's a better answer
    10- I don't know

  2. Josie

    1) A
    2) D
    3) A
    4) B
    5) C
    6) C
    7) D
    8) C
    9) C
    10) A

  3. gwmac

    Josie is 100% right! I got a 10/10!!:)

  4. luiemay

    Josie is correct! I got a 10/10 to!!!

  5. Mackenzie

    Thank you so much!!!

  6. Angel

    Thanks guys this helped so much!

  7. priya

    1/5 the answers was wrong

  8. Response

    Josie is 100% correct.

  9. Zak

    Nice job Josie

  10. M e m e q u e e n

    2 were wrong lmao

  11. Red

    100% Right. M e m e q u e e n is lying...

  12. deez

    goteemm

  13. nuts

    gottemm

  14. Ri

    Thanks Josie!

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. Research

    I am doing a research paper in global history with the theme "environmental and society" I am talking about the ancient civilizations of China, India, and Greece. So far the sources i have are: "Cultural Atlas of China" by Caroline …
  2. World History 201

    I have a homework assignment due tomorrow consisting of true/false questions. Would someone please review my answers and see if I am correct. Thanks. 1. Although women in ancient India were not priests, they were often chosen to teach …
  3. Ancient China

    What tool did the ancient China people use to try to communicate with the dead?
  4. social studies

    History of Japan questions? Could someone give some information on the following topics about the history of Japan. Please just write one or two sentences for each. This is not a homework assignment, it's just for my own research.
  5. History

    History of Japan questions? Could someone give some information on the following topics about the history of Japan. Please just write one or two sentences for each. This is not a homework assignment, it's just for my own research.
  6. history

    i think its rite is it? 13.) . The visit of an influential nuclear physicist to a population symposium in 1979 led to A. the two-child policy in China. B. the election of Deng Xiaoping in China. C. new nuclear-power safety measures
  7. world history

    lesson 3 unit 5 ancient civilization in china 1. Which of the following is one of the notable achievements of early China?
  8. history

    Which of the following is one of the notable achievements of early China?
  9. World history

    Which of the following is one of the notable achievements of early China ?
  10. World History

    1.Which of the following is one of the notable achievments of early china?

More Similar Questions