Science/Biology/Physics

posted by .

1. Giraffes have long necks that allow them to reach more food sources in their habitat. The long neck trait is an example of


A. selection.


B. adaptation.


C. radiation.


D. homology.


2. Which of the following is the most common kind of chemical bond in biological molecules?


A. Covalent


B. Ionic


C. Delocalized


D. Unsaturated








3. A cylinder and an airtight piston are used in the following experiment. The piston is pushed up and down in the cylinder and the resulting pressure of the air inside the cylinder is measured with a pressure gauge. The results of the experiment are recorded in the following table: Volume of Air (L) Pressure Reading (Atm) 8 1 4 2 2 4 1 8 A hypothesis concerning the apparatus is stated as follows: "When the volume of the cylinder is decreased, the pressure is increased." Which of the following statements is true?


A. The hypothesis is supported by the experimental data.


B. The hypothesis is refuted by the experimental data.


C. The hypothesis is not addressed by the experiment.


D. There is not enough information to make a judgment about the hypothesis.


4. Which of the following procedures is an appropriate negative control for testing the hypothesis that air contains bread mold spores?

A. Seal slices of bread in a container to minimize air contact.


B. Place slices of bread in a refrigerated environment.


C. Add ingredients to the bread recipe that will slow mold growth.


D. Expose a different mold-supporting medium to air.


5. A researcher wants to develop a new pharmaceutical compound to treat pain. Which of the following strategies will likely be the most effective process?


A. Test extracts from newly discovered plants for pain-killing substances.


B. Read anthropological studies to discover plants identified to relieve pain.


C. Study molecular structures of existing pain medications and make structural analogs.


D. Research the pain receptors of people who have unusually high pain thresholds.


6. The main function of lymphatic circulation is to

A. transport hormones around the body.


B. provide immune functions for protection.


C. provide a backup for systemic circulation.


D. transport nutrients and oxygen to cells.


7. For which of the following temperature scales is 0° equal to the freezing point of water?


A. Kelvin


B. Fahrenheit


C. Celsius


D. Newton


8. Which of the following is an appropriate description of the arrangement of the cell membrane?


A. Fluid phospholipid bilayer containing embedded proteins


B. Rigid carbohydrate bilayer containing embedded phospholipids


C. Rigid layer of phospholipids with proteins on the outer surface


D. Layers of protein and carbohydrates forming a fluid structure


9. Which of the following is the mechanism by which water is reabsorbed in the renal nephrons?

A. Osmosis


B. Filtration


C. Active transport


D. lon exchange ?


10. A study demonstrates that treatment of peptic ulcers with antibiotics results in improvement in a large number of patients. This implies that


A. antibiotics neutralize stomach acid.


B. these ulcers are caused by a bacterial infection.


C. pressure ulcers can be treated in the same manner.


D. antibiotics should be prescribed to prevent ulcers.

  • Science/Biology/Physics -

    What is your thinking on these?

  • Science/Biology/Physics -

    I think
    1. a
    2.b
    3.a
    4.a
    5.c ?
    6.b
    7.c
    8.a
    9.d
    10.b

  • Science/Biology/Physics -

    1- a
    2- a
    3- a
    4- a
    5- c
    6- a
    7- c
    8- a
    9- b
    10- b

  • Science/Biology/Physics -

    9. A

  • Science/Biology/Physics -

    adaptation

  • Science/Biology/Physics -

    1. B
    2 A
    3 A
    4 B
    5 D
    6 A
    7 C
    8 A
    9 B

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. science (biology)

    Suppose that you are starting a long-term study of a population of annual, flowering plants isolated on a small island. Reading some recent papers has convinced you that global warming will probably cause long-term changes in the amount …
  2. Science

    Which of the following is an example of an inherited trait?
  3. Science(check answers)

    I printed out a summer activite to test my skill on science and i found some that i stumbled upon and couldn't figuire out so help?
  4. HELPPP

    I printed out a summer activite to test my skill on science and i found some that i stumbled upon and couldn't figuire out so help?
  5. Biology

    Which of the following situations best shows Darwin’s theory of natural selection as a mechanism for evolution?
  6. Science - 7th grade

    Can you check my homework? (don't think I'd posted before) 38. How does natural selection lead to evolution?
  7. Science - 7th grade (repost)

    Can you check my homework? 38. How does natural selection lead to evolution?
  8. science

    Giraffes have long necks that allow them to reach more food sources in their habitat. The long neck trait is an example of A. selection. B. adaptation. C. radiation. D. homology.
  9. Biology

    Use your understanding of natural selection to describe how the following trait might have evolved: Plants have pores on the surfaces of their leaves that allow carbon dioxide into the leaf (for photosynthesis), but also allow water …
  10. English Help Asap!!

    Selection 1 There is good news and bad news about grizzly bears in the American West. The good news?

More Similar Questions