Post a New Question

Math

posted by .

A carpenter agrees to work under the conditions that he is to be paid $5.50 every day he works, but must pay $6.60 every day he does not work. At the end of 30 days he finds he has paid out as much as he has received. How may days did he work?

  • Math -

    5.5x = 6.6(30-x)
    I don't get an integer solution. Is there a typo?

  • Math -

    Let x = days worked
    Let 30 - x = days not worked, so
    $5.5 * x - $6.6 * (30 - x) = 0
    days worked = 16 and 4/11 days
    days not worked = 13 and 7/11 days.
    Goofy answers, as far as I'm concerned!

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    Anita does laundry every other day. Every five days she changes sheets. Every 15 days she dusts. If she does all three chores today, how many days will it be before she does them all on the same day again?
  2. maths - challenge

    Simon starts a new job . On the first day he gets paid 1p . on the second day he gets paid 2p , and every day after that his pay doubles . how many days will it take him to earn £1,000 in a day ?
  3. math

    tisha works 5 days a week as a paramedic. she has 10 holidays off and 3 weeks vacation every year. if tisha never misdes a regular day of work, how many days does she work in each year that is not a leap year?
  4. Math

    Am having trouble figuring out how to work this problem. We are currently studying about least common multiples. The problem is: Stacey jogs every third day and swims every fourth day. If she is jogging on Monday, what day of the week …
  5. Math

    IF Smith went to the gym every day, how much he pay per day on the monthly payment plan?
  6. Math

    How do you go about solving this? If you got paid $15 for 3 hours of work one day and $45 for 8 hours of work on another day, find your hourly rate of pay for the 2 days
  7. Algebra

    If you got paid $15 for 3 hours of work one day and $45 for 8 hours work on another day. Find your hourly rate of pay for the 2 days. My work: 15+45=60 8+3=11 60/11=5.45 What was done wrong?
  8. A

    You have just landed your first summer job and your boss has told you that you can choose from one of 3 pay structures for the first week (7 days) that you work there. And after the first week, your pay will be frozen at the final …
  9. ALGEBRA

    You have just landed your first summer job and your boss has told you that you can choose from one of 3 pay structures for the first week (7 days) that you work there. And after the first week, your pay will be frozen at the final …
  10. math

    Jack practices his trunmpet every 3 days. he goes for a run every four days. if he did both today in how many more days will he practice his trumpet and go for a run on the same day. show your work and explain.

More Similar Questions

Post a New Question