math

posted by .

A 10% acid solution is to be mixed with a 50% solution to get 200 liters of a 20% solution. How many liters of each solution should be used?

  • math -

    .1x + .5(200-x) = .2(200)
    .1x + 100 -.5x = 40
    -.4x + 100 = 40
    -.4x + 100-100 = 40-100
    -.4x = -60
    x = 150
    10% at 150 and 50% at 50

  • math -

    Thank you Kuai!

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    a chemist needs 10 liters of a 25% acid solution. the solution is to be mixed from three solutions whose acid concentrations are 10% 20% 50% how may liters of each solution should the chmist use to satisfy the following?
  2. Mathematics

    A solution is mixed with a 12% acid solution to form a 16% acid solution. How many liters of the 20% acid solution are used to make 10 liters of the 16% acid solution?
  3. Math

    A chemistry teacher needs 2.5 liters of a sulfuric acid solution that is 20% sulfuric acid and 80% water . He has 2 liters of a 15% sulfuric acid solutionleft over from earlier laboratory exercises. He also has 44 liters of a 50% solution. …
  4. algebra

    An industrial chemist will mix two acid solutions. One is 37% solution and the other is a 27% solution. How many liters of each should be mixed to get 50 liters of a 36% acid solution?
  5. math

    suppose that x liters of 36% acid solution are mixed with y liters of a 50% solution to obtain 100 L of a 37% solution. One equation is a system for solving this problem is x+y=100. which of the following is the other solution?
  6. Algebra

    A chemist wishes to mix a solution that is 4​% acid. She has on hand 66 liters of a 2​% acid solution and wishes to add some 8​% acid solution to obtain the desired 4​% acid solution. How much 8​% acid …
  7. math

    How many liters each of a 55% acid solution and a 80% acid solution must be used to produce 50 liters of a 60% acid solution?
  8. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  9. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  10. MATH

    A scientist needs 80 liters of a 30​% acid solution. He currently has a 20% solution and a 60% solution. How many liters of each does he need to make the needed 80 liters of 30​% acid​ solution?

More Similar Questions