Social studies

posted by .

Mexico's economy is based largely on?
a.) oil exports
b.) mining
c.) agriculture and live stock ••
d.) industry
___________________________________
2. Many indigenous people in Guatemala live in the mountains because?
a.) it is the only land available to them ••
b.) the soil is very good for farming
c.) they don't speak Spanish
d.) mountain villages are easy to defend against attack.
_________________________________
3. The Panama Canal cuts through?
a.) the Andes Mountains
b.) the Central Plateau ••
c.) the Isthmus of Panama
_________________________________
4. What effect did the breakup of the Soviet Union have on Cubans?
a.) food, medicine, and tools became scarce in Cuba ••
b.) Cuba was divided into smaller territories
c.) the Soviet Union granted Cuba it's independence
d.) families in Cuba were separated
_________________________________
5. Which best describes the culture of Haiti's people?
a.) it is mainly a Mayan culture
b.) it is a blend of African, European, and Caribbean cultures ••
c.) it is mainly a Spanish culture
d.) it is a culture that is almost identical to that of the United States.
_________________________________
6. Much of Puerto Rico is made up of?
a.) rain forest
b.) high plateau
c.) hills and mountains ••
d.) sandy deserts
_________________________________
7. Most Brazilians are descendants of which combination of ancestors?
a.) Mayan, Mexican, and mestizo
b.) Native American, African, and European
c.) Portuguese, Spanish, and Incan ••
d.) Spanish, ladino, and French
_________________________________
8. All of the following are regions in Peru except the?
a.) sierra
b.) coastal plain
c.) ocean cliffs ••
d.) selva
_________________________________
9. How did the decline of copper prices in the 1980s affect Chile?
a.) it was good for Chile's economy, but it increased pollution ••
b.) it caused the government to diversify the economy
c.) it caused people to move away from the cities
d.) it created many jobs and made almost every one living in cities rich.
_________________________________
10. Where do most people in Venezuela live?
a.) on farms
b.) in cities
c.) on oil rigs
d.) in the southern tip of the country ••
_________________________________

Correct me

  • Social studies -

    I checked 1 - 5.
    1. c - yes
    2. a - no
    3. b - NO!
    4. a - yes
    5. b - yes

    I'll check the others later.

  • Social studies -

    But I need someone to check the other ones now!!

  • Social studies -

    How about, tell me if there wrong

    2. d
    3. c

  • Social studies -

    Yes, 2 and 3 are now right.

    6. c - yes
    7. c - yes
    8. c - no
    9. a - no
    10. d - no

  • Social studies -

    1.C
    2.D
    3.C
    4.A
    5.B
    6.C
    7.C
    8.?
    9.?
    10.?

    Oh and by the way Ms Sue should have just checked them all

  • Social studies -

    I DON'T KNOW THE ANSWER

  • Social studies -

    uh,

  • Social studies -

    1:D
    2:A
    3:C
    4:A
    5:B
    6:C
    7:B
    8:C
    9:B
    10:B

    I promise these are the right answers, I'm a Connexus User too, not that one guy that brings someones grade down ;) I just did the test

  • Social studies -

    Thanks dude I am like at all f's this just saved my life

  • Social studies -

    Thanks dude

  • Social studies -

    ChOsEnOnE is right.

  • Social studies -

    1.A
    2.C
    3.C
    4.A
    5.B
    6.C
    7.C
    8.C
    9.B
    10. B

    I am a Connexus user and I have already taken the test. I hope these answers help each and everyone of you. :)

  • Social studies -

    "Endless_Actor" is wrong!
    "ChOsEnOnE" is correct!

  • Social studies -

    Don't listen to Endless_Actor!

    Like Helper said, ChOsEnOnE has all of the correct answers.

  • Social studies -

    XD CHOSENONE! XD

  • Social studies -

    Endless_Actor is wrong.
    ChOsEnOnE is correct.

    10/10 100% Connections Academy Social Studies 7B Unit 4 Lesson 12 Latin America Unit Test

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. environmental science

    A local reporter has called you for help with an article on population growth in developing countries. He begins the article with the fact that over a billion people in developing nations live in households that have too little land …
  2. Evironmental science

    Over a billion people in developing nations live in households that have too little land to meet even their own needs for food and fuel. What options are available to these people?
  3. Social studies

    Why do indigenous people in Guatemala live in the mountain
  4. 7th Grade Social Studies

    1. Mexico's Central Plateau is an important region because (1 point) it is a mountainous region where few people live, but minerals are mined. most of the country's people live there. it is a place where active volcanoes and earthquakes …
  5. social studies(updated answers)

    this is the last time ill post for these 2 questions ill be moving on to the next social studies after this check 3.D 5.C 3.Which statement best describes the economics of Caribbean South America?
  6. Social Studies

    Why do most people live in the Western part of Columbia?
  7. S.S. Please help!

    Check answers please! 1. Many indigenous people in Guatemala live in the mountains because it is the only land available to them the soil is very good for farming*** they don't speak Spanish mountain villages are easy to defend against …
  8. social studies

    Which of the following is a likely cause of the shape of the population graph of Mexico?
  9. Social Studies

    1. Mexico's economy is based largely on? a.) oil exports b.) mining c.) agriculture and live stock d.) industry ___________________________________ 2. Many indigenous people in Guatemala live in the mountains because?
  10. Social Studies (check my answers)

    1. Mexico's economy is based largely on (2 points) oil exports. mining. agriculture and livestock.** industry. 2. Many indigenous people in Guatemala live in the mountains because (2 points) it is the only land available to them. the …

More Similar Questions