Post a New Question

math

posted by .

A math contest consists of ten problems.Three points are given for each correct answer. One point is deducted for each incorrect answer. Andy answers all the problems and scores 18 points. How many correct answers does he have?

  • math -

    x = number of answers
    y = number of incorrect answers
    3 x - y = 18
    x + y = 10
    add the two equations and solve for x

    check your answer

  • math -

    How do you that rbowh? I am really bad at this.(step by step please)

  • math -

    What part of the explanation don't you understand?

  • math -

    How to solve for x.(i am terrible at this)

  • math -

    what did you get when you added the two equations?

  • math -

    That is what I don't get.Please can you show me how to do it.

  • math -

    by the way, x represents number of correct answers - I left that out initially

  • math -

    Step by step is what I meant.

  • math -

    (3x - y) + (x + y) = 18 + 10

    4 x = 28

    x = ?

  • math -

    Thank you very kind sir/ma'am you were a big help.

  • math -

    You're welcome Matt.

  • math -

    3*0=0
    3*1=3
    3*2=6
    3*3=9
    3*4=12
    3*5=15
    3*6=18

  • math -

    3x+y=18
    x+y=10
    x=4

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    I have no idea where to start! *A quick quiz consists of 3 multiple choice problems, each of which has 4 answers, only one of which is correct. If you make random guesses on all 3 problems, (a) What is the probability that all 3 of …
  2. math

    in a math contest of 20 problems. 5 hpoints given each correct answer. 25 points are deducted for each incorrect answer. if janelle answered 20 problems and scored 72 points. how many correct answers did she had?
  3. Math

    In a mathematics quiz, 20 problems are given, 5 points are given for each correct answer and 2 points are deducted for each incorrect answer. Ashley scores 51 points. How many correct answers does she have?
  4. Math

    In a math contest of 10 problems, 5 points was given for each correct answer and 2 points was deducted for each incorrect answer. If Nancy did all 10 problems ad scored 29 points, how many correct answers did she have?
  5. math

    I need a formula. At a math contest,12 problems were given. Five points were awarded for each correct answer, and two points were deducted for each incorrect answer. Matt's score was 39. How many correct answer did he have
  6. math

    I can't figure this one. At a math contest,12 problems were given. Five points were awarded for each correct answer,and two points were deducted for each incorrect answer. Matt's score was 39.How many correct answers did he have.5-2(12-5)=39,5-24+2=39,7=63,9
  7. Algebra

    In a science competition with ten problems, a student gets 5 points for a correct answer and loses 2 points for an incorrect answer. If Alice answered every problem and her score was 29, how many correct answers did she have?
  8. Math

    In a science competition with ten problems, a student gets 5 points for a correct answer and loses 2 points for an incorrect answer. If Alice answered every problem and her score was 29, how many correct answers did she have?
  9. Math

    a test 50 problems on it. for every correct answer, 2 points are given. for each incorrect answer, 1 point is subtracted. sue scored 85 points. how many problems did she miss?
  10. math

    In a math contest of 20 problems, 5 points were given for each correct answer. If Janelle answered all 20 problems and scored 72 points how many correct answers did he have?

More Similar Questions

Post a New Question