Chemistry

posted by .

A 11.0-mL sample of an unknown H3PO4 solution requires 116mL of 0.140 KOH to completely react with the H3PO4.

What was the concentration of the unknown H3PO4 solution (answer in M).

H3PO4(aq) + 3KOH(aq) --> 3H2O(l) + K3PO4(aq)

  • Chemistry -

    mols KOH = M x L = ?
    mols H3PO4 = 1/3 mols KOH (look at the coefficients in the equation).
    M H3PO4 = mols H3PO4/L H3PO4.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chemistry

    A 10.0 mL sample of 3.00 M KOH(aq) is transferred to a 250.0 ml volumetric flask and diluted to the mark. It was found that 38.5 ml of this diluted solution was needed to react the stoichimetric point in a titration of 10.0 mL of a …
  2. chemistry

    a 10.0mL sample of an unknown H3PO4 solution requirs 112mL of 0.100 M KOH to completely react with the H3PO4. What was the concentrartion of the unknown H3PO4 solution?
  3. chemistry

    A 27.00 mL sample of an unknown H3PO4 solution is titrated with a 0.110 M NaOH solution. The equivalence point is reached when 25.78 mL of NaOH solution is added. What is the concentration of the unknown H3PO4 solution?
  4. Chemistry

    The neutralization of H3PO4 with KOH is exothermic. H3PO4(aq) + 3KOH(aq) -> 3H2O(l) +K3PO4(aq) +173.2KJ 70.0 mL of 0.207 M H3PO4 is mixed with 70.0 mL of 0.620 M KOH initially at 21.87 °C. Predict the final temperature of the solution …
  5. chemistry

    A solution of 0.314M KOH is used to neutralize 10.0mL H3PO4 solution. H3PO4(aq) + 3KOH(aq) → K3PO4(aq) + 3H2O(l) If 29.3mL KOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H3PO4 solution?
  6. chemistry

    A solution of 0.314M KOH is used to neutralize 10.0mL H3PO4 solution. H3PO4(aq) + 3KOH(aq) → K3PO4(aq) + 3H2O(l) If 29.3mL KOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H3PO4 solution?
  7. chemistry

    A solution of 0.314M KOH is used to neutralize 10.0mL H3PO4 solution. H3PO4(aq) + 3KOH(aq) → K3PO4(aq) + 3H2O(lIf 29.3mL KOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H3PO4 solution?
  8. chemistry

    hello this is ellie again. I need help on this one problem A solution of 0.314M KOH is used to neutralize 10.0mL H3PO4 solution. H3PO4(aq) + 3KOH(aq) → K3PO4(aq) + 3H2O(l) If 29.3mL KOH solution is required to reach the endpoint, …
  9. Chemistry

    A 5.00 mL sample of an aqueous solution of H3PO4 requires 43.2mL of 0.285M NaOH to convert all of the H3PO4 to Na2HPO4. The other product of the reaction is water. Calculate the molarity of the H3PO4 solution.
  10. Chemistry

    A solution of 0.316 M KOH is used to neutralize 16.0 mL H3PO4 solution H3PO4(aq) + 3KOH(aq) ¨ K3PO4(aq) + 3H2O(l) If 30.3 mL KOH solution is required to reach the endpoint, what is the molarity of the H3PO4 solution?

More Similar Questions