maths

posted by .

1.two houses are bought for rupees 65000 each. the first is sold at a profit of 8% . if the average price received for each house is rupees 66300,find the gain or loss % on the second house.

2. a shopkeeper sells sugar in such a way that the selling price of 950gm is the same as the cost price of 1kg. find his gain %.

  • maths -

    P1 = 1.08*65000 = 70200.
    (P1+P2)/2 = 66,300
    (70,200+P2)/2 = 66300
    70200+P2 = 132,600
    P2 = 62400
    Loss = 65000-62400 = 2600
    %Loss = 2600/65000 = 0.04 = 4%.

    2. 1kg/0.95kg = 1.0526 = 105.26 %.
    %Gain = 105.3% - 100% = 5.3%.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. strategic ffinancial mangement

    XYZ company is contemplating the purchase of a new machinery costing rupees 30000with an expected life of 5 year at the end of which period , it can be solved for rupees 750 thousand in replacement of an old machine purchased 3 years …
  2. maths

    if oranges are bought at the rate of 11 for rupees 10 and are sold at the rate of 10 for rupees 11 , find his profit percent.
  3. maths

    1.a cloth merchant on selling 27 metres of cloth obtains a profit equal to the selling price of 9 metres of the same cloth . find the profit percent. 2. by selling cloth at rupees 9 per metre a shopkeeper loses 10% . at what rate should …
  4. maths

    1. a man sells a tv for rupees 3450and makes a profit of 15% . he sells a second tv set at a loss of 10%.if on the whole he neither gains nor loses , find the cost price of the second tv. 2.a man sells two tables at the same price. …
  5. mathematiczzzzzz plzzzzzzzzzzzzzzz g

    manju bought a second hand cycle for rupees 720 and spend rupees 30 on gettting it repair at what price should she sell to make a profit of 15%
  6. math school g

    salman purchased 8 wood panels for rupees 1500 each for transporting them to his shop he had spend rupees 800 he then gave the panels a veneer wich cost him rupees 8000 he sold 4 panels for rupees 3200 each calculate his total profit …
  7. mathyeshoda

    salman purchased 8 wood panels for rupees 1500 each for transporting them to his shop he had to spend rupees 800 he then gave the panels a veneer which cost him rupees 8000 he sold 4 panels for rupees 3200 each calculate his total …
  8. Maths Profit and Loss

    Oranges are bought at 6 for Rs 10 and sold at 4 for Rs 9. Find the gain% or loss%.
  9. math

    a shopkeeper bought some eggs at rupees 3 each.20 of them were broken while the rest were sold at 4 rupees each.if he made a profit of 20%,find how many eggs he bought
  10. Math

    A vendor bought 10 dozen eggs rate of 22 rupees perdozen six of the eggs were rotten he sold remaining eggs rate of 2.50 rupees per egg find his profit or loss

More Similar Questions