math

posted by .

A lab needs a 20 liters of a 15% acid solution. The lab only has a 10% acid solution and a 30% acid solution. How much of the 10% acid solution will they need to mix with the 30% solution to obtain 20 liters of a 15% solution?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Math

    A chemist needs to mix an 18% acid solution with a 45% acid solution to obtain a 12 liter mixture consisting of 36% acid. How many liters of each acid solutions must be used?
  2. math

    the lab keeps two acid solutions on hand. one is 20% and the other is 35%. how much 20% and how much 35% acid solution should be used to prepare 25 liters of a 26% solution?
  3. Algebra

    100mL of a solution contains 30 mL of acid; this is called a 30% acid solution because part 30 ---- = ---- = 0.30. whole 100 How many milliliters of acid x would need to be added to the solution to turn it into a 50% solution ?
  4. Algebra 1

    Roman mixes 12 liters of 8% acid solution with a 20% acid solution, which results in a 16% acid solution. Find the number of liters of 20% acid solution in the new mixture. show your work
  5. Algebra

    A Chemist needs 200 liters of 30% acid solution. she has a 20% and 50% acid solution. How much of each must she mix?
  6. HELP MATH PLEASE

    You have two beakers of acid solution. One beaker contains a 17% acid solution, and the other beaker contains a 91% ACID SOLUTION. How many liters of the 17% acid solution must you mix with the 91% acid solution to make 2 liters of …
  7. Algebra

    A chemist wishes to mix a solution that is 4​% acid. She has on hand 66 liters of a 2​% acid solution and wishes to add some 8​% acid solution to obtain the desired 4​% acid solution. How much 8​% acid …
  8. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  9. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  10. MATH

    A scientist needs 80 liters of a 30​% acid solution. He currently has a 20% solution and a 60% solution. How many liters of each does he need to make the needed 80 liters of 30​% acid​ solution?

More Similar Questions