physic

posted by .

A 47.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 41.8 m/s and rises to a height of 34.5 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it is 8.88 m below its highest point?

  • physic -

    a. KE = 0.5m*V^2 = 0.5m*0 = 0 J.
    The velocity is zero at the max. ht.

    b. V^2 = Vo^2 + 2g*h
    V^2 = 41.8^2 - 19.6*(34.5-8.88)
    V^2 = 1245.09
    V = 35.29 m/s.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 49.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 41.9 m/s and rises to a height of 29.7 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  2. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  3. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  4. physics

    A 46.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 55.5 m/s and rises to a height of 25.9 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  5. Physics

    A 51.9-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 50.8 m/s and rises to a height of 28.4 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  6. physics

    A 50.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 51.2 m/s and rises to a height of 21.8 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  7. physics

    A 50.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 51.2 m/s and rises to a height of 21.8 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  8. PHYSICS

    A 50.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 57.4 m/s and rises to a height of 23.2 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  9. PHYSICS

    A 48.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 47.5 m/s and rises to a height of 27.5 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  10. physics

    A 50.4-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 45.7 m/s and rises to a height of 26.9 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …

More Similar Questions