Biology

posted by .

Will you please check my answers?

1. Single-celled organisms that do not have a membrane-bound nucleus are called
A. organelles.
B. prokaryotes.
C. Golgi bodies.
D. eukaryotes.

2. In cells, a form of active transport is
A. a sodium-potassium pump.
B. osmosis.
C. facilitated diffusion.
D. simple diffusion.

3. A carbon molecule that has a different arrangement of atoms is known as a/an
A. monomer.
B. peptide.
C. nucleotide.
D. isomer.

4. The least usable form of energy is
A. food.
B. heat.
C. a calorie.
D. ATP.

5. In the electron transport chain, the main purpose of the _______ we breathe is to keep electrons moving
along from the first to the last chemical carrier.
A. oxygen
B. nitrogen
C. atoms
D. carbon dioxide

6. Short, hairlike projections called _______ enable the motion of some eukaryotic cells.
A. microtubules
B. cilia
C. actinites
D. centrioles

7. Glycerol is a subunit molecule of a
A. nucleic acid.
B. lipid.
C. carbohydrate.
D. protein.

8. An element that speeds up chemical reactions is called a/an
A. solvent.
B. calorie.
C. enzyme.
D. substrate.

9. Plants and algae are remarkable in that they can make all the organic compounds they need from the end
product of the Calvin cycle, which is
A. RuBP carboxylase.
B. G3P molecules.
C. NADH+.
D. carbon dioxide.

10. A substance that's attracted to water molecules is called
A. cohesive.
B. adhesive.
C. hydrophilic.
D. hydrophobic.

11. What happens during glycolysis?
A. Hydrogen ions combine to form water.
B. Oxidation takes place in the matrix of mitochondria.
C. Glucose breaks down into two molecules of pyruvate.
D. The oxidation of pyruvate forms NADH and CO2.

12. In a eukaryotic cell, a network of protein filaments called _______ helps maintain the shape of the cell.
A. ribosomes
B. the nucleolus
C. the cytoskeleton
D. organelles

13. The energy used by living organisms on Earth comes from
A. volcanoes.
B. the sun.
C. the oceans.
D. fossil fuels.

14. The process by which a biologist uses creative thought to find a pattern among isolated facts is called
A. inductive reasoning.
B. simple reasoning.
C. proving a theory.
D. proving a hypothesis.

15. Biology is the study of
A. the physical world.
B. plants.
C. animals.
D. life.

16. The monomers of nucleic acids, such as DNA and RNA, are known as
A. proteins.
B. nucleotides.
C. nuclei.
D. polypeptides.

17. Which one of the following events occurs during Calvin cycle reactions?
A. ATP is produced.
B. Chlorophyll energizes electrons.
C. Carbohydrates are produced.
D. An enzyme helper becomes NADPH.

18. The tiny particles that comprise an element are called
A. protons.
B. atoms.
C. ions.
D. nuclei.

19. According to the octet rule, an atom with two electron shells is most stable when it contains eight
A. neutrons.
B. protons.
C. electrons.
D. isotopes.

20. In the leaves of flowering plants, where does the process of photosynthesis occur?
A. In glucose
B. Between chlorophylls
C. In stomata
D. In chloroplasts

My answers:
1. B
2. A
3. D
4. B
5. B
6. B
7. B
8. C
9. D
10. C
11. C
12. C
13. B
14. A
15. D
16. B
17. D
18. B
19. A
20. D

  • Biology -

    Jiskha doesn't have a regular biology tutor, so I suggest you post these questions and your answers in this forum.

    http://www.biology-online.org/biology-forum/

    It would be easier to check if you only put 4 or 5 questions and their answers in each post.

  • Biology -

    5. A
    9. B
    14. No Idea
    17. I would go with B, but I am not 100% sure.
    19. C

  • Biology -

    Thanks!

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. biology

    With each cell division , the chromosomes are divided between 2 daughter cells, yet the number of chromosomes in each cell does not change. What process ensures that the normal number of chromosomes is restored after each cell division?
  2. Biology - Name for membrane bound organelles

    Membrane bound organelles are also referred to as ... A) vesicles B) channels C) integral proteins D) a and b
  3. Biology

    What are two types of materials or observations that would necessitate the use of the stereoscopic microscope?
  4. Biology

    a) What is a major structural advantage that eukaryotic cells have over prokaryotic cells?
  5. chemistry

    1. Which of the following statements about the cell theory is correct?
  6. Biology

    A relationship in which a single celled organisms live within the cells of another organism is called what?
  7. grammar help

    Hi, Please help me fix grammatical and any other mistakes in my writing. #1- So the story begin when a small aerobic prokaryote came in a large prokaryote the large prokaryote ingests it and it turns to a mitochondrion , then a small …
  8. 7th grade science Ms. Sue please check

    Hi! Can you check my answers please and I need help on 4 and 5 I cannot find the answers!!!! Please help! 2. _____ transports materials within a cell and between cells and makes up ______ percent of most organisms. (1 point) Fat; 60 …
  9. Biology

    How are the following terms related to the process of transcription and one another?
  10. Biology

    1. What are protists? (1 point) prokaryotes that are part of domain Archaea eukaryotes that are not part of the plant, animal, or fungi kingdoms single-celled organisms that belong to the plant, animal, and fungi kingdoms single-celled

More Similar Questions