6th grade math

posted by .

Can you check these problems, please?

Translate each phrase into algebraic expression.

1. 5 more than D
Ans: 5 + D

2. Twice a number W
Ans: 2*W

3. Product of 60 and W
Ans: 60*W

4. A number, N, decreased by 18
Ans: N - 18

5. 14 minus a number, M
Ans: 14 - M

6. Twice a number, C, plus 16
Ans: 2*C + 16

7. Three times N decreased by 8
Ans: 3*N - 8

8. The sum of a number, R, and twelve
Ans: R + 12

9. The quotient of N and five
Ans: N/5

10. Fifteen divided by Z
Ans: 15/Z

11. 3 decreased by a number, A
Ans: 3 - A

12. A number, M, decreased by 49
Ans: M - 49

  • 6th grade math -

    2. 2W
    3. 60W

    All of your answers are correct. However the standard way of writing a multiplication problem is the way I showed you above.

  • 6th grade math -

    Oh, okay. Thanks!

  • 6th grade math -

    You're welcome.

  • 6th grade math -

    algebraic expression represents “the sum of a number and 9

  • 6th grade math -

    The sum of one and the product of one and a number xxx

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. 6th grade math

    Can you check these, please(studying order of operations). 1. Sam bought two CDs for $13 each. Sales tax for both CDs was $3. Write an expression to show how much Sam paid in all. Ans: 13*2+3 2. Alicia made 24 chocolate chip cookies …
  2. 6th grade math

    Can you check these, please? Convert each of the following verbal phrases to algebraic expressions. 1.twice the number plus 16 is 18 Ans: 2x + 16 = 18 2.the quotient of a number and ten more than fourteen is eleven Ans: (10 + 14)/x
  3. 6th grade math

    Can you check these, please? 1. George had 5 apples. His mother gave him a few more apples to share with his friends. Write an expression to represent the total number of apples George has. Ans: 5 + n 2. four times as much as a number
  4. 6th grade math

    Can you check my homework, please? 1. Write numeric expression for "eighteen less than the product of 2 and a". Ans: 2a - 8 2. Molly has x pieces of candy. Holly has twice as much. Write an expression to represent how much candy Holly
  5. 6th grade math

    Can you check the following problems related to inequalities?
  6. math

    Write an algebraic expression twice the sum of 15 and a number ans: 2(a+15)
  7. 7th grade math (probability)

    Can you check these, please? Ten cards numbered 1 through 10 are mixed together and then one card is drawn. Find the probability of each event. Write each answer as a fraction, percent, and decimal. 14. P(less than 5) = 4/10 = 2/5
  8. Algebra

    1. Which is an example of an algebraic expression?
  9. Algebra 2

    Did I translate this verbal phrase into an algebraic expression correctly?
  10. Algebra

    Translate this phrase into a algebraic expression. 22 more than twice Mabel's age

More Similar Questions