chemistry

posted by an

a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.

help please

25g/58.44g NaCl=.428 mol

1000 grams of solvent H20

25g/58,44 g x100= 42.8 % mass percent

molarity .428 mol/1.0 L= .428 M

molality= .428 mol/1 Kg= .428 molal is that right?

help please

  1. DrBob222

    answered below.

  2. lea

    may i ask where did the 1.0 g/mL go?

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    An aqueous solution contains 2.0 % NaCl by mass. (1) Calculate the molality (NOT molarity!) of the solution. (2) Calculate the mole fraction of the solution. I know how to solve both but the problem is missing one other compound/element. …
  2. chemisrty

    Q4) Suppose you prepare 950 mL of a solution by dissolving 100 grams of NaCl in 900 mL of water. Assuming the density of pure water to be 1 g/mL, answer the following questions with regards to this solution: a) What is the mass percent …
  3. chemistry

    A solution is prepared by dissolving 20.2 {\rm mL} of methanol ({\rm{CH}}_3 {\rm{OH}}) in 100.0 {\rm mL} of water at 25 ^\circ {\rm C}. The final volume of the solution is 118 {\rm mL}. The densities of methanol and water at this temperature …
  4. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  5. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  6. college chemistry

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  7. chemistry

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl. whats wrong 25 g NaCl 1.0 …
  8. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this …
  9. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this …
  10. Chemistry

    A solution is made by dissolving 55g of KCl in enough water to make 1.00 L of solution. Assume that the density of the solution is 1.00 g/mol. Calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of KCl.

More Similar Questions